Velkommen til reiseruteplanleggeren. Du kan bruke dette verktøyet til å lage din egen reise.
For å lage din egen reiserute, klikk Legg til reiseplanlegger for å legge til et produkt i reiseruten.
Røros og Østerdalens natur og fjell er fine å besøke, de byr på gode opplevelser og sanseinntrykk uansett årstid. Ennå kan du nyte senhøsten i fjellet. Om litt kommer overgangen fra høstdrakt til hvite vidder, som også er helt spesiell og vakker.
Vi anbefaler derfor både turer til toppen, ut på Rørosvidda, men også langs naturstier som byr på spennende aktiviteter. Følelsen av å ha fjellet og naturen for deg selv er en opplevelse vi kan gi deg, uansett årstid på Røros og i Østerdalen. Tar du deg til topps, blir du belønnet med 360 graders panoramautsikt over området.
I Nordgruvfeltet finnes det mange flotte muligheter enten du vil gå eller sykle. Kongens gruve, som var en av Røros Kobberverks viktigste gruver, er et spennende turmål. Her er det tydelige rester etter det lille gruvesamfunnet som vokste frem på stedet. Ta gjerne turen videre til Christianus Sextus, gruva som ga navnet til Johan Falkbergets kjente roman.
Følg fylkesvei 30 mot Trondheim. Ta til venstre ved avkjøring Rørosgårdveien og følg denne til Kongens vei. Herfra er det bomvei nordover og opp mot Kongens gruve.
Opplev den flotte og spennende natur- og kulturstien i idylliske Nørdalen. Denne stien er 10 km lang og har hele 31 poster underveis. Du kan gå deler av stien eller hele. Ved post 10 er det bygget en kopi av ei kølmile. Her er det også en trivelig bålplass.
Kjør riksvei 28, øst for Os sentrum. Ta av ved skiltet som viser Nørdalen natur- og kultursti.
En rusletur langs kulturstien som går mellom solsvidde tømmerhus i Vingelen sentrum, i Tolga kommune, er en fin opplevelse for alle som er glad i natur og kultur. Stien starter ved Bunåva i sentrum. På turen oppover mot Vingelsgaard Gjestgiveri passerer dere flere fine gårder. Brosjyre med kart og informasjon om kulturstien kan dere få på Bunåva. Kulturstien gir deg et innblikk i både den gamle historien og nåtida i bygda. Turen tar ca. en time. Hele vandringa går på grusvei/sti og passer for alle.
Følg fylkesvei 30 mot Tolga og ta av fylkesvei 735 mot Vingelen. Følg videre fylkesvei 732 til du kommer til Bunåva kafé og utgangspunktet for turen.
Røstvangen gruver ligger midt mellom Kvikne og Tynset. Gruvedrifta startet i 1904 og det var et yrende liv fram til 1921. Røstvangen var også et lite samfunn med 260 ansatte og rundt 500 innbyggere på det meste. Her hadde de skole, vaskeri, postkontor, bakeri, forsamlingshus, bolighus, brakker, butikker, kafé – og kino. Teatergruppe, hornorkester, fotballklubb og dansefester sørget for de sosiale aktivitetene. Ruinene etter dette samfunnet er absolutt verdt et besøk.
Fra Tynset sentrum kjører du riksvei 3 mot Kvikne. På Nytrøa er det skiltet inn til Røstvangen, ca. 3 km, og dette er bomvei. Fra parkeringsplassen går det synlig sti opp på fjellet hvor gruvene var.
Store Sølnkletten, Storsølnkletten eller Alvdalskjølen. Kjært barn har mange navn. Dette er et todelt fjell, med en markert sadel (sal) i midten. Her kan du enten gå på toppen av Storsølnkletten og få en formidabel utsikt mot Rondane, Snøhetta, Femundsmarka og enkelte topper i Jotunheimen. Toppturen kan ta alt fra 6-10 timer, avhengig av hvilken rute du velger. På denne tida av året anbefaler vi heller å gå rundt Litj-Sølnkletten, og tvers gjennom sadelen. Dette er en rundtur på 15 km og tar ca. 3 timer.
Fra Alvdal sentrum kjører du riksvei 3, og tar av fylkesvei 29 mot Folldal. Ta av til venstre over Gjelten bru, her er det skilting mot Haustdalen. Kjør inn til bommen ved Sølndalen. Følg veien videre inn til Follandsvangen. Der kan du parkere og følge stien over elva.
Tronfjell er fjellturen for alle fordi Norges nest høyeste bilvei tar deg helt til toppen på 1666 moh. Så enten du er adrenalinjunkie, glad i fotturer eller har problemer med å gå, kan du velge mellom å bruke sykkel, føtter eller bil. Tronfjell ligger på grensa mellom Tynset og Alvdal. Oppunder toppen ligger den indiske filosofen Baral begravet. Han kom til Tronsvangen seter i 1917 og ble der til han døde i 1945. Baral var indisk vismann, dikter, filosof og professor. Blant omgangskretsen til Baral var den norske forfatteren Arne Garborg, som oversatte diktsamlingen Snøfuglar og det indiske eposet Ramayana for Baral. Filosofen ligger gravlagt sammen med sin hvit hest, Pollkari, på et lite platå 1400 moh før toppen av Tronfjell.
Veien opp til Tronfjell ble ferdigbygd i 1959 etter at NRK bestemte seg for å bygge radio- og tv-sender på toppen av fjellet. Bilturen er en reise gjennom et vakkert stykke naturlandskap der den tar deg med gjennom gamle setertrakter og forbi sjeldne botaniske områder. Følg Fylkesveg 2222 og ta av mot Tronsvangen seter. Her er det en bom, der du kan betale med kort. Veien er vinterstengt, så skal du helt til toppen med bil, er det nå det gjelder.
Peder Hiorts gate 2
7374 Røros
Telefon: +47 72 41 0000
Email: post@rorosinfo.com
Org.nr. 930 710 652
Mandag - Fredag: 10.00 - 16.00 (10.00 - 17.00)
Lørdag: 10.00 - 14.30 (10.00 - 16.00)
Søndag: Stengt (10.00 - 16.00)