30jun
Av: Erik Høsøien Dato: juni 30, 2018 Kategori(er): Forside, Reisetips Comments: 0

Møt magien en sensommerkveld i Nordens mest spektakulære scenerom, Slegghaugan i verdenskulturminnet Røros.

Elden 2018

Elden er et norsk, historisk musikkteater som settes opp i spektakulære omgivelser midt i verdensarven Røros i perioden 25. juli – 4. august 2018.

Elden er et av de mektigste og mest publikumskjære utespillene vi har i Norge, og har de siste årene gått for fulle tribuner hver kveld. I 2015 ble det solgt nesten 12 000 billetter fordelt på 10 forestillinger.
Kombinasjonen med lokale og proffe utøvere gjør dette til en spektakulær forestilling som bør oppleves minst en gang i livet.

Skrevet av Arnfinn Strømmevold og Bertil Reithaug. Regi i 2018 Catrine Telle.

Elden
Elden
Elden
Handlingen

Elden tar oss med tilbake til 1718–1719 da 10 000 svenske soldater under ledelse av Carl Gustaf Armfeldt gikk mot Trondheim for å ta over Norge, etter ordre fra Karl XII. Under ledelse av General De la Barre ble hundretalls av soldatene sendt til Røros – hvor store deler av handlingen utspiller seg. Når Karl XII blir skutt, starter de svenske soldatenes tilbaketog til Sverige. Dødsmarsjen – hvor 3000 soldater frøs i hjel på vei over grensefjella mot Sverige – er en sentral del av musikkspillet Elden.

Billetter

Billetter kan du kjøpe på Røros Turistkontor på telefon 72 41 00 00 eller epost: post@rorosinfo.com for hjelp. Billetter kan også kjøpes på Ticketmaster.

Fem om krig

I anledning 300-årsjubileet vil Rørosmuseet og Elden gi publikum en mulighet til å lære om mer krig. Foredragene holdes i utstillingsavdelingen «Røros 1718» med Svein Eggans fotografier fra Elden og Stian Tranungs illustrasjoner om krigen på Røros.

Fredag 27. juli – “Krig og Armfeldt” med Frode Lindgjerdet.
Lørdag 28. juli – “Krig og Røros” med Geir Pollen.
Mandag 30. juli – “Krig og media” med Fredrik Græsvig.
Torsdag 2. august – “Krig og soldater” med Per Elvestuen.
Fredag 3. august – “Krig og sivilbefolkning” med Liv Tørres.

Les mer om fem om krig her.

Middagsservering

Hver dag under Elden serverer Rørosrein middag i koia fra kl 18.

De serverer middag med reinsdyrkjøtt fra egen produksjon og dessert basert på lokale råvarer. Koia ligger like ved spillplassen og vi har parkeringsmuligheter for våre gjester som skal se Elden.

Koia til Rørosrein