Velkommen til reiseruteplanleggeren. Du kan bruke dette verktøyet til å lage din egen reise.
For å lage din egen reiserute, klikk Legg til reiseplanlegger for å legge til et produkt i reiseruten.
Hva med å prøve noe nytt med årets påskelam? Pål Strand ved Kvikne Fjellhotell gir deg tipsene til tre smakfulle påskemiddager – og avslører et par hemmelige triks.
Påska er tida for å være sammen, for å være ute og å samles rundt gode måltider. Pål Strand er daglig leder, kokk og poolboy ved Kvikne Fjellhotell. Hotellet som er kjent for sitt gode kjøkken og bruk av lokale råvarer.
Under deler han tre av sine favoritter: pizza med rakfisk, pizza med fårekjøtt og gresk gyros med tzatiki og pommes frites.
Kvikne Fjellhotell er et familievennlig hotell ved Riksvei 3. Her er det 18 mil med preparerte skiløyper rett utenfor døra og et deilig basseng å boltre seg i etter turen. Restauranten er åpen hver dag i påska og byr på velsmakende søndagsbuffet første påskedag. Her anbefales det å bestille bord! Påskeaften blir det afterski og pubkveld.
Pål Strand sier at skiføret er veldig bra med mye snø og hvite vidder så langt øyet kan se. Han mener det er lenge siden det har vært så mye snø rett før påske.
Kvikne Fjellhotell har selv funnet på det som høres ut som galskap, men som smaker helt himmelsk godt. Denne pizzaen lager hotellet bare ved spesielle anledninger - og vi kan love at den er både overraskende, og noe av det beste vi har smakt!
Pål lager en tradisjonell, tynn italiensk pizzabunn med surdeig, som blir knasende sprø når den stekes på høy varme. Du kan bruke din vanlige oppskrift på pizzabunn – eller kjøpe en ferdig pizzabunn, men hjemmelaget smaker best.
Her er et forslag til pizzabunn:
Varm vannet til 37 °C og rør ut gjær og salt i vannet. Tilsett olje, elt inn mel og la deigen heve tildekket i en times tid. Dette er en hvit pizza, og du lager sausen enkelt av en boks creme fraiche eller rømme fra Rørosmeieriet. Hell rømmen i en liten bolle, tilsett litt gressløk, dill, salt og pepper. For å gjøre sausen litt friskere kan du tilsette litt sitronsaft.
Når pizzadeigen er ferdig hevet, trykker du den ut til én stor rund pizza eller to mindre. Fordel sausen utover bunnen. Dryss over revet ost av en type du liker, bruk gjerne en lettere osteblanding med litt smak, for eksempel med Jarlsberg og mozzarella.
Stek pizzaen i forvarmet ovn på høyeste temperatur til skorpa er blitt gyllen. Straks du tar pizzaen ut av ovnen, fordeler du rundt 50 gram rakfisk i tynne skiver som topping. Dryss en håndfull finkuttet vårløk over til slutt og server straks.
Kvikne er et av de stedene i landet som dyrker mest mandelpotet. Kvikne Fjellhotell bruker bare lokal mandelpotet når den er tilgjengelig fra september til mai. Derfor er det bare i denne sesongen de tilbyr denne pizzaen.
Bruk samme oppskrift til bunnen som over.
Dette er også en hvit pizza, i sausen til denne bruker du hvitløk og oregano i stedet for dill, gressløk og sitron. Fordel sausen utover den ferdige hevede pizzabunnen. Dryss over revet ost av en type du liker, bruk også her gjerne lettere ost med litt smak.
Legg på tynne skiver av forkokt mandelpotet, her kan det godt brukes kaldpotet fra en tidligere middag, krydre disse med salt og pepper.
Pål bruker smakfull kjøttdeig fra sauer som har beitet i fjellet hele sommeren. Her kan det brukes malt lamme- eller fåredeig. for eksempel Hverdagslam kjøttdeig. Stek kjøttdeigen og krydre med salt, pepper og Påls hemmelige krydderingredienser: bukkehornkløverfrø, spisskummen og kanel. Fordel kjøttdeigen på pizzaen, dryss over litt vårløk og smuldre til slutt over litt fetaost. Nytes nystekt!
Gyros er en gresk matrett som oftest lages med kylling eller svinekjøtt, men dette kan godt byttes ut med lam eller fårekjøtt. Et godt tips for å lage en god gyros er å marinere kjøttet god tid i forveien. Dette er lekker og smakfull påskemat som er enkel å lage når du har gjort et par forberedelser dagen i forveien. Oppskriften er nok til fire sultne personer.
Slik marinerer du lammefileten:
Kutt ca. 500 gram lammefilet i strimler. Skjær to løk i tynne båter. Ha kjøtt og løk i en frysepose. Finhakk to fedd hvitløk og ha i. Tilsett tre spiseskjeer olivenolje, en teskje rosmarin og en teskje oregano, salt og pepper etter smak.
La posen med alt sammen stå i kjøleskapet natten over.
Neste dag tømmer du hele innholdet i posen i en varm jernpanne og steker det. Stek kjøttet til det er medium stekt. Serveres i pitabrød, wrap-tortillas eller tynnbrød. Legg i salat, tomat, pommes frites, kjøtt, syltet rødløk, tzatziki og fetaost, rulles sammen og serveres med en gang. I stedet for tzatziki kan du bruke aioli og agurk.
Peder Hiorts gate 2
7374 Røros
Telefon: +47 72 41 0000
Email: post@rorosinfo.com
Org.nr. 930 710 652
Mandag - Fredag: 10.00 - 16.00 (10.00 - 17.00)
Lørdag: 10.00 - 14.30 (10.00 - 16.00)
Søndag: Stengt (10.00 - 16.00)