Lokale matprodusenter og gårdsutsalg har et sterkt ønske om at du som besøker regionen, skal få fantastiske matopplevelser med autentisk smak fra saktevoksende matvarer som er næringsrik,sunn og smakfull. Det er nettopp den gode smaken, sporbarheten og kvaliteten som gjør at det er hit Michelin-kokker i Trondheim kommer for å hente råvarer og produkter til sine menyer.
Gårdsutsalg på Røros
Du kan dra direkte til bonden og kjøpe lokalmat på Galåvolden Gård, eller til Stensaas reinsdyrslakteri og få kjøttet og fisken så fersk som mulig. Ønskes det bakevarer så anbefales Kalsa gårdsbakeri. De har kafé og utsalg av egen produsert lemse eller pjalt. Fantastisk godt og helt lokalt. I Havsjøveien finner dere Røros bryggeri som tilbyr god drikke. De har en godt utvalg av drikke som produseres på lokale råvarer. De kan tilby øl-smaking og øl-skole. Se deres hjemmeside for booking her.
Et annet industrieventyr som kan oppleves er Rørosmeieriet. De har en flott historie og tilbyr både guidet turer i fabrikken og eget har eget utsalg.
Gårdsutsalg i Østerdalen
Dra til Søberg Gård og blir fristet av det velfylte stabburet på gården, og fylle kurven med deilig lokalmat fra hele regionen. De ligger lett tilgjengelig rett ved Rv3 og i tillegg har de har flotte, luftige selskapslokaler.
Eggen gårdsysteri er en lokalprodusent av ost. Et prisvinnende ysteri som kan skilte med gull og sølv i World cheese awards. De har eget gårdsutsalg og man kan få en smakebit av gull. Se deres hjemmeside her.