11jan
Av: Margit Wintervold Dato: januar 11, 2021 Kategori(er): Forside, Nyheter, Reisetips Comments: 0

Mange vil påstå at Rørosregionen er på sitt aller vakreste om vinteren.

Når snøen har lagt sitt rene, hvite slør over landskap og hus og kuldegradene kryper godt ned på gradestokken, det er da folk i regionen smiler bredest. Vi elsker nemlig vinteren! Her får du tips til opplevelser som gjør at du også vil elske vinteren.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aukrustsenteret (@aukrustsenteret)

Aukrustsenteret – på besøk hos Solan og Ludvig

Til våren er det 101 år siden den folkekjære humoristen og faren til Ludvig og Solan ble født. På Aukrustsenteret i Alvdal kan du oppleve arven etter’n Kjell. Her kan hele familien kose seg i mange timer med utallige finurlige aktiviteter og installasjoner. Prøv deg som journalist i Flåklypa Tidende, besøk Reodor Felgens verksted, ta en titt på dassverkstedet, Il Tempo Gigante, sjokolademaskina eller besøk huset til nabonissen. Ingen vokser fra Kjell Aukrust – han er fortsatt til glede for barn i alle aldre. Varm gjerne opp før besøket med en av de mange filmene basert på universet til Aukrust. 

Les mer om Aukrustsenteret her.

Olavsgruva

Olavsgruva – eventyret under jorda

50 meter nede i fjellet finner du en bit av Røros bergverkshistore. Bli med en guide fra Rørosmuseet ned i undergrunnen på en times vandring i Nyberget gruve fra 1600-taller og den nyere Olavsgruva fra 1900-tallet. bli kjent med historien til Røros gjennom 333 år med bergverksdrift! Lys og lydeffekter bidrar til en stemningsfull, spennende og lærerik opplevelse for store og små. I gruva er det 4 grader og fuktig luft, så varme klær og godt fottøy anbefales.

Kjøp billetter til Olavsgruva her.

Hundekjøring i full fart over Rørosvidda

Opplev villmarka i en hundeslede! Hundene til Kennel Dølanvollen elsker å jobbe, og de drar deg av sted over hvit vidder i et heseblesende tempo. Sammen får dere en eventyrlig vinteropplevelse. Du velger selv ambisjonsnivå og om du vil ha en kort tur på én eller to timer eller en lengre opplevelse. For å kjøre din egen hundeslede må du være eldre enn 14 år. Husk varme klær!

Bestill hundekjøring fra Kennel Dølanvollen her.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tolga 2020 (@tolga2020as)

Hopp- og skileik i Hamran

Noen hundre meter fra Tolga bru finner du Hamran hopp- og skileiksenter. Spreke Tolga har laget et anlegg som er åpent for alle, og byr på hoppbakker på 10, 20, 40 og 60 meter i tillegg til både skipark, skiheis, alpin/snowboardløyper og lekeområdet. Anlegget brukes hele året, og om sommeren byr det på muligheter for orientering, sykkelnedfarter/sykkelcross og turstier. Her ligger det an til timevis med moro for vennegjengen eller familien. Hjelm er påbudt i bakkene, og ved hopping i de største bakkene kreves det at trenere eller erfarne foreldre deltar.

Les mer om Hamran hopp- og skileiksenter her.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ren Røros as (@ren_roros)

Langrenn

Ingen vinterferie i fjellheimen uten ski! For deg som foretrekker langrenn i gode løyper, er Rørosregionen et eldorado- Du finner oppkjørte skiløyper overalt, og terrenget er så variert som du vil ha det, enten du vil trene eller du bare vil nyte den vakre naturen. Hvis du heller foretrekker å tråkke ditt eget spor, kan du finne fred og ro i de to nasjonalparkene i Rørosregionen, Femundsmarka og Forollhogna. Her finner du også mange åpne buer du kan besøke.

Les mer om ski i Rørosregionen her.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Røros kanefart (@roroskanefart)

Kanefart i vinternatten

Når det er vinterkveld på fjellet, stiger hvit røyk fra skorsteinene og du kjenner den trygge, gode lukta av tørr bjørkeved som varmer opp hus og hytter. Ta med deg en du er glad i og bli godt pakket inn i saueskinnspels mens hesten trekker dere rolig av sted gjennom snødekte gater. Velg mellom kanefart i gatene på Røros eller i naturen på Savalen.

Les mer om kanefart fra Røros Kjørelag her.

Isfiske

Pst: Hvis du først er på Savalen, så går det rykter om at det fanges stoooor røye på isen der akkurat nå. Isfiske er en enkel og morsom aktivitet for hele familien som krever minimalt med utstyr. Og hva med å kombinere fisket på isen med et deilig varmt bad på hotellet? La øynene hvile med utsikt til naturen og drøm videre om de store ruggene som svømmer rundt i Savalsjøen.

Les mer om isfiske her.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ålen Skisenter (@alenskisenter)

Fart og spenning i slalåmbakken

Ålen skisenter har et av Norges lengste skitrekk med nedfarter på over 2 km med løyper for store og små, erfarne og nybegynnere. De flotte løypene har stor variasjon og byr på utfordringer for de som ønsker det. Nedfartene starter helt oppe på høyfjellet, går ned gjennom skogen, og ender opp ved sentrum i fjellbygda. skiheisen er på over 1700 meter og det er en egen heis for barn.

Bare 15 minutters kjøring fra Røros og inn i Os kommune finner du Røros Alpinsenter HummelfjellHer har du tre skitrekk, fem nedfarter, skipark og et eget barne- og lekeområde med heis. Lokker det med bigjumps eller rails kan du trygt da hit. Eller hva med aking med proffkjelker? Det kan du gjøre her. Her er det også kafe hvor du får kjøpt lunsj- og middagsretter, og ikke minst et fint sted for å få igjen varmen når du er en hel dag ute i vinterkulda. 

Les mer om alpint her.

Skøyteis på Tynset

Skøyting utendørs er alltid en forfriskende og morsom opplevelse, så ta med din kjære og ha det artig sammen på isen. På Doktortjønna på Røros finner dere en mindre skøytebane som passer for barnefamilier. Tynset har en lang tradisjon for skøytesport, og her finner du også regionens største skøytebane. Nytrømoen er et idrettsanlegg som brukes som skøytebane om vinteren, ellers inneholder det klubbhus, fotballbane med naturgress, friidrettsanlegg og en nyere kunstgressbane. På Tynset kan dere også ta turen forbi verdens største spark.

Sparketur

Apropos spark, er det lenge siden du har sparket? En sparketur gjennom snødekte gater er en kjempefin opplevelse. Men la oss advare deg, sparkeføret er godt i Rørosregionen, og turen kan gå fortere enn du husker! Utenfor turistinformasjonen på Røros finner du en egen sparkering, der kan du leie en spark i noen timer. God tur og god fornøyelse!

Les mer om sparkutleie her.