24sep
Av: Margit Wintervold Dato: september 24, 2021 Kategori(er): Forside, Nyheter Comments: 0

Er du på tur med venner, familie eller kollegaer? Kanskje er du mutters alene og strikoser deg på hytta? I Rørosregionen har vi rom for alle – og her finner du noe å gjøre uansett hvem du er, hvor mange dere er og hva dere har mest lyst til. Her kan du fint ha pensko på én fot og fjellstøvel på den andre, for hos oss går villmark og velvære hånd i hånd! 

Dampende badstuglede. Foto: Ren Røros Frontal/Trøndelag Reiseliv/Marius Rua

Velvære inne og ute 

Vil du slappe av med vennegjengen så må dere unne dere et besøk hos Røros Bad og Velvære. Ta gjerne et glass sprudlende i baren og nyt det oppvarmede utendørs bassenget med utsikt mot Bergstaden Ziir. I den kjølige høstlufta er du god og varm og kjenner velværen spre seg i hele kroppen. Her mikses luksus og landlig idyll, klarer du å motstå en så forførende cocktail? 

Hundekjøring på barmark
Hundekjøring på barmark Foto: Marius Rua/Buckethaus

Naturen som nærmeste nabo 

Tenk deg at du sitter på en vogn trukket av 6-8 hunder over Rørosvidda med den friske høstlufta i ansiktet. Forbi deg suser skog, vidde og natur og foran deg har du spreke og glade hunder som elsker å løpe og trekke. Ja, hundekjøring er en helt super høstaktivitet, og Kennel Dølanvollen har skreddersydd ulike turer for deg og kjæresten, vennegjengen eller familien. 

Idyllisk hengekøyeliv i villmarka. Foto: Ren Røros Frontal/Trøndelag Reiseliv/Marius Rua

Hotell eller under åpen himmel? 

I Rørosregionen har du natur, kulturlandskap og villmark rett utenfor døra. Her er vi omgitt av vide vidder og fjonge fjell. Fra din varme, myke og behagelige hotellseng er ikke stien lang til hengekøye, leirbål og villmarksliv. En natt eller to ute i vår nærmeste villmark skjerper sansene, du kommer tett på vill natur og årstiden. Og fordi det ikke er langt å gå, kan du fylle sekken med alt det gode du har lyst til å kose deg med. Kaffe, bobler, egg, bacon eller neglelakk. Velg hva du vil.   

Familiekos i verdensarven
Familiekos i verdensarven Foto: Marius Rua/Buckethaus

Shopping i smågatene

Nå bugner butikkene av nye klær til høst- og vintersesongen, så alt ligger til rette for å gjøre gode kjøp i behagelige omgivelser. Ta en hyggelig rusletur gatelangs i sentrum av Røros, med shopping og avslapping som dagens eneste gjøremål. Her er det trivelige butikker med klær og ting du ikke finner andre steder. 

Handelssentrumet Tynset ønsker deg velkommen med et bredt utvalg av kjede- og nisjebutikker samt to kjøpesenter. Mellom Tynset og Røros er det bare 45 minutter med bil. 

Et bedre måltid på Vertshuset Røros. Foto: Ren Røros Frontal/Trøndelag Reiseliv/Marius Rua

Mat i toppklasse

Foretrekker dere kulinariske nytelser eller rett og slett en saftig burger? Velg mellom et bredt utvalg av spisesteder med menyer som er like mangfoldige som dere. Litt oppe i Kjergata ligger Vertshuset Røros. En perfekt ramme for en ypperlig matopplevelse med et vertskap med fartstid fra Michelin-restauranter.  

Skanckebua eller Bua er en trivelig gastropub med sjel og atmosfære midt i hjertet av Røros. Her får dere velsmakende pub-retter og saftige burgere. Baren har et godt utvalg av drikke. På Bua er dere garantert en opplevelse utenom det vanlige! 

Litt lengre ned i Kjerkgata ligger Grillhuset. Her handler det om lokal mat, og gjerne kjøtt grillet på kullgrill. Grillen gir fantastisk smak og en sprø skorpe på kjøttet. Maten tilberedes med Pouls danske håndverk, franske teknikker og en stor dose kjærlighet til Røros. 

Ølsmaking i fjøset til Bergstaden Hotel. Foto: Ren Røros Frontal/Trøndelag Reiseliv/Marius Rua

Lokal mat og drikke  

Rørosregionen er berømt for smakfull lokal mat og -drikke, og Røros er landets lokalmathovedstad. Restaurantene og spisestedene er opptatt av å bruke lokale råvarer fra små produsenter som brenner for gode produkter. Coop Mega finner dere et rikt utvalg av lokale spesialiteter. Her har de en egen avdeling med oster, skinker, pølser og fisk fra lokale produsenter. Og kommer dere kjørende sørfra på RV 3, bør dere ta en stopp på Søberg Gård. Makan til trivelig handel og godt utvalg av lokalmat skal dere lete lenge etter! 
 
Er dere glad i rakrygget lokalt øl, kan dere bestille ølsmaking flere steder, og er dere en liten gjeng, anbefaler vi å ta kontakt med Bergstadens Hotel. De kan arrangere tidenes ølsmaking i det stemningsfulle fjøset rett bak hotellet. En dyktig ølekspert tar dere gjennom forskjellige øltyper og forklarer hvordan de er brygget. 
 
Velkommen til Rørosregionen i høst med alle nyanser av sanser, smaker og opplevelser! 
 

Har du fått med deg disse opplevelsene i Rørosregionen?