10feb
Av: margit Dato: februar 10, 2019 Kategori(er): Nyheter Comments: 0

Det fins et mangfold av muligheter til å gå på bortover- og nedoverski. Med over 500 km langrennspor og to skisentre kan du velge mellom lange og korte turer i lett eller utfordrende terreng. Valget er ditt!

I bakken

Med sitt kalde og snørike klima kan Rørosregionen by på mange uforglemmelige pudderdager i løpet av en vinter. Ta med brett og ski, og besøk vårt alpinanlegg i Ålen. Ålen kan skilte med Norges tredje lengste skiheis og en helt ny og moderne terrengpark for de unge og vågale. Rett på andre siden av grensen til Sverige finner du et eldorado av skibakker du kan leke deg i.

Ålen skisenter
Ålen skisenter foto Håvar Sørdal

Ålen skisenter

Ålen skisenter ligger 32 km nord for Røros og har et av Norges lengste skitrekk! Heisen er over 1700 meter og nedfartene er på over 2 km. Her er det varierte løyper for store og små, øvede og nybegynnere. Her finnes terrengpark for de som vil trikse, og egen barneskiheis for de minste. Holtålen kan også by på milevis med preparerte langrennsløyper, og et godt utgangspunkt er Ålen skisenter. I kafeteriaen Stentrøstuggu kan du få servert både varme og kalde retter. De har også leiligheter for utleie med til sammen 25 sengeplasser.

I løypa

Skigåere i Ålen Foto Håvar Sørdal

Mil etter mil med langrennspor – et tilbud som kan tilfredsstille enhver, enten dere aspirerer mot seierspallen med medaljer og ”Ja vi elsker”, eller har krokfurua og pølsebålet som mål for turen. Naturen Rørosregionen og Nord-Østerdalen byr på snille fjell og flott utsikt mot fjerne blåner. På værharde dager gir lun furuskog og bjørkelier ly for de verste vindene og berger skisporet fra snødrevene.

Dette kan også være interessant for deg: