19okt
Av: Erik Høsøien Dato: oktober 19, 2016 Kategori(er): Nyheter Comments: 0

Å komme i ordentlig julestemning er vi flinke på her Rørosregionen. Alt fra julemarked, julemat og kirkekonserter gir oss den gode julefølelsen. Dette er noe enhver burde få med seg, liten og stor. Opplevelsene vil sette spor, barna vil ha det gøy, kanskje du finner julegaven til den som har alt eller til og med finner ut at jula skal feires hos oss. 

Julegate – Aukrustsenteret
Helgen 26. og 27. november blir det tradisjonen tro innendørs julegate på Aukrustsenteret. En stemningsfull handlegate, juleverksted, kulturelt program og trivelig møtested i førjulstida.

Aukrustsenteret er barndomsbygda til multikunstneren Kjell  Aukrust.  På Aukrustsenteret kan dere bli med på Aukrusts liv,  forfatterskap og humorfylte fantasiverden.

Aukrustsenteret ligger i Alvdal Kommune og er sentralt plassert i Østerdalen. Reisen hit kan tas med bil og tog.

For mer informasjon se her.

Solan og Ludvig tar med deg inn i Kjell Aukrust sin verden på Aukrustsenteret i Alvdal. Besøk også Flåklypatoppen og bli astronaut. Foto: Ivar Thoresen

Søndagsåpne butikker – Røros Handelsstand
Fra og med søndag 04. desember under Julemarkedet Røros holder butikkene i Røros sentrum åpent alle søndager frem til 18. desember. Det blir mulighet for å ta med vennegjeng eller familien til en langhelg med julehandel på Røros. Vår handelsstand består av unike og særegne butikker, der dere vil finne julegaven til den som har alt.

For mer informasjon se Røros Handelsstand.

christmas-shopping-at-roros-kjerkgata_foto_innovation-norway_thomas-rasmus-skaug

Julemiddag levert på døra?
Taverna Alvdal er det naturlige stoppestedet mellom Trondheim og Oslo. I desember er det en fin mulighet å ta turen innom for å slappe av og nyte den gode maten, før dere fortsetter reisen.

Hver søndag frem til desember serveres det søndagsbuffet med gode fristelser. Maten kan leveres på døra eller nytes i restauranten.

Se her for mer informasjon.

Julemarked Røros   6.-9. desember
Med sine fargerike trehus, hvit snø som legger seg oppetter veggene og en blåtime som fortryller både store og små, danner verdensarven Røros den perfekte rammen for et utendørs julemarked.

For åttende året på rad arrangerer vi julemarked og igjen vil Røros’ sjarmerende handlegater fylles med trivelige markedsboder, julemat og tradisjonsrike førjulsaktiviteter.

Tuftet på det ekte og nære håper vi å gi våre gjester en stemningsfull førjulstid.

Under julemarkedet blir det, foruten stemningsfull julehandel i gater og butikker, hest og sledeturer, julesang, nisser i gatene og andre aktiviteter for små og store.

Programmet oppdateres på hjemmesiden etterhvert som det kommer på plass. Se programmet her.

Julekonserter
Under julemarkedet på Røros kan du og dine kjære oppleve julestemning på sitt beste. Det blir konsert i Bergstadens Ziir (Røros Kirke) alle dager, en opplevelse man sent vil glemme.

Billetter kjøpes på Røros Turistkontor tlf. 72 41 00 00.

Åpningstider 09:00 – 15:30
Utvidede åpningstider under Julemarkedet Røros

Julekonsert med Helene Bøksle
01. dagen av Julemarkedet på Røros er det konserte med Helene Bøksle i Røros Kirke. Helene Bøksle har fått strålende mottakelse for sine årlige julekonserter, både av pressen og de mange tusen publikummerne som kommer tilbake, år etter år. Helene har med seg musikerne; Sindre Hotvedt (piano), Markus Lillehaug Johnsen (gitar) og Jonas Kilmork Vemøy (perkusjon/trompet) – og sammen skaper de en magisk konsertopplevelse som vil sitte i kroppen lenge etterpå.

Røros Kirke. Foto: Terje Rakke, Innovasjon Norge

Bergfolkets Julefred
2. desember inviterer Bergfolkets Julefred til en stemningsfull førjulskonsert i Bergstaden Ziir. Denne kvelden fylles Røros kirke av tradisjonell, men også nyskrevet julemusikk. Med flere av distriktets beste musikere, er alt lagt til rette for en stor musikalsk opplevelse.

Medvirkende: Kirsti Sæter (vokal), Vegar Dahl (vokal), Jo Ryen(tangenter), Erik Roll(gitar), Jonas Østbyhaug(bass), Håvard Dahl(trommer) og Siri Snortheim(cello).

Røros Kirke

Desembertoner
Lørdag 03. desember inviterer Røros storband, Bergstadkoret og med gjester,  for andre gang til en flott førhjulskonsert i Røros kirke. Der vil vi komme i den riktig gode stemninga av fine sanger av både lokale, nasjonale og internasjonale komponister og tekstforfattere.

Medvirkende:
Bergstadkoret v/Berit K. Graftås, Røros Storband v/Morten Tømmermo og Ane Kjelsberg som konferansier.

Les mer om konserten her

Nære Jul
Dalakopa har i over 30 år vært leverandører av den vakreste og mest fengende folkemusikken i Skandinavia. Det er ingen som de, og i år som i fjor byr de opp på førjulskonserten “Nære jul” hvor nettopp tradisjonsmusikken og den folkelige sangen står i sentrum. Nydelige juletoner og slåtter som får tankene på vinter, jul og høytid.

Gjester er Lillebror Vasaasen; en flott formidler av Prøysen sin sangskatt samt Gro Kjelleberg Sollie med sin vakre stemme. Ranveig Nordbryhn og Kim Nielsen – begge to flotte musikere og reservekoper, blir også med for å skape god stemning og mange lag vakker musikk!

Fjällnäs
Helt siden Fjällnäs åpnet sine dører for første gang i 1882 har mennesker søkt seg hit for å oppleve de flotte omgivelsene. Bare noen timer etter at du har vært i byens larm ser du ut over dette enorme landskapet og kan nyte villmarkens ro og stillhet.

Her venter gode middager laget på lokale råvarer, en oppfriskende tur i vår uberørte villmark og ikke minst fri tilgang til vårt prisbelønte spa, Mii Gullo Spa.

Et opphold på Fjällnäs og Mii Gullo Spa er den perfekte julegave til noen du bryr deg om, eller hvorfor ikke for deg selv. For mer informasjon se her. 

Jul på Røros Hotell
Å feire jul på hotell gir deg mulighet til å ta en skikkelig pause. Her blir maten servert, rydd, vask, pynting og oppvask tar vi oss av, mens du bare kan slappe helt av. Fra 26. til 30. desember kan du nyte juledagene på Røros Hotell med god lokal frokost med råvarer fra Rørostraktene, slappe av i bad & velværeanlegget med boblebad, badstue og basseng inn og ute.

Pakken innholder 4 netters opphold med frokost og gratis inngang til bad & velværeanlegg. Pris pr. person pr. natt i dobbeltrom kr 405,-. Barn opp til 12 år gratis på foreldre sitt rom.

For mer informasjon og booking se her.

Røros Bad & Velvære. Foto: Tom Gustavsen

Kanefart
Når snøen legger seg og blåtimen kommer er det den perfekte anledningen til å ta en hest og sledetur på Røros. Dette er en fin anledning til å oppleve  flotte omgivelse og trebebyggelsen Bergstaden Røros. Dere velger selv hvor dere ønsker å bli plukket opp og kjører en runde på 50 minutter, med en lite stopp underveis.

For mer informasjon og booking ser her.

Kanefart

Nordpå Fjellhotell
Kunne du tenkt å oppleve førjulstiden eller selveste juleaften på et unikt og historisk sted? I Holtålen vil dere finne en godt bevart hemmelighet som tilbyr akkurat dette, Nordpå Fjellhotell. Tett oppunder tregrensen, omgitt av vidder og fjell, står den gamle fjellgården Nordpå fra 1829 klar til å ta imot deg. Ro, stjernehimmel, knitrende peisbål og ubegrensede turmuligheter venter!

Les mer og bestill her.

Julebord på fjellet
Snøen har lagt et hvitt teppe på tunet, faklene er tent og vi hører dombjellene fra hestene som nærmer seg med sleder fulle av varme skinn til gjestene.
Inne i peisestua knitrer det i peisen mens gjestene nyter et glass varm gløgg etter sledeturen. På kjøkkenet forbereder kokken et tradisjonelt julemåltid med hjemmelaget mat. På Orkelbogen garanterer vi førjulsstemning.

På Orkelbogen tar vi imot bare en gruppe av gangen. Det innebærer at dere har egen kokk, servitører og vertskap for dere selv under hele oppholdet – og dere behøver ikke dele fasilitetene med andre grupper. Les mer om julepakken her.