29des
Av: pikselpusher Dato: desember 29, 2018 Kategori(er): Forside, Reisetips Comments: 0

Vinteren i Rørosregionen er oppfriskende vakker. Opplev kanefart, hund- eller reinsdyrskjøring, på ski, spark, eller til fots.

Det er enkelte ting du kan ta for gitt – som at det er rikelig med snø vinterstid. Snøkledde Rørosregionen fremtrer om mulig enda mer eksotisk – snøen gnistrer hvitt, og kulda puster frostroser på vindusrutene. Utpå dagen senker blåtimen seg over vidda og fortryller store og små.

1. Opplev vidda med hund og slede

Det eneste som bryter stillheten er pusten fra et titalls topptrimmede polarhunder og sleden som baner vei gjennom sneen. Vintersola stråler fra en frostklar himmel og farger fjellet gult, hvitt, blått og rosa. Du opplever samspillet mellom menneske og hund, gleden de firbeinte har over å løpe alt de klarer, være på tur med deg og sleden…

Les her for mer informasjon om hundekjøring.
Her kan du bestille hundekjøring

2. Bjelleklang i vinternatt

Mørket har senket seg over den gamle bergstaden. Det er vinterkveld på fjellet og røyken stiger kvit fra skorsteinene. Bak heklede gardiner i byens mange vinduer kan du ane lyset og varmen fra peisen. Selv sitter du godt innpakket i saueskinnspelser, mens den store, trygge hesten trekker sleden gjennom snødekte gater…
Les her for mer informasjon om kanefart.

3. Jeg snører min sekk og spenner mine ski

Mil etter mil med langrennspor – et tilbud som kan tilfredsstille enhver, enten du aspirerer mot seierspallen med medaljer og ”Ja vi elsker”, eller du har krokfurua og pølsebålet som mål for turen. Naturen i Rørosregionen byr på snille fjell og flott utsikt mot fjerne blåner. På værharde dager gir lun furuskog og bjørkelier ly for de verste vindene og berger skiporet fra snødrevene. Rørosregionen har over 50 mil med oppkjørte skiløyper.
Les her for mer informasjon om langrenn og skiløyper.

4. Sol, fjell og pudder

For de som ikke ønsker å gå på langrenn er det mulighet til å besøke alpinbakken i regionen. Med sitt kalde og snørike klima kan Rørosregionen by på mange uforglemmelige pudderdager i løpet av en vinter. Ta med brett og ski, og besøk alpinanlegget i Ålen.

Ålen Skisenter har ett av Norges lengste skitrekk og en av Midt-Norges beste terrengparker.
Les her for mer informasjon om alpint.

5. Sørsamisk kultur

Hos Rørosrein, kjent fra NRK-serien Åtte årstider kan du få innblikk i tradisjonell reindrift slik den har blitt drevet i dette området i mange generasjoner. Hvorfor ikke prøve en kjøretur med rein og slede, lær deg å kaste lasso, fôr reinen, nyt god mat og drikke i gamma eller en god kopp bålkaffe.
Les her for mer informasjon om opplevelser med rein.

Overnatting

Oversikt over overnatting i Rørosregionen finner du her