Land – folk – eventyr

Se vinteren på Røros fra et tysk perspektiv. Hvordan ryddes snø fra gatene, hvordan forbereder man seg til Femundløpet og hvorfor kjører man med hest og slede i ukesvis for å nå Rørosmartnan.

Opplevelser i julegave

Gled noen til jul, gi bort en opplevelse som gir minner for livet.

Valgfri opplevelse i julegave

Er du ikke helt sikker på hva du skal gi bort til jul? Hva med et gavekort?

Feir jul i Rørosregionen

Julehøytiden i Rørosregionen er noe helt spesielt. Feir jul med oss.

Overnatting i julen

Det fins en rekke ulike overnattingsalternativer i julen. Ta en titt her for å finne noe som passer deg.

Julekalender – vinn flotte premier fra Destinasjon Røros

Kort ned ventetiden med oss i Destinasjon Røros. Hver dag i advent kan du vinne flotte premier fra våre medlemmer.

Snart er det Julemarked på Røros

6.-9. desember 2018. Julemarkedet på Røros er tuftet på det ekte og det nære. Demp tempoet, nyt stemningen og kombiner trivelig handel med autentisk førjulshygge.

Førjulsaktiviteter

Jakten på julestemningen trenger du ikke tenke på. Bare kom til oss.

Vauldalen

Vauldalen har siden 1926 vært i eie av familien Skott og har i gjennom generasjoner vært i endring. Fokuset har derimot vært det samme siden starten: her er du en gjest av familien Skott og ikke et nummer i rekken.

En kulturell førjul

Julestemningen er ikke den samme uten de mektige tonene til O’helga natt eller deilig er jorden. I tiden før jul er det flere muligheter til å høre julefavorittene fra kjente og kjære artister, og ikke minst bli dratt inn i julefortellinger.

Artut kulturfest

Årets store NATO-øvelse har kommet til regionen og som et resultat av at kulturhuset på Røros har blitt et midlertidig hovedkvarter, har kulturen funnet en annen arena. 

Femund4All

Opplev fire dager med uforglemmelige vinteropplevelser under Femundløpet, med verdensarven Røros som bakteppe.

Femund4All – en opplevelse for livet

Hvordan er det å oppleve verdens største hundeløp som turist? Les om Kristen Kellogg fra Borderfree Travel sitt vintereventyr her.

Vinner av fotokonkurranse

Sommerens fotokonkurranse er over, og vi har fått inn utrolig mange flotte bilder som viser sommerglede. Vi satte sammen en jury som skulle velge en heldig vinner blant de åtte som ble valgt ut som ukas bilde. Bildene kan du se her. Det var jevnt mellom deltagerne og vinneren av [...]

Romantisk middag

Det er noe helt spesielt når høsten kommer krypende med lave temperaturer og mørke kvelder. Hva er vel bedre enn å kunne diske opp med romantisk musikk, tente stearinlys og et hjertevarmende romantisk måltid?

3 tips til romantikk på fjellet

Det er høst og du er på fjelltur med din kjære. Fargenes spill over fjellvidda setter stemningen og det er kun dere to.

Videre til finalen i Det Norske Måltid

Rørosrein og Galåvolden går er videre til finalen i Det Norske Måltid.

Mat fra Rørosregionen i hovedstaden

I helga arrangeres Matstreif i Oslo, og mange rørosinger er i aksjon. I tillegg til mange matprodusenter som står på stand, vises også Røros fram som en matdestinasjon for reisende til Trøndelag.

Explore Røros

Skal du til Røros med jobben, familie eller venner og trenger hjelp til å tilrettelegge aktiviteter? Da er Explore Røros svaret.

Sporty handel

Trenger du utstyr til høstens aktiviteter? Her finner du et utall sport- og fritidsbutikker som dekker de fleste behov. Enten du trenger utstyr til å fange storfisken eller gode sko for å tilbakelegge kilometer på flotte fjellturer.

Fjellturer i Rørosregionen

Det åpne, vide fjellandskapet med sine lange vidder og snille fjell topper innbyr til toppturer hele året.

Barnas Røros Hotell

Røros Hotell er et av regionens største hotell og er perfekt for familieferien, enten den er kort eller lang. Hotellet har et eget lekeland for barn mellom 2 og 12 år og et bad- og velværeanlegg som passer for både liten og stor. Velkommen til barnas Røros Hotell!

Lokalmatsafari i Rørosregionen

Lokalmathovedstaden Røros byr på unike matopplevelser. Bli med på en lokalmatsafari til noen av høydepunktene; med handel, smaksopplevelser og ny kunnskap på kjøpet!

Historiske opplevelser

Rørosregionen er full av historiske opplevelser med alt fra gamle gardstun, kobberdrift og sabotasjeoppdrag.

Christianus Sextus

En vandring inn i Johan Falkbergets rike.

Husfliden Røros

Husfliden på Røros er en koselig butikk nederst i Bergmannsgata.

Bade i Rørosregionen

Rørosregionen bugner over med forskjellige små og store sjøer og vassdrag hvor flere er perfekte for en dukkert på en varm sommerdag.

En bit av Norden

«En bit av Norden» har gjestet Lokalmathovedstaden, og 11. juni ble TV-programmet sendt på TV2.

Bestill sommeraktiviteter nå!

Rørosregionen bugner av aktiviteter og attraksjoner. Nå kan du forhåndsbestille noen av de før du kommer hit. 

Alltid en åpen seter

Opplev atmosfæren i en av Rørosregionens setervoller. Det finnes alltid ei åpen seter på Os, i Tolga eller i Dalsbygda! 

Husky Point Røros

Er du klar for en helt spesiell opplevelse med Husky Point Røros? Husky Point Røros ligger i Os, bare en 20 minutters kjøretur fra Røros. Deres profesjonelle guider tar deg med på hundekjøring på hjul.

Savalen Hestesenter

På Savalen Hestesenter kan du alltid komme innom for en kort ridetime på bane eller i naturen. Her er det 14 rolige hester som alltid har lyst på en tur. Alle hestene er norske og tilhører rasene kaldblods, dølahest, fjording og nordlandshest.

Lokalmatsafari – Aursunden rundt

Lokalmathovedstaden Røros byr på mange unike matopplevelser. Her kan du bli med på en lokalmatsafari til noen av høydepunktene, med handel, smaksopplevelser og ny kunnskap på kjøpet.

Utendørs sommermagi

Rørosregionen bugner av kulturelle tilbud for store og små, og sommeren huser to av høydepunktene. Opera di Setra i Tylldalen , Olsok i Togla og Elden på Røros er tre utendørs kulturarrangement som man ikke kan gå glipp av. Opplev utendørs sommermagi!

Spenstige sommeraktiviteter

Er du på utkikk etter en aktiv ferie? Rørosregionen har alt du trenger for den perfekte sommeren. Her kan du sykle, dra på ridetur, padle, oppleve hundekjøring og se storslått natur fra de mange fjelltoppene.

Solheim Pensjonat

En overnatting på Solheim Pensjonat er en opplevelse i seg selv. Når du går inn dørene blir du møtte av et nostalgisk og sjarmerende dekor fra midten av 1900-tallet.

Pinse ved riksvei 3

Hva med å bryte opp turen nordover eller sørover med et opplevelsesstopp langs riksvei 3? Her kan du handle håndverk og nyte smakfull lokalmat, eller kanskje barna fortjener et stopp i Aukrusts verden?

Overnatting

Det er mange muligheter for overnatting i Rørosregionen, her finner du blant annet vandrerhjem, hoteller, camping og hytter/leiligheter. Noe for enhver smak.

Norsk Spekematfestival

24.-26. mai bør du legge helgen til Tynset og Norsk Spekematfestival 2018. Dette er en levende møteplass hvor norsk spekemat og håndverksmat hylles spesielt, og norsk landbruk generelt. 

Destinasjon Røros tilgjengelig på mobil

Destinasjon Røros er nå også tilgjengelig på mobil med reiselivsassistenten AISPOT.

Bergstadvandring

Da Røros Kobberverk bygde den første smeltehytta i 1646 la de til rette for at folk kunne bosette seg og drive sitt eget gårdsbruk ved siden av verksarbeidet, og Røros vokste fram som en samling av bygårder med fjøs og uthus.

Aukrustsenteret

En time sør for Røros ligger Alvdal, barndomsbygda til multikunstneren Kjell Aukrust. På Aukrustsenteret kan dere bli med på en reise i Aukrusts liv, forfatterskap og humorfylte fantasyverden.

Fjøsakademiet

Fjøsakademiet er en kulturbedrift på en tradisjonsrik gård 10 km fra Røros og er en lekeplass for kulturelle mennesker.

Topp 10 familieaktiviteter i sommer

Gå i Pippigata, kjør en båttur med Elias, vær med på rebus hvor også  Blåfjell ble spilt inn eller bli autorisert Flåklypa-astronaut – alt dette i en region, og mer til!

Naturopplevelser i sommer

Rørosregionens aktiviteter er egnet for både store og små enten du ønsker fart og moro eller opplevelser i avslappende tempo.

Skiføret er fortsatt topp – kom til oss!

Mangler du planer for helga? Vi har fortsatt flott skiføre og det er meldt sol. Ta en spontantur. Widerøe flyr deg opp.

Påskecamping i Rørosregionen

Ta med campingvogna eller bobilen på påsketur. Vi har mulighetene.

Mot vår i lokalmathovedstaden

Våren nærmer seg sakte, men sikkert, og det en travel tid for lokalmatprodusentene i regionen. Sammen har de som mål å legge til rette for fantastiske matopplevelser med autentisk smak av fjell, vidde, skog og sjø.

Kulturelle høydepunkt

Regionen bugner over av tilbud for den kulturinteresserte. Fram mot sommeren kan du blant annet få med deg Didrik Solli-Tangen, Jan Erik Vold og Kår Virud og Røros Storband.

Vinterfestspill i Bergstaden

«Som gyldne drypp av dage i tidens frosne hender» kommer hvert år i midten av mars ” Den femte årstid” – Vinterfestspill i Bergstaden – med sine helt bestemte lyder, lukter og lysvirkninger.

Rørosmartnan

Rørosmartnan kombinerer folkeliv, handel, kultur og tradisjoner på en måte som du ikke kan oppleve noe annet sted. Verdenskulturminnet Røros bergstad danner en unik ramme for folkefesten. 19-23.februar 2019 ønsker vi velkommen på nytt!

Topp 5 for familien i påsken

Destinasjon Røros byr på forfriskende påskeopplevelser tilpasset store og små. Her kan dere flytte fokus fra en hektisk hverdag til saktegående familietid tett på hverandre og opplevelsene.

Påsken i løypa og i bakken

Det fins et mangfold av muligheter til å gå på bortover- og nedoverski. Med over 500 km langrennspor og to skisentre kan du velge mellom lange og korte turer i lett eller utfordrende terreng. Valget er ditt!

Påskeunderholdning

Her finner du en oversikt over hva som finnes av underholdning i påska 2018*.

Skirenn i Rørosregionen

Tenk deg at du er ute på fjellet en vakker vinterdag. Du har skiene på beina og en liten ryggsekk med det essensielle på ryggen.

Opplev Femundløpets magi

Det er i løpet av den hektiske Femundløpshelga 9-11 februar mange muligheter for publikum til å kjenne Femundløpet skikkelig på pulsen.

Vinterferie i Rørosregionen

Rørosregionen er på sitt aller vakreste når det er vinter. Skiløypene er mange, aktivitetene er allsidige og overnattingsmulighetene er hjemmekoselige. Her får du en vinterferie med snøgaranti.

Ny arrangements­kalender

Destinasjon Røros er en stolt formidler av det som kryper og går av opplevelser i Rørosregionen, og vårt aller viktigste verktøy er «hva skjer»- kalenderen.

TV2 på besøk

Tv2 sendte direkte fra Røros.

Åpne skihytter

Her finner du en oversikt over åpne skihytter i vinter. Flere av hyttene har servering.

Magisk nyttårshelg i Rørosregionen

Legg årets nyttårsfeiring til Rørosregionen og opplev en magisk inngang til det nye året.

Best på norsk jul

Julemarkedet på Røros er kåret til et av Europas beste julemarked.

Kjøp billetter til Elden på Turistkontoret

Billetter til sommerens Elden får du kjøpt på Røros Turistkontor.

Opplev Destinasjon Røros i vår nye film  

Vi er stolte av å presentere en helt ny film av vår flotte region.

Opplev Destinasjon Røros i vår nye film

 Vi er stolte av å presentere en helt ny film av vår flotte region. Vi er en destinasjon bestående av seks kommuner som sammen utgjør et spennende reisemål med storslått natur, unike stemninger, spennende aktiviteter og minnerike opplevelser. Her kan du selv oppleve vår region.  {{ vc_btn: }}

Julebord i Rørosregionen

Førjulstiden må bare oppleves i Rørosregionen. Legg julebordet hit og du vil få både julestemning og en vinterlig ramme rundt arrangementet. Her har vi samlet en oversikt over regionens julebordtilbud.

Musikalske høydepunkt i regionen

Regionen bugner over av tilbud for den musikkinteresserte. Fram mot jul kan du blant annet få med deg Arve Tellefsen, Karin Krog og «Kan nokon gripe inn» med musikk av Stein Torleif Bjella. Vi har samlet regionens musikalske høydepunkt, så da er det bare å velge ut sine favoritter og [...]

Mot vinter i lokalmathovedstaden

Våren nærmer seg sakte, men sikkert, og det en travel tid for lokalmatprodusentene i regionen. Sammen har de som mål å legge til rette for fantastiske matopplevelser med autentisk smak av fjell, vidde, skog og sjø. Ledende region innen lokal mat Det er gjort en formidabel jobb av miljøet rundt [...]

Hvordan reise til Rørosregionen

Å reise er å leve, sa en gang H.C. Andersen, og det synes vi var veldig godt sagt. Reisen er mer enn bare å komme seg til bestemmelesesstedet. Den kan faktisk være en opplevelse i seg selv, om du vil. Til vår region kan du velge mellom mange transportmuligheter. Kanskje [...]

Romantisk weekend på Røros

Det er få steder i Norge som har like mye særpreg som verdensarven Røros.

Reisen til Røros

Det sies at alle veier fører til Rom, eller i vårt tilfelle, Røros. Røros og rørosregionen blir bare mer og mer populær som destinasjon. Vi møter folk fra land og strand, nært og fjernt. For vi er så heldige at her kan du komme til fjellet vårt med hjelp av [...]

Kurs og konferanse i rørosregionen

For den som planlegger kurs og konferanser, byr Rørosregionen på et mangfold av muligheter og erfarne tilbydere.

Historisk skogtur i verdensarven

Pakk sekken og ta med kart og kompass. Rett utenfor Røros venter 6000 kvadratkilometer villmark fylt med mange hundre år med historie.

Fjellturer til høsten

Når høstens farger inntreffer fjellet er det uimotståelig og ikke ta på seg turklærne og sette kursen mot fjellet. Noen foretrekker å gå til fots, andre med sykkel for fart og spenning, og for noen på hesteryggen. Vi opplever fjellet på vår egen måte, alt etter smak og behag. 

Arrangementer til høsten

Til høsten kan du forvente deg et bredt spekter av arrangement i Rørosregionen. Her har vi valgt å skrive om tre av dem, med fokus på matradisjoner, kultur, historie og litteratur.

Naturperler i Rørosregionen

Det er mange naturperler i Rørosregionen og fjellet inviterer til fotturer både vår, sommer og høst.

Lokalmat i Rørosregionen

Unike smaksopplevelser står i kø å du besøker “lokalmathovedstaden” i Norge.

Fjellridning

Rørosregionen er et eldorado for fjellridning. Nå kan du være med på alt fra timesturer til flerdagsturer.

Tretopphytta i Engerdalen

En unik overnattingsmulighet venter på deg i Engerdalen. Bo i Tretopphytta og kom tett inn på naturen.

Kalsa Gårdsbakeri tildeles Olavsrosa

Etter flere års iherdig arbeid og satsing tildeles Tove Iren Ryttervold og Kalsa Gårdsbakeri Olavsrosa søndag 18.6.17.

Røros er Norges Lokalmathovedstad!

I verdensarvbyen Røros og regionen rundt kan du velge mellom mange matopplevelser. Lokalmathovedstaden Røros og Rørosregionen byr på mange opplevelser.

Rørosmuseet autorisert som verdensarvsenter

Miljødirektoratet har i dag autorisert Museene i Sør-Trøndelag, Rørosmuseet som verdensarvsenter for verdensarvområdet Røros bergstad og Circumferensen.

Hilde Myhren slutter i Destinasjon Røros

Hilde I. Myhren har sagt opp sin stilling i Destinasjon Røros. Myhren har takket ja til en stilling i Mathagen AS, hvor hun skal arbeide med salg og utvikling.

Røros Challenge for hele familien

Bli med på Røros Challenge – en morsom, kreativ og utfordrende konkurranse for voksne og barn.

Fisketips i Rørosregionen på fishspot.no

Rørosregionen har mange fiskevann og elver og er et eldorado for fiskeentusiaster. Her får du fisketips for blant annet fluefiske, gjeddefiske og ”fiske for alle”.

Vi søker lokalmatguider

Destinasjon Røros er den fremste matdestinasjonen i Norge og vi søker lokalmatguider som sammen med oss kan tilby lokamatsafarier til våre gjester.

Nominert til Nordens beste matdestinasjon

Destinasjon Røros og Rørosmat er sammen nominert til Nordens beste matdestinasjon!

Camping og hytter

Enten du reiser med campingvogn, bobil, telt eller ønsker rimelig overnatting, så har vi campingplasser og hytter som dekker ditt behov.  Du kan bo nærme sentrum eller bo idyllisk og rolig innover fjellet med trærne og fjellet som gir en lun atmosfære. Valget er ditt!  Alvdal Sør i Rørosregionen ved [...]

Matopplevelser på Røros

Unike smaksopplevelser står i kø når dere besøker ”lokalmathovedstaden” i Norge. Her presenterer vi et utvalg av spisesteder i Røros Sentrum, som vi oppfordrer å besøke under ditt opphold.

Sykle i verdensarven Røros

Velkommen til sykkelmekkaet i verdensarven Røros!

Jutulhogget i Alvdal kommune

Midt mellom Oslo og Trondheim langs RV3 finner du Jutulhogget sør i Alvdal kommune. Bare det å skue utover juvet er en mektig opplevelse, men det er også mulig å gå på tur gjennom Jutulhogget.

Kopparleden på MC

Kopparleden er den 40 mil lange historiske strekningen som går mellom de to gamle kopperbyene Falun i Sverige og Røros.

Ekstra tog og fly

NSB og Widerøe setter opp ekstra kapasitet for tog og fly til Rørosregionen

Handel og kunsthåndverk i Rørosregionen

Handelsmekka og kunstnernes rike – ja det er Rørosregionen.

Arrangement i Rørosregionen

Med en destinasjon bestående av seks kommuner er det hele tiden noe som skjer; Femundløpet og Rørosmartnan i februar, Elden og Norsk Spekematfestival i sommersesongen, Lokalmatdag Tolga i høstsesongen og Julemarked Røros i desember, bare for å nevne noen. Mange av arrangementene er også skapt med bakgrunn for bevaring av [...]

Opplevelser i Rørosregionen

Rørosregionens aktiviteter er egnet for både store og små enten du ønsker fart og moro eller opplevelser i avslappende tempo.

Overnatting i Rørosregionen

Det er mange muligheter for overnatting i Rørosregionen, her finner du blant annet vandrerhjem, hoteller, camping og hytter/leiligheter. Noe for enhver smak.

Historien om Rørosregionen

Rørosregionens kultur, natur og historie er tett sammenvevd. Her finner du mange spor fra gruvedriften, kultur i sin bredde, et rikholdng jordbruk og en allsidig industri. Under ditt opphold kan du besøke flere attraksjoner som formidler dette gjennom utstillinger, aktiviteter, flotte naturområder og smaksopplevelser. Velkommen til Rørosregionen! 

Turistinformasjoner i Rørosregionen

Besøk regionens turistinformasjoner på din ferd og få mer info om de forskjellige attraksjonene og hva som skjer i området.

Legg påskeferien til Rørosregionen

I påskeferien skal en slappe av, være med familien og ta del i nye opplevelser. Her finner du et utvalg av opplevelser som du eller  sammen med familien, kjæresten eller venner kan oppleve i Rørosregionen.

Norgesmesterskap og Norgescup i skiskyting

10. – 12. mars er det Norgesmesterskap og Norgescup i skiskyting på Hummelfjell TOS Arena.

Arrangement året rundt!

Året 2017 starter med et stort hundeløp og marked i februar og avsluttes med det tradisjonelle julemarkedet i desember. Lurer du på hva mer Rørosregionen har å by på? Her er en liten smakebit av det dere har i vente.

Femundløpet – fra verdensarv til vinterdramatikk

10.-14. februar 2017 kan du oppleve det 28. løpet som er et av verdens flotteste hundeløp med start og målgang i Røros sentrum, med muligheter for å følge løpet på forskjellige sjekkpunkter i Nord-Østerdalen.

Røros er kåret til Norges beste kulturkommune

Røros er for femte år på rad kåret til Norges beste kulturkommune!

Kom i ordentlig julestemning i Rørosregionen

Å komme i ordentlig julestemning er vi flinke på her Rørosregionen. Alt fra julemarked, julemat og kirkekonserter gir oss den gode julefølelsen. Dette er noe enhver burde få med seg, liten og stor.

De beste destinasjonene

Destinasjon Røros er stolt over å i dag ha mottatt bekreftelse på at vi er fremdeles er en av de beste destinasjonene innen bærekraftig turisme!

Utstillingen «Gullets mørke side»

Rørosmuseet viser nå en samtidsaktuell fotoutstilling med bilder tatt av den anerkjente amerikanske fotografen Larry C. Price.

Forlater Destinasjon Røros etter 9 1⁄2 år

– En fantastisk epoke er over, sier Linda M. Ramberg.

Rørosregionen populær

På Norges viktigste og største reiselivsarrangement!

Nominert i National Geographic World Legacy Awards

Som eneste norske destinasjon har Destinasjon Røros vært nominert til de tre gjeveste bærekraftutmerkelsene i verden!

Berlinerfilharmonikerne i Røros kirke

På sin årlige Europeiske konsert 1. mai, reiser Berlinfilharmonikerne i år til Røros.

Turistguiden 2016

Vi er stolte av å kunne gi deg som gjest en smak av vårt mangfold presentert i en samlet turistguide for Holtålen, Røros, Os, Tolga, Tynset og Alvdal.

Tripadvisor

Vi trenger din hjelp til å bli mer synlig og bedre på TRIPADVISOR!

Lokalmat Tolga

Lørdag 12.september arrangeres den tradisjonsrike lokalmatdagen i gata på Tolga for femte gang.

Forollhogna

Forollhogna byr på sammenhengende høyfjellsområder og slake dalsider, og omtales ofte som «De snille fjell».

Røros kirke et av Norges beste landemerker

Røros Kirke har er blitt valgt som 6 av 10 beste landemerker i Norge for 2015!

Røros, du har stjålet mitt hjerte

En av Norges største matblogger var på Røros besøk i mai og som hun sier: ”Røros, du har stjålet mitt hjerte”

Sommer video-kort 2014

Rørosregionen har vært godt besøkt så langt i sommer og vi håper flere lar seg friste av en tur til verdensarven.

Femundsmarka Nasjonalpark

Femundsmarka egner seg både for tur- og skigåing, kano- og kajakkturer samt jakt og fiske.

Rørosmartnan – liv og røre på hvert et hjørne

En folkefest med fokus på lokal mat, handelstradisjoner, musikk, dans og god stemning!

Opplev historiske Rørosregionen

Her er noen tips til hvor du kan se, gjøre, være og lære mer om historien til Rørosregionen. 

Matblogger på Lokalmatsafari

Lokalmatsafari rundt Aursunden er her beskrevet gjennom matblogger Whitney Love.

Internasjonale TV-kokker finner Røros

Chef Wan er superkjendis i Malaysia og deler av Asia (og litt i UK, da han har hatt en serie der også).  Akkurat denne serien handler om mat og kultur rundt om i verden.  Han skal lage fire 25 minutters  programmer fra Norge (Trondheim, Frøya, Røros og Oslo/Bergen).

Disneyfilmen «Frost» inspirert av Røros

I årets store familiefilm fra Disney, vinterfilmen “Frost”, er flere scener inspirert av folk og dyr blant annet på Røros.

Presseklipp fra Destinasjon Røros

Her har vi samlet linker til online artikler om Destinasjon Røros.

Reisetips ellers i Trøndelag

Trøndelag er rik på historie og kulturarv.

Vinner Tourism for Tomorrow

Destinasjon Røros vant nok en prestisjefylt pris da de i 2012 mottok prisen Tourism for Tomorrow i kategorien Destination Stewardship under World Travel & Tourism Councils prisseremoni i Tokyo.

Verdensarven Røros Bergstad og Circumferensen

I 1980 ble Røros Bergstad oppført på UNESCOs liste over verdensarvsteder. I 2010 ble verdensarvområdet utvidet til Røros Bergstad og Circumferensen, med tre kjerneområder og Circumferensen som buffersone.

Hva er bærekraftig reiseliv?

Med bærekraftig reiseliv arbeider man for at turisme skal ha lav innvirkning på miljø og lokal kultur, med mål om å sikre en positiv innvirkning og utvikling for lokal befolkning, reiselivsbedrifter og turister.

Bærekraftpolicy for Destinasjon Røros

Bærekraft policyen bygger på arbeidet fra vår felles strategiprosess, med hovedområdene verdensarv, bærekraft, synlighet og verdiskapning.

Lokalmat i Destinasjon Røros

Den lave temperaturen og det karrige landskapet i regionen resulterer i lokale matvareprodukter rike på smak.

Miljøsertifisering av bedrifter

Miljøsertifisering er et av fokusområdene i vårt arbeid med bærekraftig reiseliv og Destinasjon Røros jobber aktivt med miljøsertifisering av bedrifter i destinasjonen.

Bærekraftig Reiseliv i verdensarven Røros Bergstad og Circumferensen

Verdensarven Røros Bergstad og Circumferensen inspirer og forplikter oss til å arbeide aktivt med bærekraftig reiseliv.

Avstander til Røros

Avstander til Røros i kilometer, i alfabetisk rekkefølge.

På sykkel i verdensarvområdet

Det åpne, vide fjellandskapet i Røros og Circumferensen egner seg svært godt for sykling. 333 års gruvedrift har etterlatt seg utallige veier og stier. Her er noen turforslag.

Nasjonalpark-landsbyen Vingelen

Østenfor Forollhogna og vestenfor Glomma finner du fjellbygda Vingelen.

Lei el-sykkel

Nå kan du leie el-sykkel og oppleve regionen tett på opplevelsene – på en passe sprek måte.

Vinner Responsible Tourism Award

 

Kun for medlemmer i Destinasjon Røros

Beklager, men du har ikke tilgang til å lese dette innholdet uten å logge inn.
Klikk her for å komme til innloggingssiden »

 

 

 

Hotellanbefalinger

Er du på utkikk etter overnatting i vår region? Her har vi samlet noen omtaler fra norsk presse som kan hjelpe deg til å finne frem til steder med det lille ekstra.

X