21aug
Av: Margit Wintervold Dato: august 21, 2020 Kategori(er): Forside, Nyheter, Reisetips Comments: 0

Er du interessert i litteratur, rock, opera, eller kunst? Eller kanskje til og med storband?

Høsten er høytid for kulturopplevelser. Slik er det også i Rørosregionen. Her har vi et vell av spennende arrangementer, også med en twist.

Oversikten vil bli oppdatert.

RØROS-HØST: Håkon Bleken, Killi-Olsen m.fl.

5. september – 10. oktober, Røros

Velkommen til en storstilt mønstring av trøndersk kunst! Med Håkon Bleken og Kjell Erik Killi-Olsen i spissen stiller 21 trønderske kunstnere ut sine verk hos Kunst og kaos på Røros denne høsten.

  • Les mer om utstillingen.

Huskonsert

3. oktober, Os

Huskonsert i Oshallen med Tolga-Os janitsjar og Røros Storband. Gratis inngang, salg av kaffe/kaker og alle rettigheter.

Artut kulturfest

16. – 25. oktober, Røros

Kultur skjer inne, ute, i store rom og små rom, på tvers og overalt! Kultur skjer der du er, noen ganger der det er mange mennesker, andre ganger der det bare er ett.

Giedtine – hvem eier vinden?

16. oktober, Røros

En fortelling om håp og kjærlighet i en verden preget av hovmodighet og gjerrighet. Men fremfor alt handler det om rettferdighet.
For hvem eier egentlig vinden?

Operahistorie på 60 minutter (hvis vi rekker det)

17. oktober, Røros

Velkommen til en humoristisk forestilling som tar for seg hele 400 år med operahistorie på én actionfylt time. Utøverne har plukket ut alle opera-godbitene, sløyfet de kjedelige pg langdryge ariene og laget en helt ny forestilling som skal få DEG til å elske opera.

DeLillos

23. oktober, Røros

deLillos ble dannet i Oslo i 1984. Gruppen blir regnet som en av de mest markante i norsk musikkliv fra 1980-tallet og frem til i dag. Sammen med Raga Rockers, DumDum Boys og Jokke & Valentinerne blir deLillos referert til som en av de fire store norske rockegruppene. I oktober kommer de til Røros!

Dobbeltforestilling fra Teater Innlandet

31. oktober, Alvdal

Teater Innlandet kommer med forestillingene “Bjørnejegerskens bekjennelser” og “Mistero Buffo”. Gi deg selv en helaften på grendehuset med to av landets beste formidlere. Ny, norsk dramatikk i kombinasjon med glitrende fortellerteater blir en dobbeltforestilling uten like.

Erik Mogeno – 10 år med Erik og Kalle

6. november, Tynset

10 år er gått siden Erik Mogeno kom på 2 plass i Norske Talenter, og bestemte seg for å leve av underholdning. For å markere dette har han satt sammen et stort jubileumsshow som skal spilles i hele landet i 2020.