26mai
Av: Erik Høsøien Dato: mai 26, 2017 Kategori(er): Reisetips Comments: 0

Olsok i Tolga ønsker alle velkommen til å bli med på ferden fra 19. – 29. juli 2019, og se hva du finner gjennom ei god og lang Olsok-uke.

Om Olsok i Tolga

Olsok i Tolga er i dag et av regionens største kulturarrangement i sommerhalvåret med tradisjoner helt tilbake til slutten av 1800-tallet. På den tiden besto Olsok-arrangementet av politiske taler på lemkloppa på Sætersgaard og mange kjente talere har talt der. Alt fra statsministre til kjente forfattere. Den moderne Olsokfeiringa startet opp igjen midt på 80- tallet med Egebergs minnemarsj og grendestafett.

I dag er Olsok i Tolga en kulturfestival som fyller hele Tolga Kommune. Det er arrangementer som virkelig viser frem lokal kultur og natur. De siste årene har antall arrangementer ligget jevnt på over 50 små og store arrangementer over de 10 dagene som Olsok i Tolga varer.

Olsok-uka er virkelig et lokalt drevet arrangement. Det er de fastboende selv og folk som har en spesiell tilknytning til området, som tar i bruk lokale ressurser. Det være seg historie, natur, kultur eller talenter og bruker dette til å skape arrangementene.

Olsok i Tolga_foto Thorbjørn Liell
Tolga Kirke. Foto: Thorbjørn Liell/Ingrafo