12jul
Av: Erik Høsøien Dato: juli 12, 2017 Kategori(er): Reisetips Comments: 0

Elden er et norsk, historisk musikkteater som settes opp i spektakulære omgivelser midt i verdensarven Røros i perioden 25. juli – 4. august 2018.Møt magien en sensommerkveld i Nordens mest spektakulære scenerom, Slegghaugan i verdenskulturminnet Røros i månedsskiftet juli/august. Elden tar oss med tilbake til 1718–1719 da 10 000 svenske soldater under ledelse av Carl Gustaf Armfeldt gikk mot Trondheim for å ta over Norge, etter ordre fra Karl XII. Under ledelse av General De la Barre ble hundretalls av soldatene sendt til Røros – hvor store deler av handlingen utspiller seg. Når Karl XII blir skutt, starter de svenske soldatenes tilbaketog til Sverige. Dødsmarsjen – hvor 3000 soldater frøs i hjel på vei over grensefjella mot Sverige – er en sentral del av musikkspillet Elden.

Billetter kan du kjøpe på Røros Turistkontor på telefon 7241 0000 eller epost: post@rorosinfo.com for hjelp. Billetter kan også kjøpes på Ticketmaster.

Elden er et av de mektigste og mest publikumskjære utespillene vi har i Norge, og har de siste årene gått for fulle tribuner hver kveld. I 2015 ble det solgt nesten 12 000 billetter fordelt på 10 forestillinger.
Kombinasjonen med lokale og proffe utøvere gjør dette til en spektakulær forestilling som bør oppleves minst en gang i livet.

Skrevet av Arnfinn Strømmevold og Bertil Reithaug. Regi i 2017 Paul-Ottar Haga

Elden Røros
Elden - Rørosbefolkning - Maren og Kristine red
Elden- Soldat og trommeslager foto Svein Eggan

Middagsservering
Alle restuaranter og kafeer har åpent under Elden, og vi anbefaler å reservere bord i denne perioden.

I tillegg har Rørosrein middagsservering i Hagakoja disse dagene også.

Koia til Rørosrein

Elden Røros