12apr
Av: Margit Wintervold Dato: april 12, 2018 Kategori(er): Nyheter Comments: 0

Rørosregionens aktiviteter er egnet for både store og små enten du ønsker fart og moro eller opplevelser i avslappende tempo.

Fjellet inviterer til fotturer både vår, sommer og høst. Det åpne vide fjellandskapet med tallrike vann, vassdrag og skogkledde daler innbyr til friluftsliv hele året. Et turvennlig terreng med mange veier gjør Rørosregionen godt egnet til sykkelturer for store og små. Her kan du velge strekning, varighet og turterreng blant utallige ferdselsveier og stier. Naturopplevelsene er mange!

MED SYKKEL PÅ RØROS – ET ELDORADO BÅDE FOR FAMILIER OG TERRENGSYKLISTER!

En av de fineste måtene å se Rørosregionen på i sommerhalvåret, er med sykkel. Landskapet, naturen og veiene egner seg meget bra for denne aktiviteten. De beskjedne stigningene som finnes gjør at fjellsyklingen her oppe kanskje er den lettest tilgjengelige i hele landet, og vil appellere også til barnefamilier og dem som ikke er i spesielt god form.
Et vakkert bølgende fjellandskap, et stort antall fine grusveier og kjerreveier og liten eller ingen biltrafikk, er andre faktorer som gjør området særlig attraktivt for syklister.
Det er muligheter for mange herlige dagsturer, for eksempel til nedlagte gruvesamfunn, langs elver, rundt innsjøer, til setervoller med servering og opp til utsiktspunkter. For den som leter etter det, finnes det også mye artig terrengsykling på fine kjerreveier.

Tre merkede løypeområder i fantastisk viddelandskap der kulturminnene kviskrer…

Sykling. Foto: Øyvind Wold
Holtålen kommune

VANDRING

Det åpne, vide fjellandskapet med sine lange vidder og snille fjelltopper innbyr til toppturer hele året. Fjellene i Rørosregionen og Nord-Østerdalen egner seg for bestigning uansett årstid: I mose- og lyngkledd drakt sommerstid, med flotte kontraster – snø og svakt grønne bar-rabber på våren, i fargerik høstdrakt eller med sine magnetiske hvite vidder vinterstid. Følelsen av å ha fjellet for seg selv, mens man skuer utover en natur tydelig formet av hardt vær og klima er en opplevelse man ikke kan være foruten! Tar du deg til toppen, venter en fantastisk 360 graders panoramautsikt over området. Ønsker du å dra på toppturer kan du lese mer om det her.

NATURPERLER I REGIONEN

Det er mange naturperler i Rørosregionen og fjellet inviterer til fotturer både vår, sommer og høst. Det åpne vide fjellandskapet med tallrike vann, vassdrag og skogkledde daler innbyr til friluftsliv hele året i et turvennlig terreng.
Ta turen til nasjonalparkene, og husk: i nasjonalparken er du naturens gjest. 

Tynset kirke og Tronfjell. Foto: Ingrid Eide
fiske i Rørosregionen med Fiskspot_foto_Bjørnar-Hansen

FISKE

Regionen er et eldorado for både sportsfiskere og amatørfiskere. Her er fiskemuligheter for enhver smak; fluefiske, laksefiske, fjelfiske for å nevne noe. Ønsker du fisketips i Rørosregionen så finner du dette hos Fishspot.

HESTEOPPLEVELSER

Opplev lune bjørkelier og røsslyngkledt fjell med stier og kjerreveier etter gruve- og seterdrifta fra hesteryggen eller ta turen med hest og kjerre gjennom sentrumsgatene. En flott tur som tar dere gjennom mer enn 300- år med historie.
Her finner du oversikt over hvem som tilbyr tur med hest:
Savalen Hestesenter
Røros Kjørelag
Rendalen Fjellridning

3 damer og hest
Til seters Vingelen. Foto CH_VisitNorway

SETEROPPLEVELSER

I store deler av regionen finnes det levende setergrender med muligheter for en idyllisk seterferie med rike naturopplevelser. Her kan du tilbringe dagene i rolig tempo og senke skuldrene.