Velkommen til reiseruteplanleggeren. Du kan bruke dette verktøyet til å lage din egen reise.
For å lage din egen reiserute, klikk Legg til reiseplanlegger for å legge til et produkt i reiseruten.
Jul er tradisjoner og Røros er Norges koseligste julestad. Og er det noe Rørosmeieriet er god på, så er det tradisjoner. Rørosregionen har en lang og rik historie med meieriprodukter, og Rørosmeieriet tar vare på tradisjonene ved å bruke lokale råvarer og godt håndverk i et moderne meieri midt i Røros. Det blir det god mjølk, smør yoghurt og mye annet av.
Rørosmeieriet er eventyret om det lille meieriet i fjellet som ble nedlagt på slutten av 2000-tallet. Men fire ansatte hadde trua på at folk ville ha meieriprodukter av høy kvalitet, og sammen med lokale bønder starta de Rørosmeieriet. Resten av historien er hardt arbeid og et eventyr, og i dag finner du de gode meieriproduktene rundt om i landets kjøledisker.
Allerede i 2002 startet Rørosmeieriet produksjon av smør. De lærte kunsten å lage godt smør av Ingrid Skancke som bodde i Djupsjølia på Røros. Hun var en av de siste i traktene som laget smør på tradisjonelt vis gjemme på gården, og det gikk gjetord om det gode smøret. Det er over tjue år siden nå, og fortsatt lages smøret på den samme måten. Smøret er økologisk og du får det i to varianter, med 1% eller 2% salt. I dag finner du det i velassorterte dagligvarebutikker, Britannia Hotel i Trondheim sverger til å bruke smøret, og dessuten eksporterer meieriet smøret som Røros Butter til det amerikanske markedet.
I takt med naturen er ei kokebok med fokus på norske råvarer, tradisjon og kvalitet. Rørosmeieriet har fått 20 kokker, konditorer og baristaer som elsker mat og råvarer til å bidra i boka. De brenner for økologi og en bærekraftig matproduksjon. I boka får du bli med stjernekokkene inn i deres restauranter, der de deler sine beste oppskrifter, tips og triks fra kjøkkenet. Dette er oppskrifter du kan imponere deg selv og andre med hjemme, og de er basert på norske råvarer.
På Rørosmeieriet bruker de høvel når de skal ha smør på kakskiva. I samarbeid med Bjørklund produserer de Røros Smør høvelen. Den er perfekt når oppbevarer smøret i kjøleskapet og vil lage fine, tynne skiver. Smørhøvelen får du i flere fine farger i tillegg til masurbjørk. Høvelen er også en perfekt julegave til alle som er glad i skikkelig godt smør og matlaging.
Nettbutikken til Rørosmeieriet er fylt med fine gaver. Melkeflaskene er både nostalgiske og praktiske, det samme er norgesglassene, sitteunderlagene, handlenett, bivoks til oppbevaring av mat og de andre gavene. For Rørosmeieriet er bærekraft og gjenbruk mer enn bare ord.
Rørosmeieriet ligger 5 minutters gange fra sentrum. De har åpen kafé og butikk hverdager 9.00–16 .00 og lørdager om sommeren 10.00 –15.00. Er du nysgjerrig på hva som skjer på innsiden et meieri? Da kan du også bestille en omvisning og få vite noen av hemmeligheten bak de gode produktene og smake på dem.
Rørosmeiereiet har tatt vare på og utviklet en rekke smakfulle oppskrifter. Her er en av de ansattes favoritt, og de sier det er lov å lage og spise den allerede i adventstida. Det er en klassisk hvetekake som har blitt bakt i generasjoner og den nytes best med et tjukt lag med Røros Smør og brunost.
6 dl Helmjølk eller Bakemjølk
1 pk. Tørrgjær
2 egg
2 dl sukker
200 g Røros Smør 1 % havsalt
2 ts kardemomme
1 kg siktet hvetemel
Slik gjør du:
1. Legg et klede eller plastfolie over og la den heve til deigen har dobbel størrelse, dvs. i ca. 1 time.
2. Strø på mel og hvelv deigen ut på bordet. Kna inn ca. 3 dl rosiner. Du kan også bruke sukat eller korinter hvis du liker det.
3. Bak ut til 3 brød og legg i smurte brødformer.
4. Dekk til og la de etterheve i ca. 40 min.
5. Pensle brødene med pisket egg før steking, så de får blank overflate.
6. Stek på 200 i ca. 30 min. Avkjøles på rist
Nyt baksen fersk og frys resten!
Peder Hiorts gate 2
7374 Røros
Telefon: +47 72 41 0000
Email: post@rorosinfo.com
Mandag - Fredag: 10.00 - 16.00 (10.00 - 17.00)
Lørdag: 10.00 - 14.30 (10.00 - 16.00)
Søndag: Stengt (10.00 - 16.00)
© Visit Røros og Østerdalen 2024. Copyright