07jul
Av: Erik Høsøien Dato: juli 07, 2017 Kategori(er): Nyheter Comments: 0

Rørosregionen er et eldorado for fjellridning. Nå kan du være med på alt fra timesturer til flerdagsturer.

Turene går i et lett rideterreng med flotte fjell og uberørt natur. Her er store vidder og relativt flate fjell.  Det er også anledning til å delta på rideleir.

Rendalen Fjellridning

Virksomheten byr på natur-og kulturopplevelser, med overnatting på seter eller hytte i idylliske seteromgivelser og har servering av god østerdalsk tradisjonsmat. Vertskapet er veldig glad for og stolte av å kunne vise fram den vakre naturen og få muligheten til å formidle Rendalens spennende og interessante historie. Ofte dukker det også opp en reinsdyrflokk eller to i løpet av turen.

Rideturene passer både for erfarne og uerfarne ryttere. Turene er basert på forholdsvis små grupper, med max 12 deltagere.  Dyktige og erfarne ledere tar godt vare på deg.

Rendalen Fjellridning har mange års erfaring og deltakernes sikkerhet er vesentlig, både når det gjelder kvalitet på hester og utstyr og erfaringsnivå på ledere. Bedriften er medlem i og godkjent av Hest i Turistnæring som er en landsomfattende bransjeforening med kvalitetssikringsopplegg.

Rendalen Fjellridning
Fin fjording hos Rendalen Fjellridning
Opplevelser med reinsdyr på ridetur med Rendalen Fjellridnign

Savalen Hestesenter

På Savalen Hestesenter kan du alltid komme innom for en kort ridetime på bane eller i naturen. Her er det 14 rolige hester som alltid har lyst på en tur. Alle hestene er norske og tilhører rasene kaldblods, dølahest, fjording og nordlandshest.

Savalen hestesenter ligger idyllisk til i friluftsområdet Savalen i Tynset kommune, langt unna by og trafikk. Her tilbys kulturhistoriske kvalitetsopplevelser med hest med mektige naturopplevelser fra hesteryggen i variert og høstvakker natur – i skog og fjell.

Vi har alt utstyret du trenger for en flott naturopplevelse sammen med hesten og tilpasser nivået etter dine ferdigheter.

På hesteryggen har du fra Savalen tilgang til enorme naturområder. Opplev samspillet!

Vi tilbyr enkle ridetimer, dagskurs og lange turer på opp til to uker. Med sikkerheten i høysetet lærer vi stell og saling av hesten og hvordan man rir.

Savalen hestesenter
Ridning i vannet med Savalen hestesenter
Ridning oppå fjellet med Savalen hestsesenter