Galleri Gnuttu begynte i det små som et tillegg til Malmplassen Rammeverksted, men er blitt en viktig del av bedriften Flanderborg Rammer og Kunst.

Etter flyttingen ble det plass til omlag 100 bilder utstilt til enhver tid. Noen kunstnere har  i alle år vært fast representert, i større eller mindre grad. Det gjelder først og fremst Terje Grøstad og Gunnar Bratlie og Ivar Nordhagen. Her finner du både akvareller, malerier og ulike former for grafikk.

Under sommerutstillinga har en kunstner de senere år hatt separatutstilling i fire rom, mens ett rom har vært forbeholdt kunst med motiver særlig knyttet til Røros.

23. juni åpner vi en stor separatutstilling i Galleri Gnuttu. Det blir en minneutstilling for Gunnar Bratlie, hundre år etter hans fødsel. Bratlie hadde en stor produksjon med et svært variert motivvalg i ulike teknikker. Han var en særdeles dyktig illustratør for bl.a. Norsk Ukeblad, hor hans framside fra 1943 gjorde at han ble satt inn på Grini. Under et opphold på over to år i fangeleiren dokumenterte han dagliglivet på Grini med sine mange tegninger som senere ble til bok. Denne boka, «Skisser i smug» kommer i nytt opplag og  blir å få kjøpt under utstillingen. Gunnar Bratlie hadde et opphold på Røros fra 1972 til 82. Bratlie har en lang liste av innkjøp fra en rekke land og fra mange norske kommuner. Han har hatt mange utstillinger både i inn- og utland,  på Røros og i de fleste byer i Norge. 

Vi ønsker velkommen til en fargerik og spennende utstilling!

Ukedager Dato Tidspunkt Beliggenhet
Tir, Ons, Tor, Fre 01.01.2018 - 31.12.2018 10:00 - 16:00
Lør 01.01.2018 - 31.12.2018 11:00 - 14:00
X