01aug
Av: pikselpusher Dato: august 01, 2017 Kategori(er): Reisetips Comments: 0

Det åpne, vide fjellandskapet med sine lange vidder og snille fjell topper innbyr til toppturer hele året.

Fjellene i Røros regionen og Nord-Østerdalen egner seg for bestigning uansett årstid: I mose- og lyngkledd drakt sommerstid, med flotte kontraster – snø og svakt grønne bar-rabber på våren, i fargerik høstdrakt eller med sine magnetiske hvite vidder vinterstid.  Følelsen av å ha fjellet for seg selv, mens man skuer utover en natur tydelig formet av hardt vær og klima er en opplevelse man ikke kan være foruten!  Tar du deg til toppen, venter en fantastisk 360 graders panoramautsikt over området.

Vigelpiken, 1361 moh.

Vigelpiken ligger i de majestetiske Feragsfjella, og er godt synlig der den ruger i det åpne fjellandskapet. Fra toppen kan du nyte en raus utsikt inn i Femundsmarka og Sverige. Turen er middels krevende med sine 20 km tur/retur, men forholdsvis lett å gå hva gjelder terreng.

Turbeskrivelse og kart for Vigelpiken

Storskarven, 1265 moh.

Storskarven er en lang topp som går inn i både Røros og Holtålen kommune. Turen inn til foten er slakk og lett å gå, med uttallige små fiskevann og bekker. Fra foten av fjellet er det ca 1 km til toppen med en stigning på 250 m, men underlaget er fast, så turen opp er overkommelig. Storskarven er en av toppene i destinasjonen som har best utsikt og sommerstid er det også store muligheter for å se tamrein i fjellet.

Turbeskrivelse og kart for Storskarven

Forollhogna, 1332 moh.

Forollhogna ligger på grensa til Forollhogna nasjonalpark. Utsikten fra toppen er derfor noe for seg selv. Her kan du nyte synet av villreinens rike. Veien inn til foten av fjellet er forholdsvis slakk med utsikt mot toppen hele veien. Toppen er flott, også på avstand – der den ligger som en pyramidelignende formasjon midt i terrenget.

Turbeskrivelse og kart for Forollhogna

Sålåkinna, 1594 moh.

Sålåkinna ligger i Øversjødalen. Naturen er storslott, selv bilturen er en opplevelse i seg selv. Vi anbefaler å ta av ved Narbuvoll og kjøre over fjellet. Fra parkeringsplassen går det fin sti innover mot fjellet. Selve oppstigningen er delvis bratt med noen steinete partier, men utsikten som venter er det vell verdt!

Turbeskrivelse og kart for Sålåkinna

Rødalshøa, 1436 moh.

Rødalshøa er en forholdsvis krevende tur med sine 22km tur/retur, så her er det lurt å sette av en dag. Turen går i vakker og variert natur med flere gode fiskevann langs stien. Når du kommer opp over skoggrensa, følger stien snaufjellet helt opp til toppen – som venter med sin herlige utsikt.

Turbeskrivelse og kart for Rødalshøa

Sølnkletten, 1827 moh.

Til topps på destinasjonen og Hedmarks høyeste! Tett, side om side ligger store Sølnkletten og Spisskletten, mange velger derfor å ta begge toppene på samme tur. Her lønner det seg å sette av en hel dag. Både turen og utsikten fra toppen er formidabel, og en godværsdag fra toppen av Sølnkletten glemmes ikke! Utsikten strekker seg langt nedover i fjell-Norge og innsynet i Rondane massivet er dramatisk.

Turbeskrivelse og kart for Sølnkletten

Overnatting

Det er mange muligheter for overnatting i regionen vår, både vandrerhjem, hoteller, camping og hytter/leiligheter. Oversikt over overnatting finner du her