27okt
Av: margit Dato: oktober 27, 2017 Kategori(er): Nyheter Comments: 0

Julehøytiden i Rørosregionen er noe helt spesielt. Feir jul med oss.

Ekte vinter, stjerneklare vinternetter, levende lys og tid til hverandre. Vi har ledig overnatting og aktiviteter å fylle romjulen med. Her har vi samlet informasjon til deg som kunne tenke deg å feire jul med ekte julestemning.

Overnatting

Tretopphytta i Engerdal
Granbergveien 727, Engerdal

Kunne du tenke deg å nyte stille dager i romjula tett på naturen, med fjellets og skogens ro som stemningsskaper for høytiden? Da kan du bestille overnatting 7 m over bakken og 740 m over havet. Tretopphytta er en vinterdrøm som er fullt utstyrt til 8 personer. Den er ledig for bestilling 27. til 29. desember.

Ålen Skisenter
Bakkavegen 1, Ålen

Ved Ålen Skisenter ligger det 2 leilighetsbygg med 5 leiligheter av forskjellig størrelse. Det er ledig kapasitet her gjennom julehøytiden.

Røste Camping
Rørosveien 4025, Røros

Røste Camping kan tilby overnatting i hytter, samt plass til campingvogn eller bobil gjennom hele jula. Campingen ligger litt nord for Os sentrum og i umiddelbar nærhet til alpinbakke, skiløyper og hundekjøring.

Fjällnäs
Malmagsvägen 33, Tänndalen, Sverige

Opplev julen på Fjällnäs som holder åpent gjennom hele julen. Her kan du nyte stillheten på Sveriges første fjellhotell, spise godt på hotellets egen restaurant og slappe godt av i Mii Gullo spa. Man kan også bli med Fjällnäs Explore på mange aktiviteter på vinterfjellet.

Røros Alpinsenter Hummelfjell
Håmmålfjellveien 237, Os

Bor rett ved alpinbakken i idylliske Hummelfjell. Her kan du bo i hytter som ligger 200 meter fra skiheisene, 100 meter fra ski- og skiskytterarenaen i Hummelfjell, og bare en svipptur fra sentrum i Os.

Røros Hotell
An-magrittveien 48, Røros

Senk skuldrene og nyt romjulen på Røros. Røros Hotell har alt du forventer. Varierte restauranter, gode senger, utsikt mot Røros kirke og tilgang til snødekte vidder. Det er ledig kapasitet fra 26. – 30. desember.

Julebord på Røros Hotell.

Bergstadens Hotell
Osloveien 2, Røros

I år kan du komme og oppleve en stemningsfylt romjul på Røros. Bergstadens Hotel tilbyr mat og drikke av ypperste kvalitet, koselige rom og julestemning.

Erzscheidergården
Spell-Olaveien 6, Røros

Feir romulen i hjertet av Røros med Bergstaden Ziir som nærmeste nabo. Erzscheidergården har åpent i romjulen og har ledig kapasitet.

Privat overnatting

Vi har samlet en god oversikt for overnatting på våre hjemmesider. Det er også mulig å bestille direkte fra våre sider.

Aktiviteter

Kanefart på Røros_foto_Thomas Rasmus Skaug
Hundekjøring foto: Terje Rakke InnovasjonNorge
Spark i Røros sentrum. Foto: Tom Gustavsen

Rørosrein

Rørosrein arrangerer aktiviteter med reinsdyr torsdag 28.desember fra klokken 11 til 15. Her får dere være med på fôring og lære litt mer om dette fantastiske dyret.

Rørosrein_kjørerein rune_fotograf Tom Gustavsen

Husky Point
Kopparleden 9001, Os

Kom tett på naturen og opplev en vakker, vinterkledd natur fra hundesleden. Bli med Husky Point på hundekjøring i juleferien og ta med deg minner som er med deg resten av livet. Husky Point holder åpent gjennom hele julen.

hundekj_ArneTønsetforAlaskanHuskyTours

Røros Alpinsenter Hummelfjell
Håmmålfjellveien 237, Os

Røros Alpinsenter Hummelfjell byr på et variert mangfold av bakker i majestetiske omgivelser. Senteret har to heiser, terrengpark, barneområde og en populær kjelketrase. Pausen tar dere på Hummel og mat, hvor det serveres god mat i trivelige omgivelser.

Ålen skisenter
Bakkavegen 2, Ålen

Ålen Skisenter er et flott anlegg med stor variasjon og utfordringer for de fleste. Nedfartene starter på høyfjellet og går ned gjennom skogen, og ender opp nær sentrum i fjellbygda. Heisen er over 1700 meter, og nedfartene er på over 2 km med varierte løyper for store og små, øvede og nybegynnere. Det er også en egen barneheis for de minste og terrengpark.

Ålen skisenter

Rørosmuseet
Lorentz Lossius gata 45, Røros

Rørosmuseet har flere avdelinger som er åpne gjennom jula. Smelthytta har åpent alle dager mellom 11 og 15 unntatt julaften, 1. juledag og 1. nyttårsdag. Omvisning i utstillingene hver torsdag og lørdag klokken 13.00. Olavsgruva har omvisning klokka 15 hver torsdag og lørdag, inkludert lille julaften. Ekstra omvisninger i jula, fra og med 3. juledag til og med nyttårsaften. Bergstadvandring gjøres torsdag og lørdag klokken 11.00.

Bergstadens Hotel
Osloveien 2, Røros

Bergstadens Hotel har et innholdsrikt program for julehøytiden. De arrangerer juleverksted for barna, serverer tradisjonell julebakst og viser «Tre nøtter til askepott» på storskjerm. Det er også mange hyggelig arrangement planlagt.

Røros Hotell
An-magrittveien 48, Røros

På Røros Hotell kan du leie spark, akebrett eller ski. Du kan også nyte romjulen i dere Bad- og Velværeavdelning eller bli med barna i Lekeland. Alt dette er åpent julen gjennom. Fra 27. desember kan du bestille snøskutertur hos Røros Hotell.
Rørosaften er et stort arrangement som arrangeres 27. desember på Storstuggu. Dette er en stor fest med livemusikk og god stemning.

Shopping og bespisning

De fleste butikker vil holde seg til en kjernetid på de forskjellige tettstedene i vår region. Denne informasjonen vil vi gjøre tilgjengelig når det nærmer seg jul.

Rørosrein
Hagaveien 17, Røros

Det fyres opp i gamma, og Rørosrein serverer nydelig lunsj med delikatesser fra egen produksjon. Kaffekjelen henger selvfølgelig klar over bålet.

Rørosrein har åpent utsalg fra torsdag 28. desember og lørdag 30. desember, fra klokken 10 til 14.

Domus Kjøpesenter
Peder Hiortsgate 7, Røros

Domus Kjøpesenter ligger sentralt til på Røros og har hele 13 butikker, en trivelig kafeteria, fotograf, frisør, apotek og vinmonopol. Domus holder åpent i romjulen fra klokken 10 til 17. Det er stengt på julaften.

Berkel & Bar
Kjerkgata 34, Røros

Ta turen innom Berkel & Bar i romjula. Det er åpent fra 27. desember og ut romjulen. Berkel & Bar har et stort utvalg øl fra fjern og nær.

Bergstadvandring og Ølsmaking_Foto_Marius_Rua

Kaffestuggu
Bergmannsgata 18, Røros

Kaffestuggu sier det er hos dem historiene skapes, så ta turen innom for å delta i Kaffestuggus julehistorier. Julaften har de åpent fra klokken 10 til 13. I romjula er det åpen fra klokken 10 til 17.00