Velkommen til reiseruteplanleggeren. Du kan bruke dette verktøyet til å lage din egen reise.
For å lage din egen reiserute, klikk Legg til reiseplanlegger for å legge til et produkt i reiseruten.
Du er her: Bo og Leve Kommuner Åmot kommune Sommer
Vi er et inkluderende og moderne innlandssamfunn med lite nedbør, snørike vintre og varme somre.
Flott badeplass for store og små på Deset.
Her er det anlagt badeplass med sandstrand og flere badebrygger, gapahuk, omkledningshus og toalett.
Følg skilting fra fylkesvei 607 opp mot Deset kirke, og videre innover mot tjernet.
Hemsjøen ligger sør for Rena på østsiden av Glomma. Flott tilrettelagt badeplass, med grøntområder, liten sandstrand og flytebrygge. En fin plass for barn og voksne.
Avkjøring fra fylkesveg 215 ved skilt mot Bergslien. Følg grusveg opp til bomkasse. Videre på skogsbilveg frem til Hemsjøen.
En kilometer med hvit langgrunn badestrand. Et eldorado for barnefamilier.
Osensjøen er 43,64 kvadratkilometer stor, og i Nordre Osen finner du Osmunsand med sin 1 kilometer lange vakre, hvite langgrunne badestrand.
Prestsjøen ligger i gangavstand fra Rena sentrum og tilbyr flotte bademuligheter og eget stupetårn. Familievennlig sted med lekeplasser og stort friområde. Her finner du også Rena camping.
Frisbeegolfbaner finner du i Rena idrettspark, på Furutangen og i Digeråsen.
På Sorknes golf kan du gå 18 hull (par 72) i naturskjønne omgivelser. Banen er bygget og satt opp slik at alle golfere enten du er nybegynner, barn og senior, kvinne eller mann skal ha positive og morsomme golfopplevelser.
Oslo Fallskjermklubb, også kjent som Østre Æra, tilbyr en unik bit av den Norske fallskjermkulturen. Rikssenter for fallskjermidrett er et senter på Østre Æra flyplass ved Rena. Senteret åpnet i 1986 og driftes av Oslo Fallskjermklubb (OFSK). På Rikssenteret arrangeres stevner, norgesmesterskap og trening for fallskjermhoppere. Du kan også hoppe tandem her.
Anlegget består av flystripe med tilhørende sikkerhetssone, hangar, landingsområde for fallskjerm, undervisningsbygg, overnattingsbygg, område for campingvogner, parkering og annet vegareal.
Østre Æra ligger langs riksvei 215 mellom Rena og Osensjøen ca.2,5 timers kjøring fra Oslo sentrum.
Natur- og kulturleden i Åmot følger stier og gamle vegfár gjennom natur- og kulturhistoriske spennende områder.
Leden er et godt utgangspunkt for kortere eller lengre turer, for kulturhistoriske dypdykk, naturopplevelser og fisketurer.
Leden er ca. 40 km lang og består av Pilegrimsleden og Gammel Rideveg til Osen. Leden har vært brukt av lokalbefolkning, pilegrimer og andre tilreisende gjennom århundrer. En vandring på leden er derfor en vandring gjennom Åmot sin lange historie.
Åmot kommune er Norges best registrerte kommune på kulturminner. Arbeidet startet allerede i 1991 i forbindelse med Forsvarsetableringen. Arkeologer har registrert mer enn 3 500 kulturminner og gitt oss viktig kunnskap om menneskene som var her før oss.
Noe av denne kunnskapen forsøker vi å formidle gjennom Natur- og kulturleden, hvor enkelte av fortidas spor kan oppleves på nært hold.
Leden går hovedsakelig utenom motorisert vei, gjennom varierte naturområder med godt synlige geologiske fenomener som dødisgroper og eskere - slik som den flotte Rødseskeren.
Leden er merket med røde symboler langs Pilegrimsleden (Nesvangen - Bjørkøyvelta og videre inn i Rendalen) og med blå symboler på Gammel rideveg (Oset - Osen). Leden er best egnet til fots eller på hesteryggen, men store deler kan også sykles.
Østerdalsleden er en av de offisielt godkjente Pilegrimsledene i Norge. Østerdalsleden i Åmot består av en østre og en vestre gren.
Den østre kommer gjennom Klaralvdalen til Trysil grense og videre over Munkbetsætra. Den vestre starter fra Pilegrimskjæret og Åmot kommunes 1000-årssted Nesvangen på Rena, der Glomma og Renaelva møtes.
Nesvangen ligger der Glomma og Rena møtes. Å-møtet er opphavet til det tusen år gamle kommunenavnet og er Åmot kommunes 1000-års sted.
Fra Rena går pilegrimsleden langs vestsida av Renaelva mot Bjørkøyvelta/ Flåtestøa. Veien videre går nordover mot Storsjøen forbi Rød, Deset og
Løsset og så nordvestover opp på kjølen via Lia gård.
Her står pilegrimssteinen ved Åkre, fra omkring 1050, som er Rendalen kommunes 1000 årssted. Her møtes de to grenene og går videre sammen som en led til Nidaros.
Pilegrimsleden gjennom Åmot er ca. 42 km lang, og fram til Åkre er det ca. 105 km.
Peder Hiorts gate 2
7374 Røros
Telefon: +47 72 41 0000
Email: post@rorosinfo.com
Org.nr. 930 710 652
Mandag - Fredag: 10.00 - 16.00 (10.00 - 17.00)
Lørdag: 10.00 - 14.30 (10.00 - 16.00)
Søndag: Stengt (10.00 - 16.00)