28jun
Av: pikselpusher Dato: juni 28, 2013 Kategori(er): Nyheter Comments: 0

Destinasjon Røros vant nok en prestisjefylt pris da de i 2012 mottok prisen Tourism for Tomorrow i kategorien Destination Stewardship under World Travel & Tourism Councils prisseremoni i Tokyo.

Juryens begrunnelse

Juryen begrunner tildelingen av prisen med Destinasjon Røros’ arbeid med et bærekraftig reiselivutviklingsprogram som tar opp i seg sosiale, kulturelle, miljømessige og økonomiske forhold for de mange ulike aktørene og interessentene innen reiseliv i regionen.

Destinasjon Røros har jobbet med et stort kompetanse- og vertskapsløft, synliggjøring av lokalmat, bærekraftig nærings- og produktutvikling, bærekraftig avfallshåndtering og miljøpolicy og miljøsertifisering. Destinasjon Røros har også vedtatt en framtidsrettet bærekraftpolicy og tilbyr et bærekraftig bedriftsutviklingsprogram for sine medlemsbedrifter.

Tourism for Tomorrow

World Travel & Tourism Council (WTTC) er ansvarlig for de internasjonalt anerkjente Tourism for Tomorrow-prisene som deles ut hvert år til. Tourism for Tomorrow-prisene regnes for å være blant de mest profilerte i industrien. Målet med prisutdelingen er å løfte frem de aller fremste eksemplene på best practice innen bærekraftig reiseliv og gi internasjonal oppmerksomhet til disse.

Tourism for Tomorrow Awards deles ut innen fire kategorier som skal vise hvordan destinasjonsutvikling kan styres i henhold til bærekraftsprinsipper. Disse er: Global Tourism Business Award, Conservation Award, Community Benefit Award and Destination Stewardship Award. De andre finalistene i kategorien er Misool Eco Resort, Indonesia og Tanabe City, Japan. Det var totalt 150 søknader fra 60 land, snevret ned til 12 finalister i totalt 4 kategorier.

For fullstendig liste over finalistene og vinnere, se: www.tourismfortomorrow.com

Andre utmerkelser innen bærekraftig reiselivsutvikling

> 1991 Norges bidrag i prisen European Best Kept Village
> 1995 European Grand Prix – 1. plass i Norge innen Miljø og Turisme
> 2009 Norsk reiselivspilot for Bærekraft 2015
> 2010 Norsk kandidat Tourism for Tomorrow Awards, Sustainable Stewardship
> 2011 Best Destination i Virgin Holidays Responsible Tourism Awards utdelt under World Travel Market, London.