21jul
Av: Margit Wintervold Dato: juli 21, 2021 Kategori(er): Nyheter Comments: 0

Har du tenkt deg til Røros for å se et av Norges største utendørs musikkteater? Elden tar oss med tilbake til den store nordiske krigen i 1718/1719. 

Vi har satt sammen en oversikt over fem opplevelser du kan kombinere med Elden-besøket.

Billetter til Elden kan du kjøpe ved å ringe oss på telefon 72 41 00 00 eller bestille på hoopla.

Olsok i Tolga.brukes kun til web.foto Thorbjørn Liell
Finn verden på ferden

Olsok i Tolga er en kulturfestival som fyller hele Tolga kommune med aktiviteter, underholdning, god mat og mye mer.
Olsokuka er et lokalt drevet arrangement der du kan oppleve alt fra kulturhistoriske vandringer, konserter, revy og veteranbilløp til galleriutstillinger, ungdomstreff og fotballskole.

Se hele programmet her.

Spis en bedre middag før forestillingen

Hver onsdag til lørdag under Elden serverer Rørosrein en tre-retters sommermeny kl. 18.00 og kl. 20.30. De serverer retter basert på reinsdyrkjøtt fra egen produksjon, og desserter basert på lokale råvarer som blåbær, multer og rabarbra. Koia er like ved spel-plassen og har parkeringsmuligheter for gjester som skal se Elden.

Bestill bord her. 

Grillhuset Røros er åpent fra tirsdag til og med lørdag og serverer en fast tre-retters middag fra kl. 17.00 til 23.00. Du kan velge mellom kjøtt, fisk og vegetarisk mat. Grillhuset satser på lokale råvarer fra regionen og serverer det som til enhver tid finnes av ferske råvarer. De er spesielt kjent for kulegrillen som gir kjøttet en fantastisk smak og en sprø skorpe.

Bestill bord her. 

Røros Handelstand
Souvernirer som varer

Satte du et tak over Røros, fikk du verdens vakreste shoppingsenter. Røros er et handelsmekka, og her finner du et helt utrolig utvalg av små og store butikker innenfor nær sagt alle bransjer. Butikker som kjennetegnes av den samme kreativitet og stolthet som preger så mye av aktiviteten i Bergstaden. En vandring i sentrum fører deg til mange små og større butikker samt et kjøpesenter.

Les mer om handel.

Rørosmuseet Smelthytta
Bli bedre kjent med historien til kobberverket

Under den store nordiske krigen inntok karolinerne bergstaden Røros for å sikre seg de store verdiene som lå i kobberet.

Rørosmuseet tilbyr flere opplevelser som forteller om kobberverket og hvordan det har formet regionen vår. Bergstadvandring tar deg med å en guidet tur gjennom sentrumsgatene på Røros der du kan lære mer om hvordan byrommet var før i tiden. En omvisning i Olavsgruva er en vandring gjennom 300 års bergverkshistorie. I den gamle Smelthytta på Malmplassen i Røros sentrum kan du lære mer om Røroshistorien.

En smak av fjellet ombord på Femund II

Bli med på minicruise på Norges nest største naturlige innsjø med Femund II. Båten legger ut fra kai i Synnervika hver morgen kl. 09.00 og tar dere med gjennom Femundsmarkas trolske urskog. Ombord kan du nyte Femundplanke, en smaksrik rett med lokalt preg.

Kjøp billetter her.