14mai
Av: margit Dato: mai 14, 2020 Kategori(er): Nyheter Comments: 0

17. mai blir ikke helt som planlagt i år, og vi har satt sammen fem forslag til hvordan du kan feire dagen på en litt annerledes måte.

1. Ta fjellskiene fatt og gå på toppen av Hummelfjellet. Du kan gå opp Verjåfaret eller ta snarveien og kjøre opp på toppen av Røros Fjellby og gå derfra, eller du kan velge å kjøre til Hodalen og bestige det høyeste punktet, Nemlig Gråhøgda, fra en litt snillere side.
2. Feir hjemme. Heis flagget. Se på live-streamen til Røros kommune fra 11.30 til 13. Klokka 13 går du ut på balkongen, trappa, verandaen eller gata og synger “Ja, vi elsker” sammen med resten av Norge. Vi kan være alene sammen og ha fellesskapssfølelse selv om vi feirer hver for oss.
3. Dette er en god anledning til å virkelig velge en helt annen 17.mai. Ta en biltur gjennom Rørosregionen og stopp hos Søberg Gård hvor de har drive-in iskiosk.
4. Feir ute i marka. Ta med deg hengekøya eller teltet og dra ut den 16. mai. Slå det opp i Alvdal Vestfjell, rundt Atnaelva, eller langs Glomma på strekket fra Tynset til Tolga, eller velg den idylliske plassen ved Langtjønna på Os, eller i Synnervika ved Femunden. Å våkne til lyder av elv og vann gir en større forståelse for ordet stillhet. Og dette kan jo være den store kontrasten til alle andre 17. mai-dager som kommer og går, som er spekket med lyden av jubel og rop.
5. Dra til Hessdalen og se etter UFO…