25jun
Av: margit Dato: juni 25, 2019 Kategori(er): Forside, Nyheter Comments: 0

Rørosregionen er ledende innen lokalmat og har blitt døpt til landets lokalmathovedstad. Bli bedre kjent med de lokale mattradisjonene eller ta turen til seters for en avslappende og nostalgisk matopplevelse.

Lokalmatsafari

Vi har satt sammen unike opplevelser hvor du kan besøke produsenter, høre om tradisjonene bak produktene og ikke minst smake på all den deilige maten.

Lokalmatsafari i Bergstaden
Det bare landskapet og klimaet i rørostraktene, har gitt oss råvarer som vokser sakte og har en helt spesiell og ren smak.  Dette har ført til en rekk særegne produkt som finnes under felles paraply Rørosmat i fra Rørostraktene. Nettopp disse produktene vil skape en rød tråd gjennom safarien.

Lokalmatsafari – Aursunden rundt
Området rundt Aursunden preges av vennlige, åpne fjell hvor reinen trives, store skoger der elgen holder til og glitrende blå innsjøer hvor ørreten vaker i lyse sommerkvelder. Bli med på en spennende bussreise i lokal mathistorie for å oppleve den genuine smaken av Rørostraktene. Kun gruppebestilling.

Lokalmatsafari – Bonden, bryggeren og reinsdyret
En opplevelsesrik reise for hele familien. Vi besøker dyrene hos bonden og spiser is, smaker på brusen hos bryggeren og opplever samisk kultur via aktiviteter og smaksprøver. Kun gruppebestilling.

Les mer om lokalmatsafari her.

Lokalmatsafari. Foto: Frontal Media
Til seters for å gjøre seg fet

Elgsjømoen seter
Elgsjømoen seter ligger idyllisk til ved Elgsjøen i Hessdalen. Setra har aktiv drift med mjølkeproduksjon og serverer tradisjonell setermat.
Les mer om Elgsjømoen seter.

Ljøsnavollen seter
Ljøsnåvollen er ei gammel seter fra slutten av 1600-tallet, som fremdeles drives på den gamle måten med husdyr. Ljøsnåvollen selger tradisjonskost som spekemat, rømmegrøt, skjørost og rømme, du kan overnatte i enkle hytter uten innlagt vann eller strøm.
Les mer om Ljøsnavollen seter.

Gjetbergsvollen
Gjetbergsvollen er en familiedrevet restaurant som ligger midt på Rørosvidda. Gjetbergets matbord er en bugnende buffet bestående av mange forskjellige hovedretter, desserter, kaffe og kaker.
Les mer om Gjerbergsvollen.

Ljøsnavollen seter