22sep
Av: Mali Finborud Dato: september 22, 2021 Kategori(er): Forside, Nyheter, Reisetips Comments: 0

Røros Pride arrangeres for aller første gang 22. – 26. september 2021.

I denne uka feirer Rørosregionen mangfold, inkludering og likestilling. Vi jobber mot et lokalsamfunn som inkluderer alle uansett kjønn, legning, etnisitet og religiøs tilknytning. Vi heier på toleranse, respekt, aksept, likestilling og mangfold. Vi har lyst til å sitere nobelprisvinner Desmond Tutu:

We are made for goodness. We are made for love. We are made for friendliness. We are made for togetherness. We are made for all of the beautiful things that you and I know. We are made to tell the world that there are no outsiders. All are welcome: black, white, red, yellow, rich, poor, educated, not educated, male, female, gay, straight, all, all, all.

 

Vi ønsker ALLE velkommen til romantisk fjellhelg hos oss i Rørosregionen i høst!

Forrollhogna Nasjonalpark har et rikt dyreliv, og en av Norges mest produktive villreinstammer. Najsonalparken byr på mektige naturopplevelser. Foto: Arne Nyaas.

Romantiske aktiviteter

Røros er den perfekte destinasjonen for en romantisk weekend i høst. Tenk deg at dere sitter tett sammen under en varm skinnfell og kjører med hest og vogn gjennom gatene. Når mørket faller på er det magisk å se alle lysene på hvert hushjørne som lyser opp Bergstaden. Ferden går fra sentrum til slagghaugene og videre til Småsetran, og gir en smakebit av omgivelsene rundt Røros. Tilbake i sentrum venter en varm kopp med kakao foran peisen. Det er det vi kaller en drømmedag i en romantisk høsthelg. 

Ønsker du å ta med kjæresten på aktiviteter ute i naturen vil vi anbefale å prøve hundekjøring på barmark. Kjenn den friske fjellufta mot ansiktet mens du kjører avsted over Rørosvidda med ditt eget hundespann.

Tror du at kjæresten din heller vil gå en tur, så har vi en stor region med fantastisk natur. Du kan velge mellom to nasjonalparker, enkle turer eller toppturer. Vil du overraske kjæresten med noe helt spesielt kan du bestille en guidet tur med Røros Guide. Da får dere den aller beste naturopplevelsen i tillegg til en hyggelig matpause ved kaffebålet. Hvis du og kjæresten ønsker det kan dere også bestille overnatting i hengekøye. Det blir et minne å ta med seg hjem!

En ultimat kveld for avslapning er å besøke Røros Bad og Velvære som kan tilby forfriskende behandlinger. Ta et glass sprudlende med din kjære ute ved det oppvarmede bassenget. Nyt den kalde høstlufta og utsikten mot Bergstadens Ziir.

Røros er rik på historie og Rørosmuseet arrangerer en guidet Bergstadvandring rundt om i sentrumsgatene. Det er også mulig å besøke Olavsgruva og se det majestetiske arbeidet som er grunnlaget for Røros.

 

Klikk her for flere aktiviteter.

Et bedre måltid på Vertshuset Røros. Foto: Ren Røros Frontal/Trøndelag Reiseliv/Marius Rua

Romantisk mat

Røros er Norges lokalmathovedstad og regionen rundt har utmerket seg innen feltet i flere år. Her finner du kortreist mat og drikke som øl, kjøtt, meieriprodukter, fisk og mye mer. Dette er noe spisestedene drar nytte av.

Vertshuset Røros har måltider bygget opp av stoltheten til regional mat og matkultur. Snakk med servitørene og de hjelper dere med øl- og vinpakker som gjør måltidet komplett. Gastropuben Berkel og Bar ligger vegg i vegg med Vertshuset Restaurant og byr på spekemat fra hele regionen og mer til, og masse ulike sorter øl.

Skanckebua er en spennende miks av det som kan minne om en koselig britisk pub, og er en hyllest til historien som lever i veggene til lokalet.

Kaffestuggu er det eldste spisestedet på Røros og lokalets historiske sus skaper en unik og uformell atmosfære for de gode møtene mellom mennesker.

Peder Hiort Mathus byr på en intim atmosfære med flotte lokaler innredet med gamle gjenstander og fotografier fra Røroshistorien og gruvesamfunnet.

Trollkroa ligger sentralt til i Os sentrum og har et stor utvalg retter, servert i en trivelig atmosfære. Her er det tømmervegger, levende lys og serviceinnstilt betjening.

Klikk her for flere spisesteder.

Om du ønsker å lage en romantisk middag selv, kan du handle lokal mat og drikke hos Søberg Gård på Alvdal og hos Coop Mega på Røros.

Solheim Pensjonat
Nostalgiske Solheim Pensjonat

Romantisk overnatting

Det er mange muligheter for overnatting i regionen vår.

Erzscheidergården er et personlig og særegent hotell hvor alle rommene er ulike og og reflekterer historie. Frokost er nærmest verdensberømt på Røros med sine nystekte brød og vafler og tradisjonspålegg.

Solheim Pensjonat er et nostalgisk pensjonat fra 1939 med en hjemmekoselig atmosfære. Frokosten består av hjemmelagd brød og marmelader, økologiske og lokale råvarer.

Røros Hotell er regionens største hotell med tilgang på et eget bad og velvære og restauranter. Spis en bedre frokost og kos deg foran peisen i lobbyen.

Bergstadens Hotell er et tradisjonsrikt hotell og ligger midt i Røros sentrum. Spis en bedre frokost som består av lokal mat og drikke før dere tar turen til de historiske gatene som ligger rett utenfor hotellet.

Rørosvidda Hotell har en atmosfære som preges av ro og stillhet. Det er lite og intimt, og hver enkelt gjest blir ekstra godt tatt hånd om.

Taverna Alvdal ligger en kort kjøretur til Røros. Se lyset over Tronfjell, føl roen ved Glomma, der elva sakte smyger seg gjennom landskapet, akkurat der Østerdalen åpner seg opp og gir deg følelsen av frisk luft og frihet.

Klikk her for flere overnattingssteder.