Velkommen til reiseruteplanleggeren. Du kan bruke dette verktøyet til å lage din egen reise.
For å lage din egen reiserute, klikk Legg til reiseplanlegger for å legge til et produkt i reiseruten.
Når vinteren synger på siste verset og går over til å bli vår, er den på sitt aller mildeste og snilleste – litt som barndommems bestemor eller bestefar som bare vil skjemme deg bort med det du liker aller best. Når vårsola titter fram, er det godt å finne seg en lun vegg og kjenne de første strålene varme kroppen i ei snøgrop på vidda, i solveggen på hytta eller hjemme. Er vi ekstra heldige, kan vi kanskje til og med gå på skitur i t-skjorte.
Når du nyter varmen og roen i solveggen og ikke har lyst til å gå inn, passer det bra med mat du enkelt kan tilberede ute eller ta med deg. Og hvis du fortsatt tror at mat ute er ensbetydende med kullsvidde grillpølser, tar du grundig feil. Du kan enkelt tilberede mye mer smakfull og spennede mat enn det. Her får du tipsene til ekstra gode smaksopplevelser når du bare vil kose deg i solveggen.
Alle liker hamburgere, og du kan variere hvordan du serverer dem i det uendelige. Griller du dem på bålet eller bålpanna, får du den lille ekstra smaken av røyk og natur. Stensaas Reinsdyrslakteri har mange forskjellige burgere du kan velge mellom. De er ferdig krydret og stekt, det gjør dem enklere å tilberede. Bare legg dem rett i panna på grillen eller stikke dem på et grillspyd. Del dem gjerne i fire og lag lekre grillspyd med f.eks. burger, grønn paprika og terninger av søtpotet. Bruker du grillspyd i tre, bør du la dem ligge i vann først, så unngår du at de tar fyr. Kutt søtpoteten i terninger på ca. 3 x 3 cm, da trenger de rundt 5 minutter på god grill- eller bålvarme for å bli møre. Et lurt tips er å ikke tre grillspydet for tett. La det være litt luft mellom ingrediensene, da blir maten jevnere varm og mør tvers gjennom.
En enkel dressing topper grillspydene til perfeksjon, og da snakker vi så klart om dressing med smak av fjell og vidde. Tyttebær-rømme laget av Rørosrømme og osten Fjellblå fra Eggen Gårdsysteri er nydelig tilbehør. Slik gjør du: Bland 1 dl rørt tyttebær med 3 dl rømme og smak til med finrevet ost. Enklere blir det ikke!
I tillegg til den klassiske viltburgeren, har Stensaas Reinsdyrslakteri smakfulle reinsdyrburgere, elgburgere og hjorteburgere. Du kan også frese noen karbonader på bålet med samme gode resultat. Eller du kan grille dem forsiktig over glørne. Karbonader og kjøttkaker fra Røroskjøtt smaker nydelig, enten du tilbereder dem ute på tur eller hjemme. Stek gjerne en god del løk på forhånd som du danderer sammen med hver karbonade. Godt på brød, i sandwich eller som en real toast når du er sulten for alvor.
Hvis vi først er blitt enige om å prøve noe bedre og mer smakfullt enn tradisjonelle grillpølser på bålet, finnes det svært mange andre gode alternativer. Og selvsagt kommer noen av de beste og mest smakfulle pølsene med viltkjøtt fra Rørosregionen. Kan vi få by på saftige og smaksrike grillpølser av reinsdyrkjøtt? Rørosrein lager flere typer deilige og kjøttrike pølser av reinsdyr, også en Grillpølse/Grovpølse. Dessuten er reinsdyrkjøtt sunnere enn kjøtt fra storfe og svin, fordi reinsdyrkjøtt har et lavt innhold av fett og et langt høyere innhold av vitaminer og mineraler. Helsefortrinnene med reinsdyrkjøtt henger sammen med at reinsdyr store deler av året er ute på milelange beiter, får mye fysisk aktivitet og spiser lav, lyng, urter og bær, som er proppfulle av antioksidanter. Det gir også gode kjøttprodukter! Prøv grillpølsene fra Rørosrein neste gang du skal grille pølser ute eller stek dem til middag og nyt dem med godt tilbehør.
Du kan også gjøre det enda enklere og likevel få den perfekte bålopplevelsen. Velg din favorittspekemat og prøv den sammen med en god kopp bålkaffe eller et glass forfriskende kald drikke. Røros Bryggeri brygger flere fordriskende typer alkoholfri øl og perlende drikke. Vi sier bare «ahhhh …» og lener oss godt tilbake i solveggen og nyter! Samene har i generasjoner tørket reinkjøtt for å ha tilgang til kjøtt hele året. Prøv gjerne noen tynne skiver tørket reinkjøtt dyppet i kaffen. Smaker også gørrgodt sammen med brødskiven eller lett stekt på bålet.
Rørosrein har flere forskjellige produkter av tørket rein som er en ren delikatesse ved bålet, tørket reinsdyrkjøtt, tørket reinsdyrhjerte og varmrøkt reinsdyrhjerte. Ypperlig å ha med på tur som næringsrik og god niste eller kose seg med ved bålpanna.
Har du fortsatt ikke fått nok av kos i solveggen? Da vil vi anbefale deg å prøve Rørosmeieriets oppskrift på en nydelig påskekake, en deilig konfektkake med påskegult fyll. Kaka er glutenfri, har verdens beste seige mandelbunn og en fyldig smørkrem balansert med litt bitterhet i sjokoladelaget på toppen. Hvis dere klarer å la være å spise opp hele, kan du glede deg over at den har lang holdbarhet og er praktisk å ha med seg. Skjær den i biter og ta den med deg på hytta eller på tur – enten du skal oppsøke hvite vidder eller nærmeste benk. Kaka kan også fryses, så du kan ta frem et passe stykke akkurat når du vil.
Å ta kaffen utendørs på en mild vårdag er en nytelse for kropp og sjel. Gjør kaffekosen ekstra koselig med vafler. Røros Vaffel er et nytt produkt fra Galåvolden Gård. Røra er klar til bruk og selges som fryst vare. Røros Vaffel er utviklet sammen med Dyrk Mølle og er ypperlig som matvaffel. Server dem med syltetøy og Rørosrømme, eller prøv dem ned ost og godt smør.
Heller du vaffelrøra over på en flaske, kan du enkelt steke den over bålet i et vaffeljern. Du får knasende sprø og smakfulle vafler, noe som garantert vil bli en hit ved bålpanna eller leirbålet. Vaffeljern til bålbruk er sett hos bl.a. Villmarka. Et lite ekstra tips: Du kan også lage helt nydelige toast i vaffeljernet. Vi anbefaler Rørosost med tørket reinsdyrkjøtt sammen med noen tynne skiver spekepølse og det brødet du liker best.
Peder Hiorts gate 2
7374 Røros
Telefon: +47 72 41 0000
Email: post@rorosinfo.com
Org.nr. 930 710 652
Mandag - Fredag: 10.00 - 16.00 (10.00 - 17.00)
Lørdag: 10.00 - 14.30 (10.00 - 16.00)
Søndag: Stengt (10.00 - 16.00)