09jul
Av: pikselpusher Dato: juli 09, 2016 Kategori(er): Forside, Reisetips Comments: 0

Unike smaksopplevelser står i kø når dere besøker ”lokalmathovedstaden” i Norge. Vi tilbyr 3 ulike lokalmatsafarier som gir deg en opplevelse av de genuine smakene i Rørostraktene.

Mathovedstaden Røros byr på mange matopplevelser. Bli med på en lokalmatsafari til noen av høydepunktene, med handel, smaksopplevelser og ny kunnskap på kjøpet.

Her vokser maten sakte i kaldt klima med lyse sommernetter. Jordsmonnet i regionen er så spesielt at vi snakker om Terroir Røros.
Du møter de unike smaker og stort mangfold. Sopp, bær, urter som har vokst her kjennes igjen på den rene, uberørte smaken. Den finner du også igjen i kjøtt fra dyr som har beitet i utmarka, fra vilt og fisk som har levd i kalde, klare fjellvann.

Vi er stolte av de fremragende råvarene og all den gode matkunsten som finnes i regionen vår – noen holder på tradisjonene, andre utvikler det nye norske kjøkkenet!

Vi besøker utvalgte lokalmatprodusenter og unike lokale serveringssteder. Det vil bli smaksprøver av lokale råvarer, og det blir selvsagt mulighet til å handle lokalt.

Priser fra kroner 475,- til 899,-.

Tilgjengelig på forespørsel.

Bookinginformasjon:
Tlf. 72 41 00 00
E-post: post@rorosinfo.com 

Aursunden Rundt

En av våre matguider tar dere med ut på en spennende bussreise i lokal mathistorie for å oppleve den genuine smaken av Rørostraktene. Vi besøker Stensaas Reinsdyrslakteri og Torsvollen Hjorteoppdrett. Lunsjen spiser vi på den ærverdige gamle skysstasjonen og ferdasgården Skottgården, og kaffe og bakst i Såmmårstugguen på Kalsa Gårsbakeri. Siste stopp legges til Engesvollen Gård med historiefortelling og smaksprøver på menyen.

Området rundt Aursunden preges av vennlige, åpne fjell hvor reinen trives, store skoger der elgen holder til og glitrende blå innsjøer hvor ørreten vaker i lyse sommerkvelder.

Torsvoll Hjort
Kalsa Gårdsbakeri - 3 generasjoner. Foto: Tom Gustavsen
Lokalmatsafari Skottgården. Foto: Marius Rua

Meieriet, bonden og bryggeren

I denne spennende lokalmatsafarien starter vi hos Norges fremste økologiske meieri, Rørosmeieriet. Her får du et innblikk i økologisk melkeproduksjon og kan få høre mer om blant annet den særegne tettekulturen som lager Tjukkmjølka og smake på lokale godbiter slik som skjørost og det verdensberømte Rørossmøret.

Turen fortsetter til regionens ledende egg og gårdsmatleverandør, Galåvolden Gård. Her presenteres mange av gårdens matprodukter, og gårdsfolket tar dere med på en omvisning før dere får servert lunsj eller kafffe og is med Galåvoldens egne produkter.

Opplevelsen avrundes med et besøk hos Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk. Her får dere en smak av lokale ølsorter og spennende bærdrikker krydret med god historiefortelling.

Kalver på Galåvolden gård
Lokalmatsafari hos Galåvolden Gård. Foto: Marius Rua
Økologisk Røros Smør fra Rørosmeieriet: Foto: Geir Foden

Bergstadvandring og ølsmaking i Røros sentrum

Delta på en Bergstadsvandring med et humoristisk preg, besøke Bergstadens Ziir og avslutte med god historiefortelling og ølsmaking i microbryggeriet på Vertshuset. Her får du smake på noen av de lokale bryggede øltypene og servert en liten lunsj laget av lokale råvarer.

Guided tour. Photo: Tom Gustavsen
Ølsmaking. Foto: Marius Rua
Ølsmaking. Foto: Røros Mineralvannfabrikk