09jul
Av: pikselpusher Dato: juli 09, 2016 Kategori(er): Reisetips Comments: 0

Rørosregionen er ledende innen lokalmat og har blitt døpt til landets lokalmathovedstad. Vi har satt sammen unike opplevelser hvor du kan besøke produsenter, høre om tradisjonene bak produktene og ikke minst smake på all den deilige maten. Bli med på lokalmatsafari!

LOKALMATSAFARI I BERGSTADEN

«Lokalmatsafari i Bergstaden» er en videreutvikling av lokalmatsafarikonseptet og vil arrangeres i tillegg til den populære «Lokalmatsafari – Aursunden Rundt».

Her kan du bli med på en unik vandring gjennom lokalmathovedstaden Røros. Guiden har fokus på lokalmatens historie og utvikling, og du får vite opprinnelsen bak noen av våre mest kjente produkter og matretter.

Vi skal innom byjordbruket, overdådige nyttårsball fra en svunnen tid, reindrift, handel under Rørosmartnan og mye mer!  Alt leder frem til det moderne mateventyret Røros har blitt til i dag.
Det bare landskapet og klimaet i rørostraktene, har gitt oss råvarer som vokser sakte og har en helt spesiell og ren smak.  Dette har ført til en rekk særegne produkt som finnes under felles paraply Rørosmat i fra Rørostraktene. Nettopp disse produktene vil skape en rød tråd gjennom safarien.

Etter å ha utforsket trange gater, gamle gårdsplasser og bygninger, avsluttes safarien på Kaffestuggu. Kaffestuggu er ett av Røros eldste spisesteder, og skaper en historiske ramme rundt en smakstallerken satt sammen av eldre og moderne matkultur.

SAFARIEN BESTÅR AV

En vandring i lokalmathovedstaden
En egen lokalmatguide
Fokus på mathistorie og kultur
Smaksprøver i historiske omgivelse
Smakstallerken med særegen mat og drikke fra området

Pris for voksne: kr 625,-
Pris for barn 2-12 år: kr 405.-

Bestill her.
(må forhåndsbestilles)

Lokalmatsafari i Bergstaden
Kaffestuggu