15feb
Av: margit Dato: februar 15, 2018 Kategori(er): Nyheter Comments: 0

Destinasjon Røros byr på forfriskende påskeopplevelser tilpasset store og små. Her kan dere flytte fokus fra en hektisk hverdag til saktegående familietid tett på hverandre og opplevelsene.

1. HUNDEKJØRING

Ta med familien på eventyr i villmarka! Lev deg inn i rollen som modig eventyrer mens du fyker over vidda bak hundesleden. Forbered dere på en fantastisk opplevelse i et magisk vinterlandskap med hunder som gjør det de elsker å gjøre. Det finnes turer for alle, uansett ambisjonsnivå.

Les mer om hundekjøring her.

2. LANGRENN – JEG SNØRER MIN SEKK OG SPENNER MINE SKI

Mil etter mil med langrennspor – et tilbud som kan tilfredsstille enhver, enten dere aspirerer mot seierspallen med medaljer og ”Ja vi elsker”, eller har krokfurua og pølsebålet som mål for turen. Rørosregionen og Nord-Østerdalen byr på snille fjell og flott utsikt mot fjerne blåner. På værharde dager gir lun furuskog og bjørkelier ly for de verste vindene og berger skisporet fra snødrevene. Rørosregionen har over 50 mil med oppkjørte skiløyper.

Les mer om langrennsløyper og åpne skihytter i hele regionen.

Ludvig_og_Flåklypatoppen

3. AUKRUSTSENTERET – PÅ BESØK HOS SOLAN OG LUDVIK

På Aukrustsenteret kan hele familien kose seg i mange timer med et utall finurlige aktiviteter og installasjoner. Prøv deg som journalist i Flåklypa Tidende, besøk Reodor Felgens verksted, ta en titt på dassverkstedet, Il Tempo Gigante, sjokolademaskina eller besøk huset til nabonissen. Ingen vokser fra Kjell Aukrust – han er fortsatt til glede for ”barn” i alle aldre.

Les mer om Aukrustsenteret her.

Olavsgruva

4. OLAVSGRUVA – PÅ EVENTYR I UNDERJORDISKE GANGER

Bli med på en guidet vandring gjennom 300 års bergverkshistorie! Turen går 50 m under bakken og 500 m innover i fjellet, inn i Nyberget gruve fra 1600-tallet og Olavsgruva fra 1900-tallet. En stemningsfull og spennende opplevelse for både store og små.

Les mer om Olavsgruva her.

Ålen skisenter

5. ALPIN – SOL, FJELL OG PUDDER

Med sitt kalde og snørike klima kan Rørosregionen by på mange uforglemmelige pudderdager i løpet av en vinter. Ta med brett og ski, og besøk våre alpinanlegg i Ålen og på Hummelfjell. Ålen kan skilte med Norges tredje lengste skiheis og en helt ny og moderne terrengpark for de unge og vågale. På Hummelfjell i Os finner du også et skianlegg i sterk utvikling.

Les mer om alpinbakkene her.