21des
Av: Mali Finborud Dato: desember 21, 2021 Kategori(er): Forside, Nyheter Comments: 0

Vinteren i Rørosregionen møter deg åpen og blid, full av muligheter og med blanke ark som du kan fylle med hva du vil.

I Rørosregionen har vi vinter – ordentlig vinter – med puddersnø, oppkjørte løyper og muligheter for å boltre deg med alle de vinteraktivitetene du kan drømme om. Enten du vil vandre inn på vidda med pulk eller ta med din kjære på et romantisk vintereventyr. I Rørosregionen har vi kalde vinterdager, godt med plass og vi tar varmt imot deg. Velkommen!

1 – Fordi det er grenseløst vakkert her

Vi vet vi er inhabile, men bare la oss få si det først som sist: Det finnes ingen vakrere steder enn Rørosregionen når sola står opp en morgen i januar eller februar. Den stabile, jevne kulda som gjør at vi har snøgaranti hele vinteren, gjør også noe helt spesielt med lyset. Har du først stått ute i skiløypa eller på vidda og sett sola stå opp en kald vinterdag, da glemmer du det aldri. Med et fargespekter i rosa pastell og gull over glitrende blåhvit snø i urørt natur. Fjellbjørk dekket med det fineste lag med skinnende rimfrost og iskrystaller, og mellom frosne stammer ser du spor etter haren som har vært ute natten før. Midt i dette vintereventyret kan du stå og bare ta inn den spektakulære forestillingen helt for deg selv.

2 – For alle som elsker ski- og vinteraktiviteter 

Rørosregionen er et eldorado for deg som elsker å legge ut i godt oppkjørte løper. Med et løypenett på over 50 mil gjennom fjellskog og urørt natur har vi flust med plass, og du finner muligheter overalt. Terrenget er variert, åpent og lett tilgjengelig samme hvor du befinner deg. Gå inn på skisporet.no og finn din perfekte løype!

Og hvis du er av typen som foretrekker å tråkke din egen løype over vidda fremfor å følge trikkesporene, har vi to nasjonalparker du kan utfolde deg i. Eventyrerne kan dra pulken langt inn i Femundsmarka og besøkte de mange åpne buene der eller dra til Vingelen og utforske Forollhogna nasjonalpark derfra.

Du finner våre beste skitips her.

3 – Fordi du kan kjøre hundespann

Har du drømt om å stå bak et hundespann og kjenne den friske vinterlufta mot ansiktet mens ivrige hunder legger på sprang over vidda? Kennel Dølanvollen tar dere med på hundekjøring med slede. De holder til bare 10 minutters kjøring nord for Røros sentrum. Her får du en helhetlig opplevelse der du kommer tett på både hunder og natur. Er du over 14, kan du kjøre din egen hundeslede. Barn sitter på i sleden. Og hvis du vil, få du naturligvis være med og gjøre klar hundene før dere kjører ut fra kennelen.

Først kjører dere i lett skogsterreng før det går opp over tregrensa. Der har du natur rundt deg så langt øyet kan se og her inne på fjellet tar dere en times pause med bål, kaffe, mat og drikke.

Når temperaturen kryper ned under -20, kjører de ikke turer.

4 – Fordi du kan ri hest ute om vinteren

Kan du tenke deg å oppleve et vinterkledd fjellandskap fra ryggen av en trygg og god hest? Savalen Hestesenter på Tynset tilbyr rideturer hele året. Her kan du oppleve kanefart med norske hesteraser og gammelt utstyr, og grilling rundt bålet etter endt kjøretur. Eier av hestesenteret, Jan Klemmetvold, forteller historier og setter en kulturhistorisk ramme rundt det hele. Hver formiddag kan du være med på ridetur. Her kan du velge korte eller lange turer etter ønske. De har 14 rolige hester, så hele storfamilien kan få hver sin hest. Det er duket for en naturopplevelse av de sjeldne når du sitter på hesteryggen og både får være til fjells og ri langs vakre Savalsjøen.

Røros Kjørelag

5 – Fordi vinter er romantisk

Januar er årets rolige måned og oppstarten på året. Februar, da er vi i gang, og det er et perfekt tidspunkt å overraske din kjære med en romantisk kjærestetur til vintereventyret.

Savalen Hestesenter og Røros kjørelag tar dere gjerne med på stemningsfull kanefart. Få opplevelser er mer romantiske enn en tur med kanefart. Dere sitter tett sammen under skinnfellen og koser dere, mens faklene lyser opp sleden og hestene går gjennom de snødekt landskap eller smale gater med gamle tømmerhus.

Og dere må ikke gå glipp av muligheten til å prøve en god, gammeldags spark! I Rørosregionen er sparken det foretrukne fremkomstmiddelet om vinteren, derfor er det ikke uten grunn at du finner verdens største spark på Tynset.

Dere kan naturligvis leie en spark og ta meiene fatt rundt i den fargerike trehusbebyggelsen i Røros bergstad. Her er spark like vanlig om vinteren som sykkel er om sommeren. Sparkene står parkert utenfor kafeer og butikker, og de blir brukt av både gamle og unge. Sparken leier du på Turistkontoret.

Overalt hvor dere ferdes i Rørosregionen, finner dere sjarmerende hus, butikker, gallerier og spisesteder – så her er det bare å velge og vrake i hvor dere vil tilbringe en romantisk kveld sammen.