20mar
Av: pikselpusher Dato: mars 20, 2013 Kategori(er): Nyheter, Reisetips Comments: 0

Den lave temperaturen og det karrige landskapet i regionen resulterer i lokale matvareprodukter rike på smak.

Gjennom arbeidet med bærekraftig reiseliv og med fokus på lokal mat og mathistorie, har man utarbeidet lokalmatsafarier og utdannet lokalmatguider.

Ledende region innen lokal mat

En formidabel jobb gjort av Rørosmat i samarbeid med turistindustrien og lokal matindustri, har resultert i at Rørosregionen har utmerket seg som en av de ledende regionene på lokalprodusert mat. Gjennom sitt arbeid med bærekraftig reiseliv og lokal mat har vi utarbeidet et lokalmatkurs som har som mål å utdanne lokalmatguider.

Lokalmatguider

Gjennom kurset om lokal mathistorie, råvarer og produkter, har Destinasjon Røros så langt utdannet 40 lokalmatguider. Økt bevisthet om lokale matvarer sikrer kvalitetsrike matopplevelser for både lokalbefolkning og tilreisende når de besøker en av regionens mange spisesteder.

Lokalmatsafari

Som et resultat av de utdannede lokalmatguidene, utviklet Destinasjon Røros lokalmatsafarier. Safariene startet opp sommeren 2011 med tre forskjellige ruter, hvor hver rute inneholdt tre stopp hos lokale matprodusenter og serveringssteder. Lokalmatsafariene var en suksess og antallet ruter og turer er nå utvidet.
Les mer om lokalmatsafari i Rørosregionen her.

Smaken av Røros

Det bare landskapet og klimaet i regionen gjør at råvarene vokser sakte og får en helt spesiell og ren smak. Sopp, bær, urter og grønnsaker høstes  fra den karrige jorda med hver sin unike smak. Den samme rene smaken finner man i kjøttet fra dyra som har beitet på grønne jorder og i lyngkledd skog, og i fisken som har levd sitt liv i klare, kalde fjellvann.

Overnatting

Det er mange muligheter for overnatting i regionen vår, både vandrerhjem, hoteller, camping og hytter/leiligheter.
Oversikt over overnatting finner du her