23aug
Av: margit Dato: august 23, 2019 Kategori(er): Nyheter Comments: 0

Sensommeren er magisk i Rørosregionen.

Det er en tid der vi fortsatt kan kjenne varmen fra sola og nyte noe av det beste naturen har å by på. Vi ser frem til fantastiske toppturer, lange sykkelturer og en rikere kunnskap om regionens natur.

PÅ TOPPEN AV RØROSREGIONEN

Det åpne, vide fjellandskapet med sine lange vidder og snille fjell topper innbyr til toppturer hele året. Følelsen av å ha fjellet for seg selv, mens man skuer utover en natur tydelig formet av hardt vær og klima er en opplevelse man ikke kan være foruten!  Tar du deg til toppen, venter en fantastisk 360 graders panoramautsikt over området.

Tips: Begi deg ut på en av de mest populære fjellturene i regionen. Bli med en lokalkjent på tur og oppdag skjulte perler.

OPPLEV VERDENSARVEN PÅ TO HJUL

Destinasjon Røros strekker seg over hele regionen, og vi kan tilby et mangfold av gode sykkelstier og – veier. Det er gamle ferdselsveier, seterveier og lite trafikkerte grusveier, stier og tråkk.

Tips: Rørosguide har guidede turer både til fots og på sykkel der du opplever det fineste av Røros. Du kan også leie sykkel og oppdage regionen på egenhånd.

Fisk i elv og sjø

Rørosregionen har mange fiskevann og elver og er et eldorado for fiskeentusiaster. Her får du fisketips for blant annet fluefiske, gjeddefiske og ”fiske for alle”.

Tips: På fishspot.no finner du informasjon og tips til alt fra gjeddefiske til fluefiske i blant annet Røros, Os, Tynset og Tolga. Rundt Fjällnäs finnes det flere fiskevann å velge blant, prøv lykken i en fjellsjø eller i Malmangens lokkende vann.

En historisk region

Er det noe Rørosregionen ikke har mangel på, så er det kulturminner. Store deler av samfunnet vårt er basert på gruvedrift og gårdsbruk. Fordyp deg i historien bak kobberverket, eller ta deg en tur til en av de mange gårdstunene.

Tips: Drøm deg bort i Kjell Aukrusts verden, Se stasklær fra 1800-tallet på Smelthytta, Bli med på omvisning i Olavsgruva. Få med deg historien om bergstaden Røros i en guidet vandring i sentrumsgatene. Ta turen til en av de mange gårdsmusea i regionen; OddentunetDølmotunet eller Husantunet.

SOUVERNIRER SOM BETYR NOE

Hva er vel bedre enn litt shopping om det plutselig begynner å regne? Det er mange unike butikker som selger håndverk i flere fasonger, farger og størrelser.

Tips: Tjuvstart julegavehandelen hos Røros Tweed. Kjøp nye lys til hjemmet hos White House of Candles. Invister i et plagg som varer fra Edel Design.