På ski i
Rørosregionen

Jeg snører min sekk og spenner mine ski...

Wilderness Life

Er du glad i vinter og ski, så har vi snøgaranti! Vinteren hos oss begynner i november og varer til ut april, så vi kan med rette kalle oss en skidestinasjon. Nå og fram til etter påske er den beste tida for å nyte snø og sol. Hos oss finner du mil på mil med oppkjørte skiløyper, vi har flere alpinanlegg i regionen og du kan også ta fjellskiene fatt i våre nasjonalparker og uberørte fjellområder.

Alpint

Ålen skisenter

Ålen skisenter har ett av Norges lengste skitrekk. Her finner du løyper for store og små, øvede og nybegynnere. Skisenteret har også en egen terrengpark.

Ti minutter sør for Røros finner du Røros Alpinsenter Hummelfjell. Med fem nedfarter og to heiser har du nok med boltreplass for skilek.

Langrenn

Skigåere i Ålen Foto Håvar Sørdal
Skiturer

Rørosregionen er et eldorado for deg som liker langrenn. Har har vi 500 kilometer med oppkjørte skiløyper, og muligheter over alt. De mange åpne hyttene er fine destinasjoner for hele familien. Spenn fast skia og ta fart. Og du, ikke glem kakaoen!

Wilderness Life

Fjellski

Har du en eventyrer og utforsker i deg? Da kan du bli med på en 11-dagers fjellskivandring med Wilderness Life i Forollhogna Nasjonalpark. Her lærer du å lese spor etter villrein, jerv og fjellrev. Du går fra fjellbu til fjellbu, og kanskje blir det en natt under stjernehimmelen også?

FAMILY-ADVENTURE-WINTER. Photo NorwayOutdoors

Vinteropplevelser

Du kan få skreddersydde vinteropplevelser enten du vil gå på langrenn, truger, jakte på dyrespor eller bare bo på ei koselig norsk hytte.

Skitur med pulk i løype ved Skihytta folk barn_Hege Hovd

Skiutleie

Hvis du ikke har med egne ski når du kommer til oss, så er det ikke noe problem. Her har vi skiutleie både på Røros Sport og på Røros Hotell.

Skiløyper i regionen

Har du tenkt på hvem som sørger for at du har fine skispor å gå i? Tenk på det neste gang du går på tur – og så er det jo fint om du er med på å støtte arbeidet til løypeforeningene. Så har du skispor neste gang også.

Del dine turgleder med oss! Bruk #destinasjonrøros og #renturglede på Instagram.

Alvdal

Se løypestatus i Alvdal her.

Liker du skiløypene i Alvdal? Støtt Alvdal Turforening her.

Os

Se løypestatus på Os her.

Liker du skiløypene på Os? Støtt Os Turforening her.

Røros

Se løypestatus på Røros her.

Liker du skiløypene på Røros? Støtt Røros Tur- og Løypeforening her.

Tolga

Se løypestatus på Tolga her.

Tynset

Se løypestatus på Tynset her.

Liker du skiløypene på Tynset? Støtt Tynset Turlag her.