Velkommen til reiseruteplanleggeren. Du kan bruke dette verktøyet til å lage din egen reise.
For å lage din egen reiserute, klikk Legg til reiseplanlegger for å legge til et produkt i reiseruten.
Du er her: Se og gjøre Turer Fjellturer i Østerdalen
Fjellturer på Røros og i Østerdalen er flotte hele året, men høsten er kanskje ekstra vakker med sine varme farger og solrike dager. Det åpne, vide fjellandskapet innbyr til minnerike toppturer år etter år. Vi har samlet de mest populære fjellturene i Alvdal, Os, Tolga, Åmot og Tynset og gir deg våre beste turtips!
Ønsker du en rolig vandring i skog eller fjell med lunsj og bålkokt kaffe? Røros Guide legger til rette for deg og dine turønsker. Turene går i hovedsak i umiddelbar nærhet av Røros sentrum og Femundsmarka/Flensmarka. Book en guidet tur her.
Lengde: ca. 21,4 km.
Varighet: 9 timer
Rundtur
Sølnkletten (1827 moh.) er Alvdals høyeste topp og har flere mulige adkomstvarianter. De fleste turgåere kjører imidlertid inn Sølndalen til Follandsvangen og tar både Spisskletten og Store Sølnkletten i samme tur. Da får du full pakke. Men dette er også den lengste og hardeste løypa, 8-10 timer.
Et annet godt alternativ er å ta bilen inn til Dølbekken og Kvislå og gå herfra. Følg stien mot Breisjøsætra og ta direkte mot toppen fra sørsida av fjellfoten. Da får du en tur på 6-7 timer.
Lengde: 16,3 km
Varighet: 6 timer
En vei
Østkjølen er en variert og spennende fjellrygg med tidvis fantastisk utsikt ned mot Tylldalen i øst og Glomdalsføret i vest og mot fjella i alle retninger. Du starter ved Kvebergsvangan. Merket løype går mot sørøst på begge sider av tjernet på Høyåsen gjennom blandet skog mot Raudfjellet. Raudfjellet og Hårsetvola har både de storslåtte og de småidylliske opplevelsene. Ved Gaupskardkampen fortsetter stien ned I Gaupskardet og opp i Bellingan vest for Måna. Fra Måna ser du hele Tylldalen på langs og sørover forbi Jutulhogget. Lengden på turen kan tilpasses vær og turform, men prøv å komme øst på fjellryggen for å oppleve den fineste utsikten.
Lengde: 3,2 km
Varighet: 2 timer
En vei
Sten er kanskje Alvdal’s mest besøkte topp. Du kan starte fra Steimosvingen eller oppe på Steimoegga Idrettspark. Stien starter der lysløypa krysser veien, og den er godt skiltet. Etter kort tid krysser du veien til boligfeltene og seinere seterveien, og du er på vei opp mot toppen. Halvveis oppe ser du jordet til Steimoen Gard. Der flater stien litt ut, før du begynner på den skikkelig bratte og lange siste bakken opp mot toppen. Når du er på toppen, føler du helt sikkert at dette var verdt slitet. Utsikten er fenomenal i alle retninger. I nord ser du erkerivalen Tynset, i sør Alvdal sentrum, i vest Alvdal vestfjell og i øst Trondfjellet (1666 moh.). Du bruker rundt to timer på turen.
Lengde: 5,8 km
Varighet: 3 timer, 30 minutter
En vei
Ta av fra Rv 28 ca. 4 km fra Os sentrum, ved Halvmilenget. Det er mulig å kjøre opp til bommen på flatfjellet og deretter følge løypa Fjellvegen videre mot toppen av Gråhøgda. Deler av løypa er bratt. Fantastisk utsikt i alle retninger.
Lengde: 4,4 km
Varighet: 2 timer
En vei
Turstien til Storenget går gjennom et enestående, gamelt beite- og slåttelandskap opp til tregrensa. Om du vil, kan du forlenge turen opp til Synnerhogna (1210 moh). Synnerhogna ligger innenfor Forollhogna nasjonalpark, det er derfor ikke merket sti over tregrensa.
Om en fortsetter mot Synnerhogna passeres Myrengrabben i et åpent terreng med mye stor stein hvor terrenget stiger bratt. Fra toppen av Synnerhogna har du et vidt utsyn mot blant annet Forollhogna, Rondane, Sølenkletten, Tron og Elgpiggen.
Lengde: 5,3 km
Varighet: 1 time, 30 minutter
En vei
Fra Nordervollia følger du en god sti som går langs Litjdjupsjøbekken. Stien er lett å gå, og det tar ikke lang tid før du kommer opp på høgda sørøst for sjøen. Her er det gode muligheter for å finne seg en rasteplass, og kanskje er det fisk å få på stanga i sjøen. Denne turen er 4 km t/r. Det er også et alternativ å gå fra Kvernhusvollvollen i skarvdalen. Turen herfra blir noe lengre, og det blir noen flere høydemeter som skal forseres. Her går stien gjennom beiteområdene til kubuskapene fra Skarvdalen, og det gir en spesiell stemning å høre kubjellene i lien en sommersdag. I skogbandet er det ikke sjelden at det kan lette et rypekull når du kommer gående. Denne turen er 6 km t/r.
Lengde: 7,1 km
Varighet: 2 timer
En vei
Parkering og start ved Åsgårdvollen på Åsan. Herfra er det bra merket og ryddet sti til toppen. Litt stigende terreng hele veien, men lett og fint å gå, fjell med joggeskoterreng, med forbehold om oppholdsvær. Ei rute som altså er ypperlig både for familieturer og treningsturer.
Første delen av turen går langs Gamle Trondheimsveg. Ta av ved skiltet til Nonsvola, og følg stien videre i stigende skogsterreng. Når du kommer opp av skogen, er det en nytelse å se toppen på en solfylt dag, og resten av turen går du bare og nyter fjellnaturen. Fra toppen er det flott utsikt utover Vingelen og de majestetiske fjella i horisonten, som bare må oppleves på en klar og solrik dag. Dette er også en flott tur på ski.
Lengde: 24,6 km
Varighet: 3, timer, 30 minutter
En vei
Dette er vegen karolinerne kom før jul i 1718 da de skulle til Bergstaden for å stjele kobber. Det var en strabasiøs tur i snø og mørke. Stien starter på Tollefshagenvollen, 11-12 km nordvestover gjennom Vingelen fra skole og samfunnshus. Herfra følger du traktorspor ca. 300 m. Hold stien til venstre opp Rabbenget. Bak Båvola tar stien av og krysser Gjera elv. Videre går den forbi Klimpen og Busjødalsrabban. Her går traseen innom Forollhogna nasjonalpark et stykke. I dette området observeres ofte villrein. Snart slipper stien seg ned gjennom bjørkeskogen til den setergrenda Magnillsjøan. Traseen videre går nordvestover mot Trolltjønna, hvor det på nordsiden er ei bu som alltid er åpen. Stien videre går flatt innover dalen og snart ser du Oddengrenda på Kvikne.
Turen kan deles ved å gå Magnillsjøan-Vingelen eller Magnillsjøan-Kvikne.
Lengde: 3,8 km
Varighet: 1 time, 30 minutter
Rundtur
Det fins flere utgangspunkt for denne turen. Du kan kjøre opp Fjellvegen forbi Sumundshytta og til vegs ende ved Tverrhøbua.Derfra går det en tydelig sti nordover/nordvest rundt Tverrhøa. Det er tørr og fin sti hele vegen med stø kurs rett mot Bjørsjøkletten, ca. en times tur i rolig tempo. Ønsker du en mer spenstig tur, kan du velge trasé fra Bjørsjølia. Kjør inn til setrene/hyttene nord for Bjørsjøen, til høyre i krysset Bjørsjøen rundt. Kjør inn til Vikevollen, og følg stien forbi Falkrabbua opp til Vesle Bjørsjøkletten. Derfra går turen videre til Store Bjørsjøkletten. Dette er også en fin tur, men noe brattere og lengre enn forrige alternativ.
Regionens mest opplevelsesrike natursti. Natur- og kulturstien er 10 km lang og inneholder 31 poster. Stien følger gamle idylliske ferdselsveger i området og kan deles opp i flere rundturer.
Passende liten topp for turvante barn, 885 moh.
Turen er på ca. 3 timer og 169 høydemeter totalt. Finn frem til Skramstadsetra og parker bilen der. Turen starter ved Fjellveien på Skramstadsetra. Følg Fjellveien til endes og følg videre stien som går i samme retning. Det er tydelig sti helt til topps.
Blikufjellet ligger i Osen og bikker nesten 1 000 moh.
Flott snaufjell med god utsikt fra toppen. Følg stien til den nordligste toppen av Blikufjellet. Turen er på ca. 3,5 km en vei. Stien er ikke merket, men den er tydelig og lett å følge.
Enkel fottur på ca. en time, opp og ned.
Finn fram til Skramstadsetra og parker på den første store parkeringsplassen. Turen starter ved samme startpunkt som Hemmelfjellet. Start ved bommen inn til fjellveien og ved veien inn til Svartafloen. Turen er på 199 høydemeter totalt.
Engulvsfjellet er en flott nærtur for hele familien.
Toppen ligger på 856 meter med fin utsikt. Det er to ruter beskrevet til toppen.
Den ene ruten starter med Digeråsen hyttefelt og til Engulvsfjellet. 2,6 km en vei. 5,2 km totalt. Total tid tur/retur ca. 1-2 timer
Den andre ruten starter fra Skynndalen siden og fra Kløvstadsætra. 1,8 km en vei. Totalt 3,6 km. Total tid tur/retur 1-2 timer.
I Forollhogna nasjonalpark kan du vandre i vakre fjell- og seterdaler. Nasjonalparken har Skandinavias mest produktive villreinstamme og en levende seterkultur med lokale mattradisjoner. Populære aktiviteter er plukking av sopp og bær, jakt, fiske og fjellturer.
Knutshø er en del av Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark. Området er preget av store vidder og slake landskapsformer med Knutshøa som høyeste punkt på 1690 moh. Området har vært brukt til setring i lang tid, og det går derfor bilveier gjennom store deler av området, perfekt for vandring og sykkelturer. Området har et rikt dyr- og planteliv, og en svært produktiv villreinstamme.
Vi har samlet 5 tips til fjellturer og vandringer på Røros som du også bør bestige.
Ta en titt på fjellturer på Røros her: 5 tips til fjellturer på Røros
Peder Hiorts gate 2
7374 Røros
Telefon: +47 72 41 0000
Email: post@rorosinfo.com
Org.nr. 930 710 652
Mandag - Fredag: 10.00 - 16.00 (10.00 - 17.00)
Lørdag: 10.00 - 14.30 (10.00 - 16.00)
Søndag: Stengt (10.00 - 16.00)