12okt
Av: margit Dato: oktober 12, 2017 Kategori(er): Nyheter Comments: 0

Førjulstiden må bare oppleves i Rørosregionen. Legg julebordet hit og du vil få både julestemning og en vinterlig ramme rundt arrangementet. Her har vi samlet en oversikt over regionens julebordtilbud.

Orkelbogen Friluftssenter

Orkelbogen ønsker dere velkommen til julebordsfeiring i idylliske omgivelser hvor dere garanteres den lune, gode førjulshyggen. Dere vil få hele Fjellgården med alle fasiliteter for dere selv, så deres julebord vil bli helt unikt. Julebordet vil i hovedsak handle om tradisjonell, god og hjemmelaget mat, men vi anbefaler også å sette av tid til kanefart, aktivitetsløype, skitur i oppkjørte løyper eller bare å vandre rundt i vinterfjellets fantastiske natur. Hvis dere ønsker å kombinere julebordet med møter eller faglig påfyll, har vi flotte konferanselokaler til deres disposisjon.

Vauldalen Fjellhotell

Vauldalen Fjellhotell ligger 4 mil øst for Røros, 840 m.o.h. Her kommer både vinter- og julestemningen tidlig. Vauldalen inviterer dere til en annerledes julebordsopplevelse.

Etter å ha blitt ønsket velkommen med kaffe og julebakst, kryper man innunder skinnfellen og opplever stemningen langs gamle forbondstier. Med hest og slede i fakkelskinn går ferden innover skogen til Volldalskoja. I et hus tuftet på gamle tradisjoner i tømmer og stein blir det en helt spesiell stemning rundt bålet. Med felespill og visesang serveres et utsøkt måltid fra fjellets eget spiskammer. Måltidet avsluttes med kaffe fra svartkjelen, før hestene tar dere med tilbake til hotellet. Fremme på hotellet fortsetter kvelden nede i peisestua med bar og dans til orkester.

Etter en god frokost er det klart for hjemreise, med mange gode minner.

Fjällnäs

Jul og førjulstid på Fjällnäs er helt spesiell, husene pyntes og det tennes lys i hver en krok. Det bygges forventninger og man gir hverandre tid for ro og omtanke. 16. november innledes den siste av de 8 årstidene på Fjällnäs, juletiden, og den strekker seg til 15. januar. Lang og tradisjonell, med vinterstemning, fakler og lys.

Fra midten av November tilbys du en helt spesiell opplevelse. Velkomstgløgg, Fjällnäs middagsmeny inspirert av naturen rundt, vin og ølmeny, frokost med hjemmebakt brød, lunsj inne eller lunsjpakke til å ta med på turen, toppet med julebad i Mii Gullo Spa. I tillegg har de aktiviteter for deg eller din bedrift arrangert av Fjällnäs Explore.

Røros Hotell

Julebord er for mange årets høydepunkt. En fin anledning til å samle familie, venner eller kollegaer. Røros Hotell er kjent for vårt bugnende julebord med over 200 forskjellige retter, som skalldyr, nystekt ribbe, pinnekjøtt, lutefisk, oster, fristende desserter og mye, mye mer. Det er fremdeles ledige plasser i november, desember og januar.

Etter middag er det dans til levende musikk i baren.

Velkommen til årets høydepunkt, Norges beste julebord på Røros Hotell!

Bergstadens Hotell

Bergstadens Hotel ligger midt i Røros sentrum og kan invitere til dekket til julebord for alle som har lyst på følgende datoer: 17-19. november, 24-26. november, 1-3. desember og 8-10. desember. Julebordet er åpent for både gjester av hotellet og andre besøkende. I tillegg kan hotellet skreddersy julebord for større selskap og bedrifter.

Rørosrein

Rørosrein tilbyr all helger i november og desember (bortsett fra 7-10. desember) julebord med alle mulige delikatesser av reinsdyrkjøtt og godt tilbehør. Det dekkes opp til en opplevelse utenom det vanlige i gamma vår, med varme på bålet i midten, som gir en lun og god stemning. 

Nordpå Fjellhotell

Senk skuldrene, glem stresset og nyt julestemningen hos Nordpå Fjellhotell. Her finner du alt den tradisjonelle førjulstiden skal inneholde, samtidig som kulinariske overraskelser dukker opp på tallerkenen. Her garanteres du juleglede!

Nordpå Fjellhotell inviterer til julebordshelg 24-26. november og 1-3. desember.

Kaffestuggu

Velkommen til førjulshygge på Kaffestuggu. Fra 10 november blir det servert god hjemmelaget julemat hver dag. Det fyres i peisen og det garanteres julestemning.

Del en god historie og et godt måltid på Røros’ eldste spisested. På Kaffestuggu sitter historien i veggene og skaper en unik og uformell atmosfære for de gode møtene mellom mennesker. Vi setter kvalitet og tradisjon høyt.

christmas-shopping-at-roros-kjerkgata_foto_innovation-norway_thomas-rasmus-skaug

Shopping

Handel på Røros

Hvorfor ikke gjøre unna litt av juleshoppingen mens du er på julebord? I regionen har vi flotte butikker noe utenom det vanlige. Se en oversikt over butikker her.

Aktiviteter

Aktiviteter i Rørosregionen

Innimellom all den gode julematen kan det være godt å holde seg i aktivitet. Vi har samlet en oversikt over aktivitetstilbud for å gjøre det enklere for deg å velge. Se utvalget her.

Kunst, kultur og konserter

Hva skjer i Rørosregionen

Det bugner over av kulturelle tilbud i Rørosregionen. Få med deg det som skjer når du er på besøk i Hva Skjer.