Velkommen til reiseruteplanleggeren. Du kan bruke dette verktøyet til å lage din egen reise.
For å lage din egen reiserute, klikk Legg til reiseplanlegger for å legge til et produkt i reiseruten.
Å starte desember med julebakst er en god ting. Er du en av dem som synes julekakene smaker best før jul? I så fall kan du trygt ta dobbelt porsjon av alle slag. Du får julestemning i huset. Du er ferdig i god tid før jul. Du slipper å stresse.
Mange forbinder “smaken av jul” med krydder som nellik, ingefær, kardemomme og kanel. Skal du få gode og sprø julekaker er det viktig å bruke skikkelig smør. Det får du hvis du bruker økologisk Røros Smør. Dette smøret er ikke så kompakt som andre typer smør og har en aromatisk, lett syrlig og tydelig smørsmak. Med litt tilsatt havsalt, så kan du bruke mindre salt enn oppskriften på julekakene sier. Rørosmeieriet har gode oppskrifter for alle...
Tidligere var mange vant til at det måtte være sju slag på bordet. Nå baker vi færre julekaker, og lager heller gode desserter eller baker ei kake. Så for mange moderne familier holder det med noen få slag. Her skal du få oppskrift på sju slag, men du trenger ikke å bake alle.
Nybakte smultringer er en fristelse det er vanskelig å motstå. Samtidig er det flere som kvier seg for å sette i gang julebakst med varm smult. Med Meieribestyrerens smultringer får du både en enkel og god oppskrift.
Elins julekjeks er enkle å bake og blir fort populære hos barna med smaken av vanilje og kanel. En annen sikker vinner hos barna er kolakaker, eller karamellkaker. Disse julekakene er så gode at de må gjemmes hvis det skal være noen igjen til jul.
Pjalt er det mange som ikke tør bake selv. Men med oppskriften Pjalt a la Jo Inge kan det ikke gå galt! Jo Inge har jobbet på bakeri og bakt tusenvis av pjalt, så dette blir godt!
Hvem har sagt at alt må være julekaker? Hvis barna får bestemme kan ett av slagene gjerne være fløtekarameller. Hjemmelagde og fløyelsmyke, mmm…
Sjakkruter er en slager for mange. Denne julebaksten må du gjemme godt, for disse kakene er gode med både melk og kaffe.
Pepperkaker er kanskje den julekaken de fleste familier baker sammen, både små og store. Her har vi en gammel oppskrift på julas pepperkaker som både har mer av sukker, krydder og fløte enn vanlig. Resultatet er pepperkaker som smaker skikkelig godt, og en deig du også kan lage pepperkakehus av. La kreativiteten leve, og bak et pepperkakehus, en landsby eller kanskje et pepperkakedrivhus? Går du for det siste bør du nok være dreven, men det finnes fine varianter med gelatinplater som vindu. Bare ett tips.
Riskrem er en dessert mange forbinder med jul og juletradisjoner. Men hva med en liten vri – å prøve appelsin i stedet for rød saus? Hvis du ikke har laget panna cotta enda, så må du prøve tjukkmjølkspannacottaen til Rørosmeieriet. Du kan velge mellom saus av multer, skogsbær eller appelsin. Is er ofte barnas favoritt, så prikken-over-i-en i jula er å slå til med en hjemmelaget variant.
Vil du ha en saftig, smaksrik og ultragod julekake, skal du bake engelsk julekake. Baker du den nå, så rekker du det akkurat. For den engelske julekaken trenger noen uker for å få fram saftigheten og alle de gode smakene.
Sett på julemusikk og kos deg med julebaksten.
Peder Hiorts gate 2
7374 Røros
Telefon: +47 72 41 0000
Email: post@rorosinfo.com
Org.nr. 930 710 652
Mandag - Fredag: 10.00 - 16.00 (10.00 - 17.00)
Lørdag: 10.00 - 14.30 (10.00 - 16.00)
Søndag: Stengt (10.00 - 16.00)