15feb
Av: margit Dato: februar 15, 2018 Kategori(er): Nyheter Comments: 0

Det fins et mangfold av muligheter til å gå på bortover- og nedoverski. Med over 500 km langrennspor og to skisentre kan du velge mellom lange og korte turer i lett eller utfordrende terreng. Valget er ditt!

I bakken

Med sitt kalde og snørike klima kan Rørosregionen by på mange uforglemmelige pudderdager i løpet av en vinter. Ta med brett og ski, og besøk våre alpinanlegg i Ålen og på Hummelfjell. Ålen kan skilte med Norges tredje lengste skiheis og en helt ny og moderne terrengpark for de unge og vågale. På Hummelfjell i Os finner du også et skianlegg i sterk utvikling.

Ålen skisenter

Ålen skisenter

Ålen skisenter ligger 32 km nord for Røros og har et av Norges lengste skitrekk! Heisen er over 1700 meter og nedfartene er på over 2 km. Her er det varierte løyper for store og små, øvede og nybegynnere. Her finnes terrengpark for de som vil trikse, og egen barneskiheis for de minste. Holtålen kan også by på milevis med preparerte langrennsløyper, og et godt utgangspunkt er Ålen skisenter. I kafeteriaen Stentrøstuggu kan du få servert både varme og kalde retter. De har også leiligheter for utleie med til sammen 25 sengeplasser.

Røros alpinsenter Hummelfjell

Anlegget består av tre heiser, fem nedfarter, eget barneskitrekk med avgrenset område, terrengpark, rails og jumps, egen aketrasè for kjelker, skiutleie, kafè og varmestue. Lengste nedfart er 1300 meter og høydeforskjellen er 200 meter. Med utgangspunkt i Hummelfjell Skisenter har du mange muligheter til gode turer og treningsturer. Her finner du lysløype, treningsløyper (helårs) og vanlige løyper. Hytter og rom for utleie. Hummelfjell ligger bare 10 minuter med bil fra Røros.

I løypa

Skigåere i Ålen Foto Håvar Sørdal

Mil etter mil med langrennspor – et tilbud som kan tilfredsstille enhver, enten dere aspirerer mot seierspallen med medaljer og ”Ja vi elsker”, eller har krokfurua og pølsebålet som mål for turen. Naturen Rørosregionen og Nord-Østerdalen byr på snille fjell og flott utsikt mot fjerne blåner. På værharde dager gir lun furuskog og bjørkelier ly for de verste vindene og berger skisporet fra snødrevene.