01des
Av: pikselpusher Dato: desember 01, 2016 Kategori(er): Nyheter, Reisetips Comments: 0

10.-14. februar 2017 kan du oppleve det 28. løpet som er et av verdens flotteste hundeløp med start og målgang i Røros sentrum, med muligheter for å følge løpet på forskjellige sjekkpunkter i Nord-Østerdalen.

600 KREVENDE KILOMETER
Fra nederst i Kjerkgata på Røros slippes hundespannene ut fra start. De passerer Bergstadens ikoniske kirke, bryter hardt til høyre i en actionfyllt sving, og krysser den historiske Malmplassen før de forsvinner over slegghaugene og ut i den spektakulære naturen som omgir verdensarvstedet.
Gjennom åtte kommuner, i to fylker går Femundløpsløypa. Løpet er av mange ansett som det tøffeste på grunn av det krevende landskapet. Det er likevel det løpet i verden som jevnt over tiltrekker flest deltakere. Her møtes eliten og bredden.

Nærmere 200 hundespann deltar hvert år i tre forskjellige klasser: 12 spanns klassen som kjører 600 km (F600), 8-spanns klassen som kjører 400 km (F400) og Femund Junior, for 14 – 18-åringer, som kjører 200 km med 6 hunder i spannet.

Samarbeidet mellom mennesker og hunder i konkurransen er helt spesiell og er magisk å oppleve på nært hold. Femundløpet oppleves som eksotisk og utrolig spennende. Mennesker og dyr kjemper mot naturkrefter i form av snø, kulde, uvær, snøstormer og total ”whiteouts” gjennom flere døgn nesten uten søvn. Fokuset er alltid: Hundene først.
Alle som følger løpet tar del i entusiasmen, folkefesten og den sterke følelsen av engasjement fra både deltagere, medhjelpere, frivillige og tilskuere.
600-700 frivillige er med å tilrettelegge for konkurransen. Vi ønsker deg gjerne med på laget.

Løpet 2017 har NM status.
I 2017 og 2018 samarbeider Femundløpet med Barnekreftforeningen. Barnekreftforeningens viktige arbeid blir synliggjort gjennom hele løpet med ulike arrangement.

For program og påmelding som frivillig, gå inn på www.femundlopet.no