Vinterferie i Rørosregionen

Rørosregionen er på sitt aller vakreste på denne tida av vinteren.

5 gode grunner til å besøke Rørosregionen i vinter

Vinteren i Rørosregionen møter deg åpen og blid, full av muligheter og med blanke ark som du kan fylle med hva du vil.

Godt nytt år 2022

Snart er det tid for å bytte ut kalenderen på veggen med en ny, med nye bilder og blanke ark. Ett år har gått, og tiden er inne for å se litt tilbake og kanskje skue frem og glede seg til et helt nytt og ubrukt år fylt med muligheter. […]

La juleroen senke seg

En av sangene som alltid spilles på radioen før jul er Silent Night, Holy Night med Mahalia Jackson. Bare hør på denne stemmeprakten og ta inn stemningen – og du vil kjenne at tiden står stille.

Jul på Rørosmuseet

I desember legger Rørosmuseet til rette for julestemning i området rundt Smelthytta.

Fra julemas til julefred

Uforglemmelige opplevelser tett på natur og verdensarv venter en snau times flytur fra Oslo.

Julenissens gleder

Hva med stemningsfull julehandel i rolige  og koselige omgivelser?

Magisk julestemning i Rørosregionen

Midt på vidda, omgitt av snødekte topper og runde fjell ligger Rørosregionen. Her kan familien oppleve god, gammeldags julestemning med duften av gran og fakler, lyden av dombjeller og tusenvis av funklende julelys.

Julegavetips fra Rørosregionen

Har du funnet ut hva du skal gi i julegave til hen du deler livet med? Eller til søsteren, venninnen, moren eller kjæresten din? Hva med far, venn, kjæreste og bror? Barna og barnebarna? Hos oss får du tips til julegaver i Rørosregionen.

Smaken av førjul

Noe av det beste med november er at en del av det du skal rekke i desember – det trenger du ikke å tenke på enda.

Julemarkeder i Rørosregionen

Snøen har kommet til Rørosregionen, og julelysene skal snart tennes. Vi forbereder oss på ei hyggelig tid med jul i fokus fra Alvdal i sør til Røros i nord.

Magisk dagstur til julemarked Røros

Å vandre rundt i bergstaden Røros i desember er som å være i et levende julekort.

Reisen til julestemningen

Reisen til julestemningen er en reise til Rørosregionen.

Hvordan får du mest mulig ut av november?

November ligger der, midt mellom den store lysfesten (Allehelgensdag, De dødes dag eller Halloween) og jul.

Et bærekraftig reiseliv

24. oktober er det FN-dagen og i reiselivet feirer vi denne dagen med å jobbe for FNs bærekraftsmål og et bærekraftig reiseliv – hele året.

5 naturlige høydepunkter

Rørosregionenens natur og fjell er fine å besøke, uansett årstid. Overgangen fra høstdrakt til hvite vidder er også spesiell.

De beste matopplevelsene

Rørosregionen er et bugnende spiskammer av mat- og smaksopplevelser.

Nyt livet i høst

Når bladene faller fra trærne og fargespillet i naturen nærmer seg slutten, så blir samtidig høsten en tid for ettertanke og en tid for ro.  

Tipsene til magiske Instagram-bilder i Rørosregionen 

Det varierte og fantastiske landskapet i Rørosregionen med vidder, fjell og spennende kulturminner er norsk natur på sitt aller beste.

Høstferie for hele familien

Høstferien er rett rund hjørnet, og vi inviterer hele storfamilien til oss.

Villmark og velvære

Er du på tur med venner, familie eller kollegaer? Kanskje er du mutters alene og strikoser deg på hytta?

Romantisk fjellhelg i høst

Røros Pride arrangeres for aller første gang 22. – 26. september 2021.

Røros i alle regnbuens farger

Mandag morgen heiste ordføreren på Røros prideflagget på Nilsenhjørnet og markerte at dette er uken der Røros Pride går av stabelen.

Guttas tur

Er tiden inne for at kameratgjengen skal samles igjen? Har dere lyst til på en tur i villmarka, på vidda eller i fjellet – kanskje dere vil jakte, padle kano eller packraft eller bare ta et par rolige toppturer og samles til god mat og drikke etterpå?

Jentetur – en drømmehelg for venninnegjengen

Er du i en vennegjeng som alltid dro på storbyweekend om høsten? Koronapandemien har endret vanene våre for alltid, men med endring kommer også nye muligheter. I stedet for utenlandsferie har vi oppdaget perler i vårt eget land.  

9 boktips i høst

Dagene har blitt kjøligere, luften klarere og kveldene mørkere. Dagene er fine for fjell- og toppturer, mens kveldene er ypperlige for å kose seg inne – på sofaen med et pledd eller foran en knitrende peis.

Smaken av høst

Fjelltur og fiske er fristende aktiviteter i høstferien. Bruk naturens ressurser og nyt smaken av Rørosregionen.

Høst-ro i sjela

Høsten er tid for noe med inn:  Trekke inn på kalde kvelder eller sitte ute og tulle seg inn i varme pledd. Se inn i flammene i peisen eller vedovnen. Gå innover i deg sjøl, og ha tid til ettertanke. Eller hva med å bade både inne og ute, og […]

Sensommer i Rørosregionen

Sensommeren er magisk i Rørosregionen.

På tur i naturens spiskammer

Jeg vil slå et slag for sanking. 

Trøndersk Matfestival på Røros

Trøndelag er et matrike! Mat, drikke og entusiastiske mennesker møtes hvert år til årets store høydepunkt. Trøndersk Matfestival.

5 spisesteder på Røros

Visste du at Røros har et bredt utvalg av restauranter og spisesteder, fra uformelle restauranter for hele familien til gourmetmat fra kokker med fartstid fra Michelin-restauranter?

5 opplevelser du kan kombinere med Elden

Har du tenkt deg til Røros for å se et av Norges største utendørs musikkteater? Elden tar oss med tilbake til den store nordiske krigen i 1718/1719. 

5 fiskevann

Rørosregionen har mange fiskevann og elver og er et eldorado for fiskeentusiaster. Her får du våre topp fem i regionen.

På tur i Rørosregionens nasjonalparker

Er du av dem som skal prøve en aktivitet du ikke har gjort før? Fjelltur, kano, telt og hengekøye?

Fra fjell til kyst

Kan du tenke deg å vandre i villmarka i Femundsmarka den ene dagen, oppleve urbant byliv og luksus i Trondheim den neste for så å toppe det hele med kystkultur og lekker sjømat rett fra havet på Hitra og Frøya?

6 gruver verdt et besøk

Hva med å dra på gruvesafari? 

Røros kirke

Bergstadens Ziir, også bare kjent som Røros kirke, ble bygd i kobberverkets storhetstid til Guds ære og bergstadens pryd.

Lekre sommeroppskrifter

Nå er det sommerferie, fri og varme sommerdager som gjelder. De lyse fine blomsterdagene skal nytes med alle sanser, gjerne med lekker og enkel sommermat på bordet. Vi gir deg oppskriftene på gørrgod sommermat fra Rørosregionen.

Med sykkelen til seters

Visste du at det går en sykkelvei fra Alvdal til Røros? En skiltet sykkeltrasé på 16 mil viser deg veien. Opplev storslåtte panoramautsikter og nyt stillheten i den vakre naturen på lettsyklede seterveier og tre stier gjennom seks kommuner. 

Sporløs ferdsel

I Femundsmarka nasjonalpark skal du ha muligheten til å oppleve naturen og drive med naturvennlig og enkelt friluftsliv. Det betyr at du alltid er velkommen med ryggsekk, fiskestang og kano i en tilnærmet utrørt villmark.

Sommerferie med lokalmat

Rørosregionen er ledende innen lokalmat her i landet. Gamle mattradisjoner er holdt i hevd og tas i bruk for å utvikle nye, spennende og smakfulle produkter.

Fem tips til en mer bærekraftig sommerferie

Hva med å gjøre årets sommerferie litt grønnere? I Rørosregionen er vi opptatt av bærekraft og grønne verdier.

Friluftsliv for alle

Når du ser utover Rørosvidda, enten fra nærmeste høydedrag, fjelltopp eller på et kart, skulle en tro at landskapet i Rørosregionen er laget med tanke på friluftsliv.

Røros – en fransk landsby i Norge 

Hva har Sør-Europas vakreste landsbyer til felles? 

Campingferie i Rørosregionen

Nyt det frie og gode livet på camping i sommer! 

10 bærekraftige sommeropplevelser i Rørosregionen

Sørg for å få mest mulig ut av den etterlengtede sommerferien! Sommerferie med natur og kultur kan gjøre deg glad og gi deg nye og inspirerende opplevelser som du husker lenge etter at ferien er over og i mange år fremover.

Sommer og sol – norgesferie 2021

Alt godt venter rett rundt hjørnet. Løft blikket et øyeblikk fra hverdagens små og store utfordringer og se fremover mot sommeren. 

Perfekt påske

For oss som er glad i fjell og vidde er påsken fine skiturer, avslappende timer i solveggen, varm kakao, dager fylt med ekstra tid til kos og god mat og selvsagt påskekrim!

Påskecamping i Rørosregionen

Ta med campingvogna eller bobilen på påsketur. Vi har mulighetene.

Aktiviteter for familien i påsken

Destinasjon Røros byr på forfriskende påskeopplevelser tilpasset store og små. Her kan dere flytte fokus fra en hektisk hverdag til saktegående familietid tett på hverandre og opplevelsene.

Med roser i kinn

Vinteren i ferd med nå høydetoppen på denne siden av året. Hvis du er ute på tur, legger du kanskje merke til at naturen ikke er like stille lenger. 

Helt på topp

Viddene og toppene i Rørosregionen er et eldorado for alle som ønsker å gli av sted i et skiftende landskap og ta turen opp på et høydedrag for å nyte utsikten.

Vinterferie hjemme

Endelig vinterferie! Foran deg ligger fine dager på ski i vintervakkert landskap.

Full fart på vidda

Du trenger naturligvis ikke å dra til verken Nord- eller Sydpolen for å oppleve skikkelig vintereventyr. Rørosvidda er døgnåpen, året rundt. 

Langsomt liv – når du drømmer om å reise

Igjen er det blitt tid for å stå sammen gjennom å holde avstand. Ikke alle kan reise, og mange må holde seg hjemme.

Knirkende, knitrende, glitrende snø

Når temperaturen kryper langt under null og vinduene får fine frostroser, det er da vi i Rørosregionen smiler aller bredest.

Alpint i Rørosregionen

Er du av dem som liker litt mer fart og spenning enn det en tur på langrenn gir? Eller er du bare glad i å veksle på ulike vinteraktiviteter? Vinteren i Rørosregionen er lang og gir gode muligheter for å teste mange slags vintersporter.  

Vintersykling

Vinteren er her i Rørosregionen, og med nytt år kom også kuldegradene. De kryper ned mot kalde -24, men landskapet – er det virkelig mulig at det kan være så vakkert? 

Eventyrlig vinter i Rørosregionen

I Rørosregionen er du garantert hvit vinter. Ikke bare lysner snøen opp vinternettene, den gjør kalde vinterdager og netter litt lunere.  

Romjula i Rørosregionen

Det nærmer seg jul. For noen av oss er det fortsatt mange ting å rekke, når man skal både pynte, handle julegaver, bake julekaker og lage julemat. 

Hva skal til for at det skal bli jul for deg?

Hva er det som gir deg den gode julestemningen? For mange er det ingenting som kan måle seg med den julestemningen vi opplevde da vi var små.

Julemusikk fra Rørosregionen

Når noen spør oss om hva som skaper den gode julestemningen, kan svaret variere.

Smaken av jul

For mange er smaken av jul smaken av julekrydder som nellik, kanel, ingefær, kardemomme, muskat og pepper.

Magiske vinteropplevelser

Finn ditt eget magiske eventyr i Rørosregionen.

Opplevelser i julegave

Gled noen du er glad i til jul, gi bort en opplevelse som gir minner for livet.

En kulturell førjul

La roen og freden senke seg med kulturelt påfyll i førjulstida.

Julepynt til hjemmet

Dette er året hvor mange av oss har gått mye mer i naturen enn tidligere. Vi har sovet ute, vi har oppdaget nærområdene våre og naturen har vært et viktig sted for rekreasjon. Nå når det nærmer seg jul og vi snart skal ta frem julepynten – hvorfor ikke ta […]

Gi en juleglede

Finn den gode, varme julegleden  i år. For hva er det som gir deg julefølelse? Det du husker best fra tidligere og ikke minst barndommens julehøytider, er ganske sikkert ikke gavene du fikk. Men du husker nok hvordan barndommens jul var, stemningen i hjemmet, duftene og ikke minst forventningens glede.

Trivelig julehandel

For mange er julegavehandel forbundet med stress, mas og handlelister. Men noen steder evner å gjøre dette til en av de hyggeligste opplevelsene du kan ha før jul.

Lysfest i høstmørket

Høstens mørke innbyr til mye innekos. Det er ekstra godt å omgi seg med levende lys og flammer fra peisen når mørket faller på. Hvorfor ikke invitere til en lysfest i høstmørket? 

Artut kulturfest 2020

Artut kulturfest 2020 – opplevelser skapt av folk, for folk.

Høstens reiserute – opplev Alvdal og Kvikne

Høstferie er reisetid og mange av dere planlegger turer med bil. 

En historisk reise i Rørosregionen

Bli med på en historisk reise i Rørosregionen denne høsten! Lær om verdensarvens unike historie og Rørosregionens tradisjonsrike og historiske bygg!

Den perfekte høstferien for…

Rørosregionen er et fantastisk sted å ta høstferien sin. Fjellet gløder i friske farger, og sola er her fortsatt.

Høsttur for hele familien

Reis til Røros i høst, og få en felles minnebank for hele familien!

Småbyhelg

Høsten har ofte vært en tid for storbyweekend, langhelg med kjæresten, shopping med vennegjengen og opplevelsestur med familien. Men nå må vi tenke nytt og trygt – så hvorfor ikke gå fra storbyweekend til småbyhelg?

Kølbrennardagan

Nørdalen, 16. – 20. september 2020.

Tid for høstkos

Høsten er tiden for herlige opplevelser. Vi har tipsene enten du ønsker deg turer i fjellet, høstkos på hytta eller om du ser etter aktiviteter med fart og spenning. Mat, kultur og natur – det er vårt kinderegg til deg.

5 miljøvennlige høstopplevelser

Har du ekstra fokus på å reise grønt og ha miljøvennlige opplevelser i høst?

5 unike overnattingssteder

Har du prøvd å overnatte i ei tretopphytte, eller er barna glade i gårdsferie? Kanskje er du selv interessert i gamle steder, historie- og kulturarv? I så fall har vi plukket ut 5 unike overnattingssteder til deg – i Rørosregionen.

Kulturhøst

Kulturhøsten 2021 har mye å by på i Rørosregionen. Høsten er en blomstringstid for kulturlivet, og etter en lang periode med få arrangementer er vi klare for å møtes på alle arenaer. 

Turer i høstfjellet

Når høstens farger inntreffer fjellet er det uimotståelig og ikke ta på seg turklærne og sette kursen mot fjellet. Noen foretrekker å gå til fots, andre med sykkel for fart og spenning, og for noen på hesteryggen. Vi opplever fjellet på vår egen måte, alt etter smak og behag. 

3 tips til romantikk på fjellet

Det er sommer og du er på fjelltur med din kjære. Fjellvidda med blomstrende røsslyng, myk, irrgrøn reinlav og ei blikkstille fjelltjønn med det klareste vatn setter stemningen,  og det er bare dere to.

5 eventyrlige naturopplevelser

Rørosregionen er fylt til randen av spennende natureventyr av alle slag. 

Oppdagelsesferd for familien – Sporene etter Røros Kobberverk

Bli med på oppdagelsesferd i hele Rørosregionen, på jakt etter spor fra fortida.

Verdensarven for de minste

Kanskje er du interessert i historie og verdensarv, men tenker at det ikke passer for hele familien. Da sier vi – det trenger slett ikke være kjedelig for barna!

Tronfjell – en topptur for alle

Tronfjell er toppturen for alle. Enten du er adrenalinjunkie, glad i fotturer eller har problemer med å gå. Til denne toppen kan du bruke både sykkel, føttene eller bil.

Den samiske opplevelsen

Eldgamle tradisjoner som joik, duedtie (håndverk) og reindrift lever hånd i hånd med en moderne hverdag, båret fram av nye og stolte generasjoner.

Matopplevelser på Røros

Unike smaksopplevelser står i kø når dere besøker ”lokalmathovedstaden” i Norge. Her presenterer vi et utvalg av spisesteder på Røros, som vi oppfordrer dere til å besøke under oppholdet her hos oss.

Familievennlige museumsbesøk – Anno-musea

Hva gir mer ro og feriefølelse enn å rusle rundt på et tun omgitt av gamle bygninger? Her kan du ta inn tid som har gått, generasjoner som har levd før oss, lære barna om gammel byggeskikk og gamle levemåter.

To familieturer med kano

I Rørosregionen er Femundsmarka et kjent padleeldorado med sine mange store og mindre sjøer, elver og fiskevann. Men du trenger ikke dra så langt for å finne fine padlemuligheter for familien.

Lokalmatsafari i Bergstaden

Bli med på en unik vandring gjennom lokalmathovedstaden Røros. Guiden har fokus på lokalmatens historie og utvikling, og du får vite opprinnelsen bak noen av våre mest kjente produkter og matretter.

Topp familieaktiviteter i sommer

Gå i Pippigata, kjør en båttur med Elias, vær med på rebus hvor også Blåfjell ble spilt inn eller besøk Flåklypa – alt dette i en region, og mer til!

Gårdsbesøk til glede for barna

Et gårdsbesøk gjør barna glade. Har du vært sammen med barna i fornøyelsespark en hel dag før dere stikker innom en gård for å klappe killinger eller lam – og så oppdager dere at det var møtet med dyrene som gjorde mest inntrykk den dagen? Det har vi.

Tre fantastiske sykkelturer

Rørosregionen er et eldorado for den som er glad i å sykle. Her kan du sykle etter grusveier, stier i skogen og på fjellet. Det finnes lette løyper for hele familien og det finnes svarte løyper for deg som er mer erfaren.

Pilegrimsvandring

I dagens samfunn har vi tidsklemma, stress, press på jobb og vi har det generelt travelt. Derfor er det flere og flere som søker seg til yoga, mindfulness og meditasjon. Mange har nå fått øynene opp for den roen man får av naturen og enkelheten som finnes der. Historisk sett [...]

Fire overnattingssteder med historisk sus

Leter du etter spesielle overnattingssteder, så får du tre tips her - med historisk sus. Bergstadens hotell Bergstadens hotell er et hus med en gammel historie. Denne bygningen er avmerket på et av de eldste kartene over Røros som er fra 1711-1718. Den første vi kjenner som eide hus no. [...]

Duggfrisk sommer i Rørosregionen

Prøv vandring i urørt natur, lyse sommerkvelder i hengekøye som avsluttes med et bad på ei nydelig sandstrand, gå fra kafé til kafé i verdensarven Røros, eller ta med barna til ett av Nord-Europas største juv. Store kontraster? Joda, men alle disse opplevelsene kan du få i Rørosregionen.

Historisk skogtur i verdensarven

Pakk sekken og ta med kart og kompass. Rett utenfor Røros venter 6000 kvadratkilometer villmark fylt med mange hundre år med historie.

Turer med barn i Rørosregionen

I Rørosregionen har vi et variert naturlandskap og her vil vi gi dere tips til fine turopplevelser for hele familien.

Verdensarven + Rørosmuseet = sant

Bergstaden Røros er en av Europas eldste trehusbyer, og en av de få gruvebyene i verden som er oppført på UNESCOs liste over verdens natur- og kulturarv. 

Reis langsomt – med lokalmat, natur- og dyreopplevelser i sentrum

Denne sommeren blir det Norgesferie på de fleste av oss. Vi er mange som tenker at det tryggeste er å reise med egen bil. Men det gir oss jo muligheten til å stoppe underveis, være fleksible og la reisen bli eventyret.  

Lei av å kokkelere hjemme?

Hva har du gledet deg mest til etter koronaisolasjonen? Når jeg stiller venner dette spørsmålet svarer de fleste: gå ut med kompiser på puben, kafè med venninner eller lunsj med familien og middag ute med venner. 

Handel i sommersolen

Sommeren er her, sola har kommet og vi er så glade for at handelen i gata virkelig er i gang igjen.

5 gode alternativer til 17. mai

17. mai blir ikke helt som planlagt i år, og vi har satt sammen fem forslag til hvordan du kan feire dagen på en litt annerledes måte.

Reis langsomt – og la de vakre bilveiene ta deg fram til Rørosregionen

De fleste av oss har valgt Norgesferie også i år. Med egen bil har du stor frihet og muligheten til å stoppe underveis, være fleksibel og la reisen bli til selve sommereventyret.  

Møt Netflix-stjerne Ida Elise Broch

En ny sesong av Netflix-serien «Hjem til jul» er akkurat ferdig med innspilling på Røros nå, tidlig i mars.  Resten av opptakene skal gjøres i Oslo fram mot påske. Denne serien er den mest sette Netflix-serien i Norge noen gang.

Johan Falkberget

Jeg er bergmannen, gruvegesellen. Jeg er det av vesen, av følelse, – min diktning, min forskning er bergmannens og mitt syn på alt er vel også hans. Når man er runnen av en 300-årig bergmannsslekt, er det nokså naturlig.  

Gå i Johan Falkbergets fotspor på Røros

Den norske forfatteren Johan Falkberget vokste opp på Rugldalen i Røros kommune. Visste du at huset hans på Ratvolden er museum i dag? Har du vært der? 

UNESCO og vinterleden

I år er det 40 år siden bergstaden Røros ble skrevet inn på UNESCOS World Heritage List. Verdensarvlista viser til steder og monumenter som regnes som hele verdens natur- og kulturarv.

Ville bygge snømann med reinsdyret Sven

Vinteren viste seg fra sin beste side da det britiske tv-teamet fra kanalen ITV besøkte Røros for å gå i fotsporene til Disneys film, "Frost". I november lanseres oppfølgeren til "Frost", og som mange kanskje husker, er det flere ting i den forrige filmen som var inspirert av både Trondheim [...]

Overnatting i julen

En av sangene som alltid spilles på radioen før jul er Silent Night, Holy Night med Mahalia Jackson. Med denne sangen senker julefreden seg, og det er denne roen som også er typisk for Rørosregionen.

Bedret flytilbud til Røros

Flytilbudet til og fra Røros er populært og nå har tilbudet blitt enda bedre.

Førjulsaktiviteter

Jakten på julestemningen trenger du ikke tenke på. Bare kom til oss.

Fjällnäs

Velkommen til Sveriges første fjellhotell der nærmeste nabo er den urørte villmarka. 

En lørdag i verdensarven

Med status som UNESCOs verdensarvsted siden 1980 er Røros full av historie og har et yrende lokalsamfunn. Bli kjent med verdensarven og hvordan den er i stadig utvikling i en moderne tid.

Lokalmat i høst

Den lave temperaturen og det karrige landskapet i regionen resulterer i lokale matvareprodukter rike på smak.

Kennel Dølanvollen

Det er ikke bare om vinteren at du kan være med på hundekjøring.

Musea i Nord-Østerdalen

Musea i Nord-Østerdalen består av mange museer og andre besøkssteder som museumssenteret Ramsmoen og flere bygdetun. 

På reise med hund i Destinasjon Røros

Så klart at din firbente venn skal være med på sommerferie!

Vi kommer til Trøndersk Matfestival

Bli bedre kjent med produsentene fra Destinasjon Røros under Trøndersk Matfestival 1.-3. august. 

Rørosrein

Rørosrein drives av en sørsamefamilie som ønsker å formidle deres kultur ved å fortelle om samene i dette området før og nå.

Historien om en krig ingen ville ha

De beste kokkene i Norge tar turen til Røros når nye smaker skal letes fram.

Røros Guide

Røros Guide har turer både til fots og på sykkel der du kan oppleve de fineste stedene som finnes på Røros. 

Historiske attraksjoner

Rørosregionen er full av historiske opplevelser med alt fra gamle gardstun, kobberdrift og sabotasjeoppdrag.

Sommerens matopplevelser

Rørosregionen er ledende innen lokalmat og har blitt døpt til landets lokalmathovedstad. Bli bedre kjent med de lokale mattradisjonene eller ta turen til seters for en avslappende og nostalgisk matopplevelse.

Inneaktiviteter

Den norske sommeren kan være ustabil og om regnet høljer ned er det godt å trekke inn i ly.

Fjellturer i Rørosregionen

Det åpne, vide fjellandskapet med sine lange vidder og snille fjell topper innbyr til toppturer hele året.

Røros remerket som bærekraftig reisemål

Røros er nå remerket som bærekraftig reisemål, etter å ha besvart et sett med indikatorer og gjennomført kontrollbesøk på Røros over to dager. Selv om remerkingen nå er gjennomført, betyr det ikke at arbeidet er over.

Toppkokker på laget for smaken av Rørosregionen

De beste kokkene i Norge tar turen til Røros når nye smaker skal letes fram.

Pinse ved riksvei 3

Skal du kjøre langs riksvei 3 i pinsehelgen? Da må du legge inn et stopp på Alvdal – hjemmet til Kjell Aukrust.

Søberg Gård

Søberg Gård på Alvdal er en familiedrevet gård med røtter tilbake til 1925. Med nesten 800 kvm med salgsutstilling og opplevelser er det absolutt verdt å ta turen til gårdsperlen.

Tronfjell

Ta turen til Tronfjell som ligger 1666 meter over havet. Fjellet er Alvdals tydeligste landemerke, og fra toppen har du utsikt til sju prestegjeld og lengre enn det.

På reise gjennom Rørosregionen

Mai og juni er høysesong for langhelger og turer til hytta. Vi anbefaler å prøve veien gjennom Rørosregionen.

Huset Aukrust

Hvem har vel ikke lyst til å reise til månen? I Alvdal kan du bli Flåklypa-astronaut tilkallingsklasse 1A med eikeløv. 

Røros Folk Festival

Røros Folk Festival er en intim folkefest som arrangeres i sentrum av verdensarven, Bergstaden Røros, og arrangeres 6. – 9. juni.

Utendørs sommermagi

Det skjer noe med oss nordmenn i det øyeblikket klokken stilles i sommertid og vi får en ekstra time i solen.

Røros – helt ekte

Uforglemmelige opplevelser tett på natur og verdensarv venter en snau times flytur fra Oslo.

En reise i matkultur

Bli med på safari i smakenes verden. Det er den gode smaken av Røros som venter turgjestene på lokalmatsafari, med ekte, kortreiste råvarer fra fjellet.

Sommerens arrangementer

Skal du til Rørosregionen i sommer og lurer på hva du skal gjøre? Her finner du en oversikt over de største arrangementene som omfavner alt fra opera og folkemusikk til spekemat.

Verdensarven Røros

Rørosregionen er det naturlige bindeleddet på reisen mellom sør og nord, selve kjerneveden i norsk natur og kultur.

Vinteren i løypa og i bakken

Det fins et mangfold av muligheter til å gå på bortover- og nedoverski. Med over 500 km langrennspor og to skisentre kan du velge mellom lange og korte turer i lett eller utfordrende terreng. Valget er ditt!

Lokalmat i Rørosregionen

Høsten er her og det en unik tid for å oppleve lokalmaten i regionen.

Hundekjøring for store og små

Under årets Femundløp har DU mulighet til å oppleve magien bak sleden. 

Land – folk – eventyr

Se vinteren på Røros fra et tysk perspektiv.

Valgfri opplevelse i julegave

Er du ikke helt sikker på hva du skal gi bort til jul? Hva med et gavekort?

Vauldalen

Vauldalen har siden 1926 vært i eie av familien Skott og har i gjennom generasjoner vært i endring. Fokuset har derimot vært det samme siden starten: her er du en gjest av familien Skott og ikke et nummer i rekken.

Femund4All

De fleste av oss har en Bucket List – ting vi vil se og gjøre før vi dør. Men så finnes det opplevelser som har gått under radaren, og som virkelig fortjener å komme fram i lyset. Femund4All er et eventyr du sent vil glemme.

Savalen Hestesenter

På Savalen Hestesenter kan du alltid komme innom for en kort ridetime på bane eller i naturen. Her er det 14 rolige hester som alltid har lyst på en tur. Alle hestene er norske og tilhører rasene kaldblods, dølahest, fjording og nordlandshest.

Femund4All – en opplevelse for livet

Hvordan er det å oppleve verdens største hundeløp som turist? Les om Kristen Kellogg fra Borderfree Travel sitt vintereventyr her.

Vinner av fotokonkurranse

Sommerens fotokonkurranse er over, og vi har fått inn utrolig mange flotte bilder som viser sommerglede. Vi satte sammen en jury som skulle velge en heldig vinner blant de åtte som ble valgt ut som ukas bilde. Bildene kan du se her. Det var jevnt mellom deltagerne og vinneren av [...]

Romantisk middag

Det er noe helt spesielt når høsten kommer krypende med lave temperaturer og mørke kvelder. Hva er vel bedre enn å kunne diske opp med romantisk musikk, tente stearinlys og et hjertevarmende romantisk måltid?

Videre til finalen i Det Norske Måltid

Rørosrein og Galåvolden går er videre til finalen i Det Norske Måltid.

Mat fra Rørosregionen i hovedstaden

I helga arrangeres Matstreif i Oslo, og mange rørosinger er i aksjon. I tillegg til mange matprodusenter som står på stand, vises også Røros fram som en matdestinasjon for reisende til Trøndelag.

Sporty handel

Trenger du utstyr til høstens aktiviteter? Her finner du et utall sport- og fritidsbutikker som dekker de fleste behov. Enten du trenger utstyr til å fange storfisken eller gode sko for å tilbakelegge kilometer på flotte fjellturer.

Barnas Røros Hotell

Røros Hotell er et av regionens største hotell og er perfekt for familieferien, enten den er kort eller lang. Hotellet har et eget lekeland for barn mellom 2 og 12 år og et bad- og velværeanlegg som passer for både liten og stor. Velkommen til barnas Røros Hotell!

Christianus Sextus

En vandring inn i Johan Falkbergets rike.

Bade i Rørosregionen

Rørosregionen bugner over med forskjellige små og store sjøer og vassdrag hvor flere er perfekte for en dukkert på en varm sommerdag.

En bit av Norden

«En bit av Norden» har gjestet Lokalmathovedstaden, og 11. juni ble TV-programmet sendt på TV2.

Bestill sommeraktiviteter nå!

Rørosregionen bugner av aktiviteter og attraksjoner. Nå kan du forhåndsbestille noen av de før du kommer hit. 

Alltid en åpen seter

Opplev atmosfæren i en av Rørosregionens setervoller. Det finnes alltid ei åpen seter i vår naturskjønne region! 

Lokalmatsafari – Aursunden rundt

Lokalmathovedstaden Røros byr på mange unike matopplevelser. Her kan du bli med på en lokalmatsafari til noen av høydepunktene, med handel, smaksopplevelser og ny kunnskap på kjøpet.

Aktiv sommerferie

Er du på utkikk etter en aktiv ferie? Rørosregionen har alt du trenger for den perfekte sommeren. Her kan du sykle, dra på ridetur, padle, oppleve hundekjøring og se storslått natur fra de mange fjelltoppene.

Solheim Pensjonat

En overnatting på Solheim Pensjonat er en opplevelse i seg selv. Når du går inn dørene blir du møtte av et nostalgisk og sjarmerende dekor fra midten av 1900-tallet.

Overnatting

Det er mange muligheter for overnatting i Rørosregionen, her finner du blant annet vandrerhjem, hoteller, camping og hytter/leiligheter. Noe for enhver smak.

Destinasjon Røros tilgjengelig på mobil

Destinasjon Røros er nå også tilgjengelig på mobil med reiselivsassistenten AISPOT.

Bergstadvandring

Da Røros Kobberverk bygde den første smeltehytta i 1646 la de til rette for at folk kunne bosette seg og drive sitt eget gårdsbruk ved siden av verksarbeidet, og Røros vokste fram som en samling av bygårder med fjøs og uthus.

Fjøsakademiet

Fjøsakademiet er en kulturbedrift på en tradisjonsrik gård 10 km fra Røros og er en lekeplass for kulturelle mennesker.

Naturopplevelser i sommer

Rørosregionens aktiviteter er egnet for både store og små enten du ønsker fart og moro eller opplevelser i avslappende tempo.

Skiføret er fortsatt topp – kom til oss!

Mangler du planer for helga? Vi har fortsatt flott skiføre og det er meldt sol. Ta en spontantur. Widerøe flyr deg opp.

Vinterfestspill i Bergstaden

Mellom 12. og 15. mars 2020 møtes verdenskjente kammermusikere og publikum fra fjern og nær i mer enn 20 konserter og festspillopplevelser.  

Rørosmartnan

Hva er det som gjør at 80.000 personer besøker Røros i løpet av fem dager i februar? 

Opplev Femundløpets magi

Det er i løpet av den hektiske Femundløpshelga fra 3. til 7. februar mange muligheter for publikum til å kjenne Femundløpet skikkelig på pulsen.

Ny arrangements­kalender

Destinasjon Røros er en stolt formidler av det som kryper og går av opplevelser i Rørosregionen, og vårt aller viktigste verktøy er «hva skjer»- kalenderen.

TV2 på besøk

Tv2 sendte direkte fra Røros.

Skiløyper i Rørosregionen

I Rørosregionen har vi over 50 mil med oppkjørte skispor. Det i seg selv kan lokke mange ut. Her får du en oversikt over alle skiløypene i regionen. 

Magisk nyttårshelg i Rørosregionen

Legg årets nyttårsfeiring til Rørosregionen og opplev en magisk inngang til det nye året.

Best på norsk jul

Julemarkedet på Røros er kåret til et av Europas beste julemarked.

Kjøp billetter til Elden på Turistkontoret

Billetter til sommerens Elden får du kjøpt på Røros Turistkontor.

Opplev Destinasjon Røros i vår nye film  

Vi er stolte av å presentere en helt ny film av vår flotte region.

Opplev Destinasjon Røros i vår nye film

 Vi er stolte av å presentere en helt ny film av vår flotte region. Vi er en destinasjon bestående av seks kommuner som sammen utgjør et spennende reisemål med storslått natur, unike stemninger, spennende aktiviteter og minnerike opplevelser. Her kan du selv oppleve vår region.  {{ vc_btn: }}

Musikalske høydepunkt i regionen

Regionen bugner over av tilbud for den musikkinteresserte. Fram mot jul kan du blant annet få med deg Arve Tellefsen, Karin Krog og «Kan nokon gripe inn» med musikk av Stein Torleif Bjella. Vi har samlet regionens musikalske høydepunkt, så da er det bare å velge ut sine favoritter og [...]

Hvordan reise til Rørosregionen

Å reise er å leve, sa en gang H.C. Andersen, og det synes vi var veldig godt sagt. Reisen er mer enn bare å komme seg til bestemmelesesstedet. Den kan faktisk være en opplevelse i seg selv, om du vil. Til vår region kan du velge mellom mange transportmuligheter. Kanskje [...]

Romantisk weekend på Røros

Det er få steder i Norge som har like mye særpreg som verdensarven Røros.

Reisen til Røros

Det sies at alle veier fører til Rom, eller i vårt tilfelle, Røros. Røros og rørosregionen blir bare mer og mer populær som destinasjon. Vi møter folk fra land og strand, nært og fjernt. For vi er så heldige at her kan du komme til fjellet vårt med hjelp av [...]

Kurs og konferanse i rørosregionen

For den som planlegger kurs og konferanser, byr Rørosregionen på et mangfold av muligheter og erfarne tilbydere.

Arrangementer til høsten

Til høsten kan du forvente deg et bredt spekter av arrangement i Rørosregionen. Her har vi valgt å skrive om tre av dem, med fokus på matradisjoner, kultur, historie og litteratur.

Naturperler i Rørosregionen

Det er mange naturperler i Rørosregionen og fjellet inviterer til fotturer både vår, sommer og høst.

Tretopphytta i Engerdalen

En unik overnattingsmulighet venter på deg i Engerdalen. Bo i Tretopphytta og kom tett inn på naturen.

Kalsa Gårdsbakeri tildeles Olavsrosa

Etter flere års iherdig arbeid og satsing tildeles Tove Iren Ryttervold og Kalsa Gårdsbakeri Olavsrosa søndag 18.6.17.

Rørosmuseet autorisert som verdensarvsenter

Miljødirektoratet har i dag autorisert Museene i Sør-Trøndelag, Rørosmuseet som verdensarvsenter for verdensarvområdet Røros bergstad og Circumferensen.

Hilde Myhren slutter i Destinasjon Røros

Hilde I. Myhren har sagt opp sin stilling i Destinasjon Røros. Myhren har takket ja til en stilling i Mathagen AS, hvor hun skal arbeide med salg og utvikling.

Fisketips i Rørosregionen på fishspot.no

Rørosregionen har mange fiskevann og elver og er et eldorado for fiskeentusiaster. Her får du fisketips for blant annet fluefiske, villmarksfiske og gjeddefiske.

Vi søker lokalmatguider

Destinasjon Røros er den fremste matdestinasjonen i Norge og vi søker lokalmatguider som sammen med oss kan tilby lokamatsafarier til våre gjester.

Nominert til Nordens beste matdestinasjon

Destinasjon Røros og Rørosmat er sammen nominert til Nordens beste matdestinasjon!

Camping og hytter

Enten du reiser med campingvogn, bobil, telt eller ønsker rimelig overnatting, så har vi campingplasser og hytter som dekker ditt behov.  Du kan bo nærme sentrum eller bo idyllisk og rolig innover fjellet med trærne og fjellet som gir en lun atmosfære. Valget er ditt!  Alvdal Sør i Rørosregionen ved [...]

Matopplevelser på Røros

Unike smaksopplevelser står i kø når dere besøker ”lokalmathovedstaden” i Norge. Her presenterer vi et utvalg av spisesteder i Røros Sentrum, som vi oppfordrer å besøke under ditt opphold.

Sykle i verdensarven Røros

Velkommen til sykkelmekkaet i verdensarven Røros!

Jutulhogget i Alvdal kommune

Midt mellom Oslo og Trondheim langs RV3 finner du Jutulhogget sør i Alvdal kommune. Bare det å skue utover juvet er en mektig opplevelse, men det er også mulig å gå på tur gjennom Jutulhogget.

Kopparleden på MC

Kopparleden er den 40 mil lange historiske strekningen som går mellom de to gamle kopperbyene Falun i Sverige og Røros.

Handel og kunsthåndverk i Rørosregionen

Handelsmekka og kunstnernes rike – ja det er Rørosregionen.

Opplevelser i Rørosregionen

Rørosregionens aktiviteter er egnet for både store og små enten du ønsker fart og moro eller opplevelser i avslappende tempo.

Overnatting i Rørosregionen

Det er mange muligheter for overnatting i Rørosregionen, her finner du blant annet vandrerhjem, hoteller, camping og hytter/leiligheter. Noe for enhver smak.

Historien om Rørosregionen

Rørosregionens kultur, natur og historie er tett sammenvevd. Her finner du mange spor fra gruvedriften, kultur i sin bredde, et rikholdng jordbruk og en allsidig industri. Under ditt opphold kan du besøke flere attraksjoner som formidler dette gjennom utstillinger, aktiviteter, flotte naturområder og smaksopplevelser. Velkommen til Rørosregionen! 

Turistinformasjoner i Rørosregionen

Besøk regionens turistinformasjoner på din ferd og få mer info om de forskjellige attraksjonene og hva som skjer i området.

Norgesmesterskap og Norgescup i skiskyting

10. – 12. mars er det Norgesmesterskap og Norgescup i skiskyting på Hummelfjell TOS Arena.

Røros er kåret til Norges beste kulturkommune

Røros er for femte år på rad kåret til Norges beste kulturkommune!

De beste destinasjonene

Destinasjon Røros er stolt over å i dag ha mottatt bekreftelse på at vi er fremdeles er en av de beste destinasjonene innen bærekraftig turisme!

Utstillingen «Gullets mørke side»

Rørosmuseet viser nå en samtidsaktuell fotoutstilling med bilder tatt av den anerkjente amerikanske fotografen Larry C. Price.

Forlater Destinasjon Røros etter 9 1⁄2 år

– En fantastisk epoke er over, sier Linda M. Ramberg.

Rørosregionen populær

På Norges viktigste og største reiselivsarrangement!

Nominert i National Geographic World Legacy Awards

Som eneste norske destinasjon har Destinasjon Røros vært nominert til de tre gjeveste bærekraftutmerkelsene i verden!

Berlinerfilharmonikerne i Røros kirke

På sin årlige Europeiske konsert 1. mai, reiser Berlinfilharmonikerne i år til Røros.

Turistguiden 2016

Vi er stolte av å kunne gi deg som gjest en smak av vårt mangfold presentert i en samlet turistguide for Holtålen, Røros, Os, Tolga, Tynset og Alvdal.

Tripadvisor

Vi trenger din hjelp til å bli mer synlig og bedre på TRIPADVISOR!

Lokalmat Tolga

Lørdag 12.september arrangeres den tradisjonsrike lokalmatdagen i gata på Tolga for femte gang.

Forollhogna

Forollhogna byr på sammenhengende høyfjellsområder og slake dalsider, og omtales ofte som «De snille fjell».

Røros kirke et av Norges beste landemerker

Røros Kirke har er blitt valgt som 6 av 10 beste landemerker i Norge for 2015!

Røros, du har stjålet mitt hjerte

En av Norges største matblogger var på Røros besøk i mai og som hun sier: ”Røros, du har stjålet mitt hjerte”

Sommer video-kort 2014

Rørosregionen har vært godt besøkt så langt i sommer og vi håper flere lar seg friste av en tur til verdensarven.

Femundsmarka Nasjonalpark

Femundsmarka egner seg både for tur- og skigåing, kano- og kajakkturer samt jakt og fiske.

Opplev historiske Røros

Her er noen tips til hvor du kan se, gjøre, være og lære mer om historien til Røros. 

Matblogger på Lokalmatsafari

Lokalmatsafari rundt Aursunden er her beskrevet gjennom matblogger Whitney Love.

Internasjonale TV-kokker finner Røros

Chef Wan er superkjendis i Malaysia og deler av Asia (og litt i UK, da han har hatt en serie der også).  Akkurat denne serien handler om mat og kultur rundt om i verden.  Han skal lage fire 25 minutters  programmer fra Norge (Trondheim, Frøya, Røros og Oslo/Bergen).

Disneyfilmen «Frost» inspirert av Røros

I årets store familiefilm fra Disney, vinterfilmen “Frost”, er flere scener inspirert av folk og dyr blant annet på Røros.

Presseklipp fra Destinasjon Røros

Her har vi samlet linker til online artikler om Destinasjon Røros.

Reisetips ellers i Trøndelag

Trøndelag er rik på historie og kulturarv.

Vinner Tourism for Tomorrow

Destinasjon Røros vant nok en prestisjefylt pris da de i 2012 mottok prisen Tourism for Tomorrow i kategorien Destination Stewardship under World Travel & Tourism Councils prisseremoni i Tokyo.

Verdensarven Røros Bergstad og Circumferensen

I 1980 ble Røros Bergstad oppført på UNESCOs liste over verdensarvsteder. I 2010 ble verdensarvområdet utvidet til Røros Bergstad og Circumferensen, med tre kjerneområder og Circumferensen som buffersone.

Hva er bærekraftig reiseliv?

Med bærekraftig reiseliv arbeider man for at turisme skal ha lav innvirkning på miljø og lokal kultur, med mål om å sikre en positiv innvirkning og utvikling for lokal befolkning, reiselivsbedrifter og turister.

Bærekraftpolicy for Destinasjon Røros

Bærekraft policyen bygger på arbeidet fra vår felles strategiprosess, med hovedområdene verdensarv, bærekraft, synlighet og verdiskapning.

Miljøsertifisering av bedrifter

Miljøsertifisering er et av fokusområdene i vårt arbeid med bærekraftig reiseliv og Destinasjon Røros jobber aktivt med miljøsertifisering av bedrifter i destinasjonen.

Bærekraftig Reiseliv i verdensarven Røros Bergstad og Circumferensen

Verdensarven Røros Bergstad og Circumferensen inspirer og forplikter oss til å arbeide aktivt med bærekraftig reiseliv.

Handel i høst

Høsten er her, og vi nyter fargerike dager med fargerike høstnyheter . 

X