14mai
Av: margit Dato: mai 14, 2019 Kategori(er): Forside, Nyheter Comments: 0

Mai og juni er høysesong for langhelger og turer til hytta. Vi anbefaler å prøve veien gjennom Rørosregionen.

Med mange timer i bilen er det godt å ta en pause for å se noe nytt. Vi har laget en liste over noen pauseaktiviteter som er verdt å prøve.

Alvdal

På Kjell Aukrusts fødested er det behagelig og rolig. Her trives både mennesker og dyr i en stressfri hverdag, og på mange vis står tiden litt stille her. Når tiden står stille gir det rom for rekreasjon og storslåtte opplevelser i et spektakulært naturlandskap.

Tips: Ta turen innom Søberg Gård for å sjekke ut lokalmatutsalget. Bli bedre kjent med den fantasifulle verdenen til Kjell Aukrust. Har dere lyst til å se vakker utsikt, ta veien opp til Tronfjell

Tynset

For en besøkende er Tynset en kommune som har mye å by på.  Utenom verdens største spark på torget finner du spennende historiske landemerker, levende seterdaler, et mangfold av kunst, utstillinger og museer.

Tips: Kjør innom Tynset for å se verdens største spark. Besøk Ramsmoen, et gammelt gardstun som er blitt til museum. 

Tolga

Tolga strekker seg fra nasjonalparken Femundsmarka i øst for ekspedisjoner med «ingen grenser» for hva som er mulig, til nasjonalparken Forollhogna i vest som ved inngangen har et særprega historisk bygdemiljø med den internasjonale merkelappen ”nasjonalparklandsby”.

Tips: Ta en pause fra bilkjøringen og utforsk Tjønnhauan natur- og kultursti.

Os

Os kommune er den nordligste kommunen i Hedmark fylke og ligger 15 km fra Røros sentrum. Navnet på kommunen er etter gården Os, som ligger der sideelven Vangrøfta renner ut i Glomma.

Tips: Legg inn et besøk hos White House of Candles, her finner du et stort utvalgt av vakre lys.

Røros

Røros er et levende samfunn og midt i verdenskulturminnet finner vi et spennende kunsthåndverkmiljø, mange små butikker og flere verkstedsutsalg.

Tips: Spis et måltid på Kaffestuggu, en av de eldste resaurantene på Røros. Ta en tur innom en av de mange kunsthåndverkerne i gatene.

Holtålen

Holtålen byr på friluftsliv i variert natur, fra barskog til bjørkelier og snaufjell, mye innenfor Forollhogna nasjonalpark. Gammel gruvedrift preger mange av kulturminnene våre. Området spilte en viktig rolle i virksomheten til Røros Kobberverk og Eidet smeltehytte kan man fortsatt se rester etter.

Tips: Legg inn et stopp ved Eafossen. Besøk den nye stavkirken som er bygget etter mål fra den orginale 1170.

Dette er Destinasjon Røros