25mar
Av: margit Dato: mars 25, 2019 Kategori(er): Forside, Nyheter Comments: 0

Skal du til Rørosregionen i sommer og lurer på hva du skal gjøre? Her finner du en oversikt over de største arrangementene som omfavner alt fra opera og folkemusikk til spekemat.

Røros Folk Festival

Røros Folk Festival er intim folkefest som arrangeres i sentrum av verdensarven, Bergstaden Røros, andre helga i juni hvert år. Fantastiske artister, intime lokaler med sjel, god lokal mat og drikke skal gjøre festivalen til en opplevelse for såvel publikum som musikere.

Norsk Spekematfestival. Foto: Tom Gustavsen

Norsk Spekematfestival

Fredag 24. mai til søndag 16. mai, Tynset.

Skinkehovedstaden Tynset inviterer til Norsk Spekematfestival for å feire noe av det beste norsk landbruk har å by på. Opplev kvalitetsutstillere, kulturelle innslag, inspirerende måltider, konkurranser, kurs og en god folkefest.
En hyllest til den norske spekematen, der norsk matkultur skal nytes og smakes, læres om og diskuteres.

Opera Di Setra

Opera di Setra

Fredag 5. juli – søndag 7. juli, Tylldalen.

Opera di Setra er en vill ide om å ta folk med inn i operaens verden ut til en setervang i Nord Østerdalen. Musikk, tradisjoner , natur , folk og dyr i skjønn forening i noen hektiske sommer måneder er et ønske om å knytte fortid , nåtid og framtid inn i et fellesskap, og gi deg som tilhører en unik opplevelse. I 2019 setter de opp “Den glade enke” av F. Lehàr.

Olsok i Tolga.brukes kun til web.foto Thorbjørn Liell

Olsok i Tolga

Fredag 19. juli – mandag 29. juli, Tolga

En ukelang kulturfestival med arrangementer i hele Tolga. Olsok-uka er en unik kulturopplevelse med flust av små og store arrangementer, alt fra konserter, galleriutstillinger, fjellvandringer, bygdevandringer, ungdomstreff, markedsdag, auksjon, båltenning, sykkelritt og Egebergs minnesløp. Opplev noe av det fineste Rørosregionen har å by på både av folk, kultur og natur. Bli med og finn verden på ferden!

Elden Røros

Elden

Onsdag 24. juli til lørdag 3. august, Røros.

Elden er et av de mektigste og mest publikumskjære utespillene vi har i Norge, og har de siste årene gått for fulle tribuner hver kveld. Stykket tar oss med tilbake til 1718–1719 da 10 000 svenske soldater under ledelse av Carl Gustaf Armfeldt gikk mot Trondheim for å ta over Norge, etter ordre fra Karl XII.
Møt magien en sensommerkveld i Nordens mest spektakulære scenerom, Slegghaugan i Røros.