21des
Av: margit Dato: desember 21, 2018 Kategori(er): Forside, Nyheter, Reisetips Comments: 0

Rørosregionen er på sitt aller vakreste når det er vinter.

Skiløypene er mange, aktivitetene er allsidige og overnattingsmulighetene er hjemmekoselige. Her får du en vinterferie med snøgaranti.

Overnatting

Rørosregionen bugner av overnattingssteder med karakter. Her finner du et utvalg hvor du garantert vil føle deg som hjemme.

En aktiv vinterferie

Opplev en aktiv vinterferie i Rørosregionen. Her kan du ta turen innom Rørosmartnan, du kan oppleve naturen med ski på beina – eller du kan utforske Rørosvidda med hundeslede.

Rørosmartnan

18. – 22. februar arrangeres Rørosmartnan nr. 167. Gatene fylles av glade kjøpmenn og martnasstemte turister som møtes på Røros år etter år. Ta også turen til martnashallen, der finner du lokalmat og underholdning av ulike slag.

Les mer om Rørosmartnan.

Alpinsenter

Ålen Skisenter har et av Norges lengste skitrekk. Her finner du løyper for store og små, øvede til nybegynnere. Skisenteret har også egen terrengpark. En time fra Røros og rett over grensa til Sverige finner du svenskenes tredje største alpindestinasjon, nemlig Funäsfjällen. Med seks skiområder og 36 heiser har du nok med boltreplass for skilek.

Les mer om Ålen skisenter.

Olavsgruva

I vinterferien kan du oppleve den majestetiske Olavsgruva. Torsdag og lørdag kl. 15.00 åpner dørene til en historie som tar deg igjennom den eldste og nyeste gruvedriften i regionen. Gruven er 500 meter lang og 50 meter dyp.

Les mer om Olavsgruva.

Skiturer

Rørosregionen er et eldorado for deg som liker langrenn, for her har vi oppkjørte skiløyper over alt. Det finnes også mange åpne skihytter som er fine destinasjoner for hele familien. Spenn fast skia og ta fart. Og du, ikke glem kakaoen.

Les mer om skiturer i Rørosregionen.

Hundekjøring

Kjenn den friske fjellufta mot ansiktet mens du raser avsted over Rørosvidda bak ditt eget hundespann eller vogn. Rørosregionen er et populært område for hundekjøring, og du kan velge alt fra en tretimerstur til en hel uke i fjellet.

Les mer om hundekjøring.

Dette kan også være interessant for deg: