Velkommen til reiseruteplanleggeren. Du kan bruke dette verktøyet til å lage din egen reise.
For å lage din egen reiserute, klikk Legg til reiseplanlegger for å legge til et produkt i reiseruten.
Du er her: Bo og Leve Kommuner Åmot kommune Vinter
I Åmot og Østerdalen er snøen alltid hvit.
Renabakkene er et skihoppanlegg på Rena i Åmot kommune. Toppen av Renabakkene er et populært turmål for innbyggere og besøkende. Anlegget ligger i Heienberget øst for Rena sentrum, og består av to store hoppbakker med størrelse K124 (HS139) og K99 (HS111), samt mindre treningsbakker. Det første hoppet i Norge over 100 m ble utført av Asbjørn Aursand i Renabakken i 1957, og målte 101,5 meter.
Anlegget er eid av Rena IL og ble opprinnelig bygd i 1934.
Renabakkene har hatt NM flere ganger, arrangert renn i den norske hoppuka på 1970-tallet og europacupen (nå kontinentalcupen) i 1983/84.
Birkenåsen ligger ved starten av Birkebeinerrennet og er et eldorado for den aktive familien. Gå direkte ut i Birkentraséen med lettkupert og fin løype direkte til Skramstadsætra. Det er mange ulike sløyfer for både barn og voksne rundt Birkenåsen. Birkenåsen er kjent for å være snøsikkert, og å ha et godt løypenett. Dette gjør Birkenåsen til et eldorado for langrenssentusiaster. Spenn på deg skiene og test formen over fjellet til Sjusjøen. Om du vil, kan du gå på ski hele veien til Lillehammer.
Med utgangspunkt fra Furutangen, kjøres nær 90 km med topp preparerte løyper. Hele løypenettet strekker seg fra rv 215 mellom Osen og Slettås – via Furutangen og helt til Blikkfjellet i nord. På Furutangen finner du også en av landets lengste og fineste lysløyper for langrenn. Det er flere valgmuligheter til lengde og traséer og lengste trasé er 5,5 km med spennende høydeprofiler. Løypa går i sin helhet «midt» i hytteområdet -omkranset av ulike felt.
Løypa er lyssatt med LED-lys og gir minimal lysforurensning i landskapet. Lyset står på fra mørkets frembrudd til kl 22.30 i skisesongen.
Rena Idrettspark ligger i tilknytning til Rena leir og er åpen for alle. Her finner du korte og lengre sløyfer på inntil 8 km. Deler av løypenettverket er lyssatt. Sentrumsnært, gode parkeringsmuligheter og godt vedlikeholdte løyper gjennom vinteren.
Furutangen Skisenter er alpinanlegget som ligger midt i hytteområdet på Furutangen. Bakken består av 2 heiser og 4 nedfarter. Anlegget er plassert med Mattisstua som sentralt samlingspunkt for en velfortjent pause fra skikjøringen. I Mattisstua tilbys en variert meny med noe for de fleste.
Barneheisen dekker barnebakken og dette er en flott bakke for nybegynnere i alle aldre. Traséen er bred og jevn, og i tillegg til vanlig nedfart, er det figurløype og kuleløype med lav brukerterskel.
I anlegget er det fullt utbygget snøproduksjon i alle traséer, noe som gjør at vi gjennom året kan tilby meget stabile forhold. Det er også flomlys for kveldskjøring i flere traséer.
Furutangen Skisenter har egen skiutleie som har åpent samtidig med åpningstider i bakken. Her kan du få leid utstyr som ski, sko, staver, hjelm (gratis) og snowboard.
Rena alpin- og skisenter har flere nedfarter tilpasset alle brukernivåer. De har egen bamseheis for barn, med enkle nedfarter. Fjellheisen har en lengde på 1222 meter og har en kapasitet på 1200 personer pr. time.
Terrengparken ligger ved nedre del av midtre nedfart, og har flere rails og hopp. Det er også satt opp en enkel rails i Bamsebakken.
Det er mulighet for leie og av ski og utstyr.
Isfiske er en populær aktivitet i Åmot.
Løpsjøen er åpen for fiske hele året selv om sesongen i Renaelva er stengt. Løpsjøen er den mest artsrike delen av vassdraget. I tillegg til ørret, harr og gjedde finnes det arter som abbor, mort, lake, steinsmett, ørekyte og bekkeniøye. Røye og kanadisk bekkerøye har også vært registrert.
Åmøtet, der Søndre Rena møter Glomma er et populært område for dette fisket i Åmot.
Fisket skjer fra mars måned frem til isen går. Små steinfluer (Capnia Pygmea) lokkes til å klekke ved å lyssette hull i isen på natta. Insektene stiger mot lyset i stort antall, og fiskeren fanger og lagrer dem i issørpe, for senere å bruke dem til å fôre med. Fisket foregår ved å borre to hull i isen, hvor insektene man har fanget, legges i det øvre hullet. Insektene seiler med strømmen og ned mot bunnen hvor fisken står. Fisken vil oppsøke matkilden, og kommer gjerne helt oppunder iskanten for å beite ved det andre hullet, der fiskeren ligger. Det er en mektig opplevelse å se sik på 1,5 - 2 kg, - kanskje også større - komme svømmende forbi bare noen ti-centimetre fra deg.
Det fiskes gjerne med maggot eller fjærmygglarver, men mormyshka eller små fluer kan også benyttes.
Peder Hiorts gate 2
7374 Røros
Telefon: +47 72 41 0000
Email: post@rorosinfo.com
Org.nr. 930 710 652
Mandag - Fredag: 10.00 - 16.00 (10.00 - 17.00)
Lørdag: 10.00 - 14.30 (10.00 - 16.00)
Søndag: Stengt (10.00 - 16.00)