14sep
Av: Margit Wintervold Dato: september 14, 2021 Kategori(er): Forside, Reisetips Comments: 0

Enten du skal på ferie, på hytta eller bor i Rørosregionen – høstferien står snart for tur og vi har ni herlige høstopplevelser å anbefale. Du kan nyte kunst, naturen, ha lun innekos eller aktive uteopplevelser. Eller kanskje du rekker alt om du tar hele høstferien hos oss?

1. Turer i høstfjellet

Sykkeltur til Christianus Sextus. Foto: Frontal Media

Å gå på tur i høstfjellet er noe av det fineste du kan gjøre. Naturens fargespill er overveldende, lufta er klar og sola er fortsatt på vår side. Det er duket for noen herlige opplevelser i fjellet. Enten du vil gå til fots, sykle, ri eller fiske – tipsene får du her.

2. Handel i høst

Høstnyhetene er her, og de små og fargerike butikkene er spekket med nye klær, sko, vesker, håndverk og brukskunst. Her finner du unike varer til garderoben og hjemmet.

3. Høst-ro i sjela

Høst

Det er ingenting som gir mer tid til ettertanke enn å vandre langs pilegrimsledene. I Rørosregionen har du flere valgmuligheter og du kan gå en dag eller flere – det er opp til deg. Hvis det er mer egentid og egenpleie du er på jakt etter, så har vi mange fine tips der også.

4. Høsttur for hele familien til Røros

Kalsa_Gårdsbakeri_familie gjester i sommerstuggu_foto_TomGustavsen

Dra til Røros i høstferien og skap minner som hele familien kan nyte godt av i lang tid etterpå. Etter en aktiv dag ute på vandring, på sykkel eller med hunder, så er det lite som slår et deilig oppvarmet bad etterpå.

5. Hundekjøring på barmark

Barmarkskjøring

Kjenn den friske fjellufta mot ansiktet mens du kjører avsted over Rørosvidda med ditt eget hundespann. Fra 1. september kan du være med Kennel Dølanvollen og kjøre hundespann på barmark.

6. Tid for høstkos

Ut på tur

Etter å ha vært ute på tur, er det utrolig godt å komme inn og fyre i peisen. Tenn stearinlysene, ta fram boka, eller sett deg foran vinduet og se ut på den vakre stjernehimmelen. Det er lite som gir mer ro i sjela enn å stirre inn i flammene eller se ut på stjernene som er langt der borte.

7. Fem miljøvennlige høstopplevelser

Høst på Patrusli gård

Det er flere reisemål i Norge som tar ekstra godt vare på miljøet, omgivelsene og stedets særegne kultur. Røros er ett av stedene som har merket Bærekraftig reisemål. Merket betyr at vi forplikter oss til å gjøre miljøavtrykket ditt så lite som mulig.

8. Romantisk fjellhelg i høst

Romatisk weekend på Røros

Nå er tida for å trekke pusten. Etter en hektisk oppstart av jobb, barnehage og skole, så har vi kommet oss inn i systemet igjen. Og da er det på tide med en oval weekend og litt ekstra tid – bare for paret. Ha god tid, la romantikken slippe til – og nyt det.

9. Fra storbyweekend til småbyhelg

Sleggveien på Røros. Foto: Einar Aasen, 2005

Dette året er det mange som står over helgeturen til storbyen og leter etter andre reisemål. Hvorfor ikke gå fra storbyweekend til småbyhelg? Ta en tur til verdensarvstedet Røros, og la deg sjarmere av den vakre trehusbebyggelsen, de mange små nisjebutikkene, galleriene, kunsthåndverkerne og ikke minst – kaféene.