21des
Av: margit Dato: desember 21, 2017 Kategori(er): Nyheter, Reisetips Comments: 0

Rørosregionen er på sitt aller vakreste når det er vinter. Skiløypene er mange, aktivitetene er allsidige og overnattingsmulighetene er hjemmekoselige. Her får du en vinterferie med snøgaranti.

Overnatting

Rørosregionen bugner av overnattingssteder med karakter. Her finner du et utvalg hvor du garantert vil føle deg som hjemme.

Nordpå Fjellhotell

Nordpå Fjellhotell er klare til å ta imot vinterferiegjester, og med bare femti minutters kjøring til Røros kan du både oppleve Rørosmartnan med yrende folkeliv og samtidig trekke deg tilbake til roen foran peisen og nyte et bedre måltid i fredelige omgivelser.

Vingelsgaard Gjestgiveri

Vingelsgaard Gjestgiveri ligger i fjellbygda Vingelen. Her får du frokost og middag av lokale råvarer, eget økologisk lammekjøtt og egen hjemmebakst.
Guiding i Vingelsbygda og i Museet og kirka kan også tilbys, samt turtips for skiturer i nærheten.

Vingelsgaard Gjestgiveri

Fjällnäs

Rett på den andre siden av grensen til Sverige finner du Fjällnäs.
Hotellet kan by på en liten dose luksus omringet av vakker natur. Fjällnäs Explore har et stort utvalg av aktiviteter, og du kan avslutte dagen i Mii Gullo Spa.

En aktiv vinterferie

Opplev en aktiv vinterferie i Rørosregionen. Her kan du besøke Aukrustsenteret på Alvdal, ta turen innom Rørosmartnan og oppleve naturen med ski på beina.

Rørosmartnan

20. – 24. februar arrangeres Rørosmartnan nr. 165. Gatene fylles av glade kjøpmenn og martnasstemte turister som møtes på Røros år etter år. Ta også turen til martnashallen, der finner du lokalmat og underholdning av ulike slag.

Entering The Røros Winter Fair. Photo: Ketil Plassgård

Alpinsenter

Ålen Skisenter har et av Norges lengste skitrekk. Her finner du løyper for store og små, øvede til nybegynnere. Skisenteret har også egen terrengpark.

Røros Alpinsenter Hummelfjell har tre heiser, fem nedfarter, terrengpark, aketrasé for kjelker og et eget barneskitrekk.

Hund og slede

Husky Point Røros har flere muligheter for hundekjøring. Her kan du velge mellom «kaffeturen», «lunsjturen» eller «overnattingsturen». Det vakre vinterlandskapet rundt Røros gir en garanti om en fartsfull naturopplevelse av de sjeldne.

Olavsgruva

I vinterferien kan du oppleve den majestetiske Olavsgruva. Torsdag og lørdag kl. 15.00 åpner dørene til en historie som tar deg igjennom den eldste og nyeste gruvedriften i regionen. Gruven er 500 meter lang og 50 meter dyp.

Olavsgruva

Aukrustsenteret

Bli med på en reise i Kjell Aukrusts fantasifulle verden. Ta del i multikunstnerens vell av tegninger, bøker og filmer, aktiviteter, malerier og oppfinnelser. Bli med på rakettverksted, få bildet ditt på trykk i “Flåklypa tidende” og hør Kjell lese høyt fra bøkene sine!

Skiturer

Rørosregionen bugner av med utendørsaktiviteter og skiløypene er mange. Det finnes også mange åpne skihytter som er fine destinasjoner for hele familien. Spenn fast skia og ta fart. Og du, ikke glem kakaoen.