Velkommen til reiseruteplanleggeren. Du kan bruke dette verktøyet til å lage din egen reise.
For å lage din egen reiserute, klikk Legg til reiseplanlegger for å legge til et produkt i reiseruten.
I påska kan du oppleve reinsdyra på nært hold, lære litt om det sørsamiske området og om sørsamisk kultur. Du kan også være med inn til reinsdyra og mate dem.
Rørosrein har en koselig bålplass inne i inngjerdinga til dyra, der dere får servert bålkaffe eller varm saft og en smaksprøve på deres egne produkter. Dere kan også kose dere sammen rundt bålet og grille pølser mens dere får høre om reinsdyra og sørsamisk kultur.
Rørosrein har en liten reinflokk på ca. 10–12 kjørerein. Noen av dem brukes til å trekke slede med, og dere kan få bli med på turen. Så fremt det er gode snøforhold, kan dere bli med på sledetur bak reinsdyra på gården hos Rørosrein på Tørresdalen ca. 15 minutter i bil fra Røros.
Reinsdyra som brukes til sledeturer lever fritt i fjellet sammen med resten av flokken om sommeren og høsten. Når snøen kommer, blir de hentet hjem til gården og trent opp til å bli kjørerein.
I påska kan du oppleve reinsdyra hos Rørosrein lørdag 1. april, mandag 3. april, tirsdag 4. april og onsdag 5. april mellom klokka 12.00 og 14.00
OBS! DETTE MÅ FORHÅNDSBESTILLES
Priser: voksen: 300, barn 150,- (5-15 år)
Tillegg for kjøring kr 200,- pr pers
Du kan bestille opplevelser med reinsdyr her.
Onsdag 5. april blir det tradisjonen tro afterski ved Koia hos Rørosrein. Don´t Panic spiller kjente 80-talls låter som passer perfekt for allsang. Her blir det med andre ord høy trivsel, god stemning og matservering. Snøbar dersom været tillater det. Du kan kjøpe billetter her.
Koia til Rørosrein er bygd etter gammel samisk tradisjon, slik samene i skogsområdene bygde sine koier. Den er bygd i åttekant, og laftet i tømmer. Åttekanten symboliserer de «åtte årstidenes folk». Samefolket har alltid hatt og har fortsatt åtte årstider. Det får du høre mer om når du besøker dem.
I Koia ønskes du velkommen av vertskapet og slår deg ned på varme reinskinn rundt ildstedet der svartkjelen henger klar. Med levende lys og en lun atmosfære får du servert den beste maten fra Rørosvidda med god drikke til.
I påska serverer Koia en to-retters middag. Her får du servert helstekt reinsdyrlår som transjeres i koia, ytrefilet med ovnsbakte rotgrønnsaker, fløtebakte poteter og rødvinssjy. Karamellpudding på mjølk fra Rørosmeieriet med salt karamellsaus og bær.
Middag i Koia koster 750,- og er opplevelse du seint vil glemme. Du kan booke bor her.
Gårdsutsalget til Rørosrein er åpent hver lørdag hele året mellom klokka 10.00 og 14.00. I påska er det ekstra åpningstid lørdag 1. april, mandag 3. april til onsdag 5. april fra klokka 10.00 til 16.00.
Har du lyst på reinkjøtt hjem til påske? Bestill Rørosreins påskekasse eller sjekk ut alt det gode de alltid har i nettbutikken sin.
Peder Hiorts gate 2
7374 Røros
Telefon: +47 72 41 0000
Email: post@rorosinfo.com
Mandag - Fredag: 10.00 - 16.00 (10.00 - 17.00)
Lørdag: 10.00 - 14.30 (10.00 - 16.00)
Søndag: Stengt (10.00 - 16.00)
© Visit Røros og Østerdalen 2024. Copyright