07mar
Av: margit Dato: mars 07, 2018 Kategori(er): Forside, Nyheter Comments: 0

Våren nærmer seg sakte, men sikkert, og det en travel tid for lokalmatprodusentene i regionen. Sammen har de som mål å legge til rette for fantastiske matopplevelser med autentisk smak av fjell, vidde, skog og sjø.

Ledende region innen lokal mat

Det er gjort en formidabel jobb av miljøet rundt Rørosmat. Med sine mer enn 35 bedrifter har de i samarbeid med opplevelsesutvikling og restaurantutvikling i Destinasjon Røros, sørget for at Rørosregionen har utmerket seg som en av de ledende regionene på lokalprodusert mat. Gjennom destinasjonens arbeid med bærekraftig reiseliv og lokal mat har vi utdannet rundt 40 lokalmatguider og verter på lokalmatopplevelser. Økt bevissthet om lokale matvarer sikrer kvalitetsrike matopplevelser for både lokalbefolkning og til deg som besøker en av regionens mange spisesteder.

Her gir vi deg en oversikt over serverings- og utsalgssteder i regionen som tilbyr lokal mat:

Røros Hotell
An-Magrittveien, 7374 Røros

Hos Røros Hotell starter og slutter dagen med mat, og da aller helst lokalprodusert mat. Ingenting er vel bedre da enn å starte dagen med et rikholdig frokostbord med lokalmat fra regionen. På hotellets hovedrestaurant, Bergrosa, kan man hver lørdag velge fra den bugnende buffeten «Smaken av Røros». Hotellet har også restauranten Brasseriet og Lobbybaren, som begge har egne menyer med et godt utvalg av lokalmat. Det anbefales å prøve Rørosviddas Perle, som er reinsdyr mørbrad fra Stensaasen Slakteri, og selve flaggskipet innen hotellets lokalmatsatsning.

_MG_9961

Bergstadens Hotel
Osloveien 2, 7374 Røros

Bergstadens Hotel legger stor vekt på at man skal kunne kjenne smaken av Røros når man besøker hotellet. De tilbyr blant annet røye fra Tydalen, lokal rein og selvskutt hjort. Hotellet satser også på god frokost av høy standard og med lokal kvalitet.

Fire helger, to i oktober og to i november, arrangerer Bergstadens Hotell lokalmathelger. Her får du oppleve lokalmat som er tilberedt på en moderne måte med elementer av internasjonalt kjøkken. Helgene har tema gård, samisk, fugl & fisk og vilt.
Les mer om lokalmathelgene.

En del av buffetet ved Bergstadens Hotel

Nordpå Fjellhotell
Rundingen 76, 7383 Haltdalen

Tett oppunder tregrensa i idylliske Aunegrenda, ligger Nordpå Fjellhotell. Her satses det utelukkende på lokal mat og mattradisjoner, og hotellet kan skreddersy måltider etter gjestenes ønsker. Nordpå har ikke ordinær restaurantdrift, men ønsker selskap over 15 personer hjertelig velkommen ved bestilling. Det garanteres for gode smaker i vakre omgivelser og om man ønsker kan man nyte hotellets egen øl til måltidet.

21371335_1541611429195158_4803895653994399897_n

Vauldalen Fjellhotell
7370 Brekkebygd

Hos Vauldalen Fjellhotell sies det at alt man spiser og drikker kommer fra fjellet, og fjellhotellet legger virkelig tilrette for gode lokalmatopplevelser med et ekstra preg av det tradisjonelle.

I tradisjon tro arrangerer Vaudalen Fjellhotell Mathelg og VM i Rakfisk. Mathelgen hedrer lokale mattradisjoner og det inviteres til et rikholdig matbord med retter av lokale råvarer. VM i rakfisk arrangeres for 13. gang og det er et fullspekket program med rakfisk i fokus.

Matbilde fra Vauldalen Fjellhotell. Foto Lise Bjelland

Vertshuset Røros
Kjerkgata 34, 7374 Røros

Vertshuset Røros har en genuin interesse for regional mat og matkultur. I omgivelser inspirert av 1800-tallets borgerskapsstuer på Røros, tilbys gjestene «fine-dining» med fokus på god mat fra lokale råvarer. Vertshusets meny skifter hver måned og avstemmes etter sesongens råvarer.

Kaffestuggu
Bergmannsgata 18, 7374 Røros

På Røros’ eldste kafé settes kvalitet og tradisjon i høysete. Her endres menyen fra dag til kveld, men begge menyer gir muligheter for flotte lokalmatopplever i en unik og uformell atmosfære. På dagtid tilbys du smørbrød, småretter og bakst, mens du etter klokken seks på kvelden kan få tilberedt smakfulle retter fra deres a la carte meny.

16462952_1508044485880553_3035963545423167307_o

Berkel og Bar
Kjerkgata 34, 7374 Røros

Gastropuben Berkel og Bar serverer både lokal mat og lokalt øl. Her kan du blant annet spise skinke fra Tynset og spekepølse fra Røros, mens du nyter mineralvann eller øl produsert i regionen. Berkel og Bar satser også på den gode burgeren, men det kan også lønne seg å spørre hva dagens er.

Søberg Gård
Nord-Østerdalsveien 5716, 2560 Alvdal

Søberg Gård byr på 500 kvm med salgsutstilling og opplevelser med mat og god stemning i det gamle sauefjøset. Gjødselskjelleren er blitt til lokaler som i sannhet inviterer til en lysopplevelse utenom det vanlige. Og i stabburet finner du lokalmaten i en atmosfære den fortjener.

ferdig_78A3058-1

Peder Hiort Mathus
Peder Hiort gt 2, 7374 Røros

Peder Hiort Mathus ligger i den gamle Direktørens hus, som er en fløy av Bergstadens Hotel. Du ser den helt nederst i Bergmannsgata. Lokalene er innredet med gamle gjenstander og fotografier fra Røroshistorien og gruvesamfunnet. Her serveres det fra en omfattende meny med utstrakt bruk av lokale råvarer.

Reinsdyrkjøtt hos Peder Hiort Mathus

Toppbilde: Kristen Kellogg/Borderfreetravels