19sep
Av: margit Dato: september 19, 2017 Kategori(er): Nyheter, Reisetips Comments: 0

Det er få steder i Norge som har like mye særpreg som verdensarven Røros.

Her er det gamle trehus i smale gater, koselige spisesteder, kanefart, spa og shopping. Hva mer kan du ønske deg for en romantisk ‘get-away’?

Romantiske aktiviteter

Vinteren på Røros er den perfekte destinasjonen for en romantisk weekend. Tenk deg at dere sitter tett sammen under en varm skinnfell på kanefart gjennom gatene. Det snør lett og vintermørket har begynt å nærme seg. Det er blåtime, og lyset skaper en magisk stemning rundt dere. Det klinger lett i dombjellene og ferden går videre fra sentrum til slagghaugene, som gir en smakebit av naturen rundt. Tilbake i sentrum venter en varm kopp med kakao foran peisen. Det er det vi kaller en drømmedag i vinterparadis.

Ønsker du å oppleve aktiviteter i natur og hvite fjell vil vi anbefale å prøve hundekjøring og et mangfold av skiløyper som befinner seg rundt sentrumsområdet. Røros Turistkontor har også utleie av spark så lenge det er snø.

En ultimat kveld for avslapning er å besøke Røros Bad og Velvære som kan tilby forfriskende behandlinger og et glass sprudlende ute ved det oppvarmede bassenget.

Røros er rik på historie og Rørosmuseet arrangerer en guidet Bergstadvandring rundt om i sentrumsgatene. Det er også mulig å besøke Olavsgruva og se det majestetiske arbeidet som er grunnlaget for Røros.

Vauldalen Fjellhotell arrangerer tur med hest og slede over Rørosvidda 1.-4. mars og 8.-11. mars. Bli med på en historisk handelsreise som svært få får oppleve.

Klikk her for flere aktiviteter.

Kanefart på Røros_foto_Thomas Rasmus Skaug
Kanefart på Røros
ski1_Roar_Ohlander
Skitur i vinterparadis
Spark i Røros sentrum. Foto: Tom Gustavsen
Spark i Røros sentrum
hundekj_ArneTønsetforAlaskanHuskyTours
Hundekjøring på vidda

Romantisk mat

Røros er Norges lokalmathovedstad og regionen rundt har utmerket seg innen feltet i flere år. Her finner du kortreist mat og drikke som øl, kjøtt, meieriprodukter, fisk og mye mer. Dette er noe spisestedene tar nytte av.

Vertshuset Røros har måltider bygget av stoltheten til regional mat og matkultur. Snakk med servitørene og de hjelper dere med øl- og vinpakker som gjør måltidet komplett. Gastropuben Berkel og Bar ligger vegg i vegg med Vertshuset Restaurant og byr på nær og fjern spekemat og masse ulike sorter øl.

Skanckebua er en spennende miks av hva som kan minne på en koselig britisk pub og en hyllest til historien som lever i veggene til lokalet.

Kaffestuggu er Røros’ eldste spisested og historien sitter i veggene og skaper en unik og uformell atmosfære for de gode møtene mellom mennesker.

Peder Hiort Mathus byr på intim atmosfære med flotte lokaler innredet med gamle gjenstander og fotografier fra Røroshistorien og gruvesamfunnet.

Trollkroa ligger sentralt til i Os sentrum og byr på et stor utvalg retter i en trivelig atmosfære. Her er det tømmervegger, levende lys og trivelig betjening.

Klikk her for flere spisesteder.

Om du ønsker å lage en romantisk middag selv, kan du handle lokal mat og drikke hos Søberg Gård i Alvdal og hos Coop Mega på Røros for å nevne noen.

Vertshuset, Foto: Tom Gustavsen
Romantisk middag på Vertshuset
Reinsdyrkjøtt hos Peder Hiort Mathus
Reinsdyrkjøtt hos Peder Hiort Mathus
Bergstadvandring og Ølsmaking_Foto_Marius_Rua
Lokalt øl til maten
Foto: Johnny Mazzilli
Lokalmat fra Rørostraktene

Romantisk overnatting

Det er mange muligheter for overnatting i regionen vår.

Erzscheidergården er et personlig og særegent hotell hvor alle rommene er ulike og og reflekterer historie. Frokost er nærmest verdensberømt på Røros med sine nystekte brød og vafler og tradisjonspålegg.

Solheim Pensjonat er et nostalgisk pensjonat fra 1939 med en hjemmekoselig atmosfære. Frokosten består av hjemmelagd brød og marmelader, økologiske og lokale råvarer.

Røros Hotell er regionens største hotell med tilgang på et eget bad og velvære og restauranter. Spis en bedre frokost og kos deg foran peisen i lobbyen.

Bergstadens Hotell er et tradisjonsrikt hotell og ligger midt i Røros sentrum. Spis en bedre frokost som består av lokal mat og drikke før dere tar turen til de historiske gatene som ligger rett utenfor hotellet.

Idrettsparken Hotell har en atmosfære som preges av ro og stillhet. Det er lite og intimt, og hver enkelt gjest blir ekstra godt tatt hånd om.

Fjällnäs er Sveriges eldste fjellhotell og ligger en kjøretur på 45 minutter øst for Røros. Her finner du et eksklusivt fristed der man kan oppleve naturens stadige vekslinger.

Taverna Alvdal ligger en kort kjøretur til Røros. Se lyset over Tronfjell, føl roen ved Glomma, der elva sakte smyger seg gjennom landskapet, akkurat der Østerdalen åpner seg opp og gir deg følelsen av frisk luft og frihet.

Klikk her for flere overnattingssteder.

Erzscheidergården
Frokost på Erzscheidergården
Romantisk vinter på Fjällnäs
Romantisk vinter på Fjällnäs
Solheim Pensjonat
Nostalgiske Solheim Pensjonat
Bergstadens Hotell
Bergstadens Hotell