24jul
Av: margit Dato: juli 24, 2019 Kategori(er): Nyheter Comments: 0

Har du tenkt deg til Røros for å se et av Norges største utendørs musikkteater? Elden tar oss med tilbake til den store nordiske krigen i 1718/1719. 

Vi har satt sammen en oversikt over fem opplevelser du kan kombinere med Elden-besøket.

Billetter til Elden kan du kjøpe ved å ringe oss på telefon 72 41 00 00 eller bestille på hoopla.

Olsok i Tolga.brukes kun til web.foto Thorbjørn Liell
Finn verden på ferden

Olsok i Tolga er en kulturfestival som fyller hele Tolga kommune med aktiviteter, underholdning, god mat og mye mer.
Olsokuka er et lokalt drevet arrangement der du kan oppleve alt fra kulturhistoriske vandringer, konserter, revy og veteranbilløp til galleriutstillinger, ungdomstreff og fotballskole.

Se hele programmet her.

Spis en bedre middag i koia til Rørosrein

Hver dag under Elden serverer Rørosrein koldtbord i koia fra kl. 18:00. De serverer retter basert på reinsdyr kjøtt fra egen produksjon og desserter basert på lokale råvarer.Koia er like ved spel-plassen og har parkeringsmuligheter for gjester som skal se Elden.

Bestill bord her. 

Røros Handelstand
Souvernirer som varer

Satte du et tak over Røros, fikk du verdens vakreste shoppingsenter. Røros er et handelsmekka, og her finner du et helt utrolig utvalg av små og store butikker innenfor nær sagt alle bransjer. Butikker som kjennetegnes av den samme kreativitet og stolthet som preger så mye av aktiviteten i Bergstaden. En vandring i sentrum fører deg til mange små og større butikker samt et kjøpesenter.

Les mer om handel.

Rørosmuseet Smelthytta
Bli bedre kjent med historien til kobberverket

Under den store nordiske krigen inntok karolinerne bergstaden Røros for å sikre seg de store verdiene som lå i kobberet.

Rørosmuseet tilbyr flere opplevelser som forteller om kobberverket og hvordan det har formet regionen vår. Bergstadvandring tar deg med å en guidet tur gjennom sentrumsgatene på Røros der du kan lære mer om hvordan byrommet var før i tiden. En omvisning i Olavsgruva er en vandring gjennom 300 års bergverkshistorie. I den gamle Smelthytta på Malmplassen i Røros sentrum kan du lære mer om Røroshistorien.

Røros Bad & Velvære. Foto: Tom Gustavsen
Bad & velvære

Med 700 kvadratmeter er Røros Bad & Velvære et romslig sted for underholdning til store og små. Anlegget består av et stort svømmebasseng, flere boblebad, badstuer, utendørs basseng og en egen avdeling for barn med gruvegang og klatrevegg.