Velkommen til reiseruteplanleggeren. Du kan bruke dette verktøyet til å lage din egen reise.
For å lage din egen reiserute, klikk Legg til reiseplanlegger for å legge til et produkt i reiseruten.
Du er her: Spise og drikke De beste spisestedene på Røros
Visste du at Røros har et bredt utvalg av restauranter og spisesteder? Fra uformelle restauranter som passer for hele familien til gourmetmat fra kokker med fartstid fra Michelin-restauranter.
Har du smakt på noen av regionens spesialiteter? Nydelig mørt reinsdyrkjøtt, surpøsje – som ikke er sur pølse i det hele tatt – eller rømmegrøt eller viltburger?
Blant mange ulike restauranter og spisesteder får du her noen gode kandidater å velge blant, samt at vi gir deg åpningstider også.
Bak Rørosrein står en sørsamefamilie som driver med reindrift i Rørosområdet. De foredler egne dyr på gården, og i den stemningsfulle restauranten Koia kan dere nyte et bedre måltid, der dere sitter på benker kledd med reinsdyrskinn rundt bålvarmen. Levende lys og parafinlamper sørger for den rette stemningen. Om sommeren serverer Koia en tre-retters sommermeny basert på samisk tradisjonsmat, reinsdyrfilet og bær som de sjøl har plukka.
Midt i Kjerkgata finner du gastropuben Skanckebua, et innholdsrikt spisested og bar med sjel og atmosfære. På dagtid serveres retter fra lunjsmenyen og på kveldstid er det en spenstig à la carte som gjelder. Her blir tradisjonelle matprodukter fra Rørosregionen trukket frem, og mikset med oppskrifter fra den portugisiske kjøkkensjefens mormor.
Du kan velge mellom tradisjonell pub-mat som løkringer, røkelaks og viltburger eller prøve en av husets spesialiteter, Escabeche, som er revet kylling blandet med sautert løk, paprika og gulrot, eller Hot Dawg Middag, en lekker kalvepølse fra Røroskjøtt. Les hele menyen her.
Vertshuset Røros har en genuin interesse for regional mat og matkultur. På dagtid serveres delikate smørbrød basert på lokale råvarer og småretter, på kvelden er det à la carte og tre-retters meny med det beste av lokalmat som gjelder. Spisestedet er inspirert av 1800-tallets borgerskapsstuer på Røros.
De unge driverne har fartstid på flere av Skandinavias Michelin-restauranter, og i den innbydende og stemningsfulle restauranten kan du velge mellom smakfulle retter med bl.a. lokalt reinsdyrkjøtt, andeconfit, sjømat og skalldyr fra Hitra og Frøya, samt ost og spekemat. Til dessert serveres gjerne friske bær eller lokale oster.
Menyen endres i takt med årstidene. Den tidligere gastropuben Berkel og Bar er innlemmet som en del av restauranten, og du er alltid velkommen innom for en kald forfriskning eller en tapastallerken med lokale skinker og pølser.
Kaffestuggu er Røros’ eldste spisested. Her sitter historien i veggene og skaper en unik og uformell atmosfære for gode måltid. Kaffestuggu er opptatt av å ivareta gruvesamfunnets kaféarv med gjestfrihet og service, og respekt og ydmykhet for gamle mattradisjoner. Her verdsettes kvalitet og tradisjon høyt.
På dagtid er det kafé med bakst av ulike slag, flotte, høye smørbrød og dagens middag. Etter kl.12 er det à la carte-servering og egen sommermeny. Her får du muligheten til å smake en av husets spesialiteter, surpøsje (pølse). På solfylte sommerdager er det fint å sitte ute og spise i det trivelige gårdsrommet.
Peder Hiorts gate 2
7374 Røros
Telefon: +47 72 41 0000
Email: post@rorosinfo.com
Org.nr. 930 710 652
Mandag - Fredag: 10.00 - 16.00 (10.00 - 17.00)
Lørdag: 10.00 - 14.30 (10.00 - 16.00)
Søndag: Stengt (10.00 - 16.00)