01sep
Av: margit Dato: september 01, 2020 Kategori(er): Forside, Nyheter Comments: 0

Har du ekstra fokus på å reise grønt og ha miljøvennlige opplevelser i høst?

Vi har flere reisemål i Norge som tar ekstra godt vare på miljøet, omgivelsene og stedets særegne kultur. Destinasjon Røros er ett av dem. Vi vil ta vare på både deg og miljøet om du besøker oss! Her kan du også gjennomføre grønne aktiviteter.

Lokalmatsafari. Foto: Frontal Media

1. Spis kortreist og lokal mat

Det blir ikke mer miljøvennlig enn dette! Vi sparer verden for lang transport, maten du spiser er dyrket i området, har vokst langsomt og hatt godt tid på å utvikle en rik smak.

2. Gå turer

Bruk egne krefter og besøk Rørosregionens nydelige turmål. Vi anbefaler turen til Nonsvola i Vingelen – en godt bevart «hemmelighet» som gir en majestetisk utsikt -, eller du kan dra på oppdagelsesferd til Røstvangen gruver og se ruinene etter et samfunn fra storhetstiden til Røros Kobberverk.

3. Ri

Vil du heller bruke hestekrefter i fjellet? Da kan vi slå et grønt slag for fjellridning.

På hesteryggen kan du oppleve fjellet i rolig eller raskt tempo, og du får vakre høstfarger og fantastisk utsikt fra fjelltoppene med på kjøpet. Savalen Hestesenter sørger for minnerike opplevelser fra høstfjellet, enten du er en erfaren rytter eller nybegynner.

4. Sykle i verdensarven

Liker du mer fart og spenning? Eller foretrekker du sykling i rolige omgivelser i ditt eget tempo? I Rørosregionen har vi et nettverk av stier du kan sykle oppå fjellet, eller i skogen.

For deg som ønsker en lengre tur, over flere dager, er seterveien fra Røros til Alvdal en utmerket måte å oppleve naturen i Rørosregionen på.

Overnatting

5. Bo lokalt og bærekraftig

Som bærekraftig reisemål er det vår oppgave å legge til rette for at miljøavtrykket ditt blir så lite som mulig. Vi har ansvar for både de som bor i lokalsamfunnet og for dere som besøker oss. Ved å bo hos oss støtter du både lokalsamfunn og kulturarv. Enten du ønsker å bo på et vandrerhjem, pensjonat, hotell, hytte eller campingplass – Rørosregionen har et utall muligheter.

Dersom du velger å reise til et bærekraftig reisemål, bidrar du til å ta vare på vår historiske og kulturelle arv samtidig som du støtter opp om lokalsamfunn, tradisjoner, natur og miljø. Du ønskes varmt velkommen av stedets vertskap, som også gjerne serverer deg lokal mat som er høstet, produsert og tilberedt i nærområdet.
Merket betyr imidlertid ikke at et reisemål er 100 prosent bærekraftig på alle områder, men at de er i en langsiktig prosess. Reisemålene evalueres hvert tredje år.