21des
Av: margit Dato: desember 21, 2018 Kategori(er): Forside, Nyheter, Reisetips Comments: 0

Rørosregionen er på sitt aller vakreste når det er vinter.

Skiløypene er mange, aktivitetene er allsidige og overnattingsmulighetene er hjemmekoselige. Her får du en vinterferie med snøgaranti.

Overnatting

Rørosregionen bugner av overnattingssteder med karakter. Her finner du et utvalg hvor du garantert vil føle deg som hjemme.

En aktiv vinterferie

Opplev en aktiv vinterferie i Rørosregionen. Her kan du besøke Aukrustsenteret på Alvdal, ta turen innom Rørosmartnan og oppleve naturen med ski på beina.

Rørosmartnan

19. – 23. februar arrangeres Rørosmartnan nr. 166. Gatene fylles av glade kjøpmenn og martnasstemte turister som møtes på Røros år etter år. Ta også turen til martnashallen, der finner du lokalmat og underholdning av ulike slag.

Entering The Røros Winter Fair. Photo: Ketil Plassgård

Alpinsenter

Ålen Skisenter har et av Norges lengste skitrekk. Her finner du løyper for store og små, øvede til nybegynnere. Skisenteret har også egen terrengpark.

Olavsgruva

I vinterferien kan du oppleve den majestetiske Olavsgruva. Torsdag og lørdag kl. 15.00 åpner dørene til en historie som tar deg igjennom den eldste og nyeste gruvedriften i regionen. Gruven er 500 meter lang og 50 meter dyp.

Olavsgruva

Aukrustsenteret

Bli med på en reise i Kjell Aukrusts fantasifulle verden. Ta del i multikunstnerens vell av tegninger, bøker og filmer, aktiviteter, malerier og oppfinnelser. Bli med på rakettverksted, få bildet ditt på trykk i “Flåklypa tidende” og hør Kjell lese høyt fra bøkene sine!

Skiturer

Rørosregionen bugner av med utendørsaktiviteter og skiløypene er mange. Det finnes også mange åpne skihytter som er fine destinasjoner for hele familien. Spenn fast skia og ta fart. Og du, ikke glem kakaoen.

Dette kan også være interessant for deg: