30jan
Av: Erik Høsøien Dato: januar 30, 2017 Kategori(er): Nyheter Comments: 0

Året 2017 starter med et stort hundeløp og marked i februar og avsluttes med det tradisjonelle julemarkedet i desember. Lurer du på hva mer Rørosregionen har å by på? Her er en liten smakebit av det dere har i vente.

10.-14. februar Femundløpet
Femundløpet er et langdistanse sledehundeløp som går av stabelen hver vinter, og starter i den historiske bergstaden Røros. Hundespannene kjører gjennom åtte kommuner og det spektakulære landskapet i Sør-Trøndelag og Hedmark, før de returnerer til målgang på Røros.

Se: www.femundlopet.no

Femundøpet_foto_Cilje_Helen_Abelsen_Moe

21.-25. februar Rørosmartnan
Bare sju dager etter Femundsløpet arrangeres den tradisjonelle Rørosmartnan for 164 gang!
Kombinert med folkeliv, handel, kultur og tradisjoner på en måte du ikke kan oppleve noe annet sted. Verdenskulturminnet Røros bergstad danner en unik ramme for folkefesten, og ankomst av et åttitalls hesteekvipasjer tirsdag markerer starten på et femdagers samspill.

se: www.rorosmartnan.no

Rørosmartnan_foto_Kjetil_Plassgard

14.-20. mars Kunst i Bergstaden
Den årlige kunstutstillingen i bergstaden arrangeres fra tirsdag til søndag under Vinterfestpillene, en fin anledning til å kombinere to arrangementer i ett. Utstillingen fremmer unge kunstnere, viser internasjonal kunst og Røroskunst. Program kommer snart.

Se: www.kunstibergstaden.no

natt røros kirke harald sohlberg kunst på bergstadens

16.-19. mars Vinterfestspillet Røros
En ekte, nær og raus festival – midt på vinteren, midt i Norge og midt i bergstaden. Kunstneriske ledere Ingfrid Breie og Eirik Raide sier: «Når marslyset flommer over Rørosvidda, inviterer vi deg til den årlige musikalske folkefesten i Bergstadens gater og historiske bygninger. Norske og internasjonale musikere kommer å skape det vi kaller Den femte årstid, i fire dager med varmende festivalstemning.

Se: www.vinterfestspill.no

Vinterfestspill.jpg_7_web

8.-10. juni Norsk Spekematfestival
Skinkehovedstaden Tynset inviterer til norsk Spekematfestival for å feire noe av det beste norsk landbruk har å by på. Opplev kvalitetsutstillere, kulturelle innslag, inspirerende måltider, konkurranser, kurs og en god folkefest.

Se: www.norskspekematfestival.no

Norsk Spekematfestival

Medio august Opera Di Setra
Bli med Opera Di Setra til fjells 800 moh. I Tylldalen til en helt unik opplevelse første helg i juli hvert år. På setervangen i Svarthammerlia setter vi opp en opera forestilling der musikk, tradisjoner, natur, folk og dyr møtes til en opplevelse du sent vil glemme. Vårt motto: Opera kan spilles hvor som helst, når som helst og for hvem som helst.

Se: www.operadisetra.no

Opera Di Setra

26– 30. juli og 31. juli – 05. august Elden Røros
På Norges mest spektakulære utescene er samspillet gnistrende og tematikken evig aktuell:
Krig truer unge håp og drømmer. Men mange er de som likevel bærer en eld i sitt hjerte. Av A. Strømmevold og B. Reithaug. Regi: Paul Ottar Haga. Et musikkteater om kjærlighet og hat – håp og fortvilelse i Nordens største krigstragedie. Sett av over 12 000 publikum i 2016.

Se: www.elden-roros.no og www.billettservice.no

Elden Røros Foto Svein Eggan

2. september Rørosrittet 
Et skikkelig sti-ritt i flotte omgivelser. Minimum 60% av traseen består av sti, litt kjerrevei også lite som mulig grus. Det vil være en hovedtrase på ca 40 km, en Trim/familietrase på 22 km og en Ungdomstrase på 27 km. Alle med fokus på flytstier og utfordringer.

Se: www.rorosrittet.no

Rørosrittet_foto_Haakon Funderud Lundkvist

7.-10. desember Julemarked på Røros
Niende året på rad arrangeres det julemarked og igjen vil Røros’ sjarmerende handlegater fylles med trivelige markedsboder, julemat og tradisjonsrike førjulsaktiviteter. Tuftet på det ekte og nære håper vi å gi våre gjester en stemningsfull førjulstid. Det blir stemningsfull julehandel i gater og butikker, hest og sledeturer, julesang, nisser i gatene og andre aktiviteter for små og store.

Se: www.julemarkedroros.no

Kjerkgata Julemarked Christian Berset