13jun
Av: Erik Høsøien Dato: juni 13, 2017 Kategori(er): Nyheter, Reisetips Comments: 0

I verdensarvbyen Røros og regionen rundt kan du velge mellom mange matopplevelser. Lokalmathovedstaden Røros og Rørosregionen byr på mange opplevelser. Alt som vokser sakte under lysrike forhold får en særegen god smak. Her kan du nyte godt av bygda og fjellets rike matfat.

Sett sammen din og familiens beste sommerminne med blomstereng, vandring og sykkeltur i frisk fjell-luft eller en kanotur. Fyll på med kulturhistorie og handel i historiske gater, og avslutt dagen med et måltid basert på lokale råvarer servert i autentiske omgivelser.

Vi er så stolte av historien, tradisjonene og maten vår at vi tar det med inn i samtiden. Det gir spennende kombinasjoner, unike og ekte erfaringer for deg som besøker oss!

Samarbeid mellom lokalmatprodusenter, reiselivsbedrifter, serveringssteder og attraksjoner har løftet Rørosregionen til Norges beste Matdestinasjon.

Rørosmat og Destinasjon Røros er Norges bidrag i konkurransen om å bli Nordens Matdestinasjon 2017.

Mat og kultur utfyller hverandre – vi lover opplevelser for kropp, sjel og gane!

Lokalmatsafari

Mathovedstaden Røros byr på mange matopplevelser. Bli med på en lokalmatsafari til noen av høydepunktene, med handel, smaksopplevelser og ny kunnskap på kjøpet. Vi besøker utvalgte lokalmatprodusenter og unike lokale serveringssteder. Det vil bli smaksprøver av lokale råvarer, og det blir selvsagt mulighet til å handle lokalt.