Om
Glopheim Kafé ble bygget i 1947 og påbygd i 1953. Det meste har vært uendret siden da. Dermed er dette Norges beste bevarte kafe fra 50- og 60 tallet. Eller som en svenske sa; «nee, ni kan seia det er Scandinaviens best bevarade, vi har inte nogåt slikt i Sverige».
På menyen står kaffe og ulike bakevarer. Ellers går det et stort antall gode gamle «patent-smørbrød» D.v.s. Karbonadesmørbrød (av elg) med løk og speilegg. Elghakk er festmat i Østerdalen, og dette får du også hver sommer hos oss. Kafeen har alle rettigheter, så god drikke kan også følge med.
Interiøret og en rekke gjenstander, du vil dra kjensel på, er selvfølgelig med på å gjøre dette til en helhetlig opplevelse, sammen med hyggelig og serviceinnstilt betjening.
Velkommen innom til en kaféopplevelse utenom det vanlige!
Litt historie om Glopheim kafé:
To familier bodde og arbeidet på Glopheim Kafe og Bakeri fra starten og fram til 2001. Først familien Østhagen som bygde stedet, og fra 1960 familien Dellerud. Dagens eierskap «Stiftelsen Glopheim» startet i 2001. Året etter ble driftsselskapet Glopheim Kafe DA etablert, og begge disse har i snart 25 år sørget for liv og røre i bygget. Vanlig kafedrift hver dag hele sommeren og lørdagsåpnet hele året. I tillegg har en rekke konserter, bussturister, veterankjøretøy, pubkvelder og lukkede selskaper fylt opp lokalene og skapt gode stunder i den særegne atmosfæren.
Bygget er fredet av Riksantikvaren og tildelt Olavsrosa i 2009